Crema de mascarpone cu frisca este o crema pentru prajituri sau torturi absolut senzationala. Se face rapid, in doar cateva minute, fara oua si fara preparare termica. Se poate folosi foarte bine si la ornat, e minunata!
INGREDIENTE
- 500 g mascarpone
- 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 75 g zahar (pudra)
- 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare Crema de mascarpone cu frisca:
- smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore
- puteti testa si jongla cu ingredientele in functie de preferinta voastra. Daca o vreti mai pufoasa, cu consistenta mai pufoasa, asemanatoare cu frisca batuta, puteti pune mai multa smantana pentru frisca
- puteti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta voastra de dulce si in functie de destinatia finala a cremei (pentru ornat merge si mai putin dulce)
- in loc de vanilie puteti folosi orice aroma va place voua
Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie.
Cam asta este tot! E atat de simplu, nu-i asa?
Din cantitatile date iese o crema suficienta pentru un tort de 20-22 cm diametru sau pentru a orna cca 12 briose. In zilele care urmeaza va voi mai aduce cateva idei de folosire.
Sa va fie de folos! Va recomand din suflet aceasta crema de mascarpone cu frisca 😉
RETETA IN IMAGINI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
1 comentariu
supre!