Dulceata/Gem / Dulciuri

Gem de citrice

(la masina de paine)

Gem de citrice

Avem nevoie de:
3 mandarine
2 portocale
1/2 lamaie
1 cana si jumatate de zahar

Toate aceste fructe le-am pus in robot si le-am mixat bine.

Apoi am pus totul in cuva de la masina de paine,adaugand si zaharul.

Am selectat programul special si gata! 🙂
Dupa o ora si 20 de minute cat e acest program,mie mi s-a parut cam prea lichida,asa ca am mai pus o data.
Mi-a iesit 1 borcan (de 300g) si jumatate de gem.Se pastreaza foarte bine la frigider.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. arata tare bine ,cred ca are o aroma superba!

  2. E foarte bun! Sunt incantata de rezultat! 🙂

  3. Foarte bun este gemul de citrice. Am facut asa cum ai spus si mi-a iesit minunat. Dar nu la masina de paine (n-am), pe aragaz. Mi-a luat mai putin timp sa-l fierb, cred ca o jumatate de ora.

  4. pe aragaz se face mai repede, asa e. Dar mie mi-a fost lene sa stau langa el sa-l pazesc. :)))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Mod de preparare Dulceata de ardei iute: Ardeii se taie pe lungime si se curata de nervuri si seminte. Pentru aceasta operatiune folositi manusi chirurgicale, altfel s-ar putea sa va cam usture mainile Se pun apoi in vasul robotului de bucatarie si se toaca marunt. Zaharul si otetul se pun […]

Gem de piersici

Gem de piersici

Familia mea nu e mare amatoare de gem sau dulceata, astfel ca foarte rar se intampla sa le fac si atunci in portii mici, nicidecum de pastrat peste iarna. Asa s-a intamplat si cu acest gem de piersici. Am facut putin atat cat sa mancam cateva zile la micul dejun […]

Gem de caise

Gem de caise

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase. Eu una abia astept sa fac o reeditare la […]

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Sau ar trebui sa-i spun gem de zmeura, avand in vedere ca rezultatul final e aproape ca o pasta? Dulceata de zmeura (sau gem ce-o fi…) e foarte buna si cat timp a fiert pe aragaz si o buna bucata de vreme dupa aceea a mirosit innebunitor in casa. Dar […]