Crema pentru tort cu mascarpone si vanilie

de Miha
796 vizualizări
Crema pentru tort cu mascarpone

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar (pudra)
  • 3 linguri lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • esenta de vanilie, dupa gust

Am promis zilele trecute ca voi reveni cu reteta de crema pentru tort cu mascarpone si vanilie, crema folosita la acest tort, refacuta si pozata pas cu pas.

In primul rand, este o crema absolut delicioasa, care se preteaza si la un blat de cacao, si la unul simplu cu vanilie, chiar si la piscoturi. In al doilea rand si nu in cel din urma, imi doresc sa o faceti si voi si sa va iasa bine. Am mai spus si ma repet, incerc de fiecare data, cu fiecare reteta, sa explic cat mai bine modul de preparare, fara sa pastrez pentru mine niciun secret. Altfel as fi scris intr-un caiet de retete si nu pe blog 🙂 Daca nu-mi iese de fiecare data sa-mi fie cu iertare, dar promit ca orice nelamurire o putem rezolva folosind formularul de contact ori cel de comentarii.  De preferat inainte si nu dupa dezastru 😀

Mod de preparare Crema pentru tort cu mascarpone si vanilie:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema.

SFAT:

  • chiar daca la inceput amestecul pare ca este prea solid, insista sa mixezi, zaharul va incepe sa se topeasca
  • poti folosi si lingura pentru aceasta etapa, cum crezi ca iti este mai usor

Se adauga laptele si se amesteca usor. Punem compozitia pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa, fara a da in clocot. Dam deoparte si lasam la racit.

SFAT:

  • poate ca iti va parea o vesnicie pana incepe crema sa se ingroase, in realitate sunt doar vreo 20 de minute
  • poti face proba cremei, daca e suficient de fiarta, ca la dulceata. Pui putin pe o farfurie si o lasi sa se raceasca. O mai fierbi daca inca este moale

Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa.

SFAT:

  • frisca este suficient sa fie pufoasa, nu si ferma/teapana
  • recomand ca de fiecare data sa taiati cutia de smantana pentru frisca astfel incat sa puteti scoate tot din cutie. Se intampla de multe ori ca grasimea din smantana sa fie lipita de cutie si nu toata sa ajunga in vas. Acea grasime este foarte importanta pentru reusita 🙂

In crema de oua racita adaugam mascarponele si esenta de vanilie, mixam energic, sa se omogenizeze foarte bine compozitia.

SFAT:

  • crema de oua trebuie sa fie racita foarte bine
  • in acest stadiu crema se va inmuia

La sfasit punem si frisca batuta si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa

SFAT:

  • daca ti se pare ca este prea moale, decat sa insisti cu mixatul si sa risti sa se taie, mai bine adauga 1-2 intaritoare pentru frisca
  • consistenta cremei este pufoasa, ca cea de frisca. Nu este o crema tare, daca o vrei asa poti adauga putina gelatina

Crema pentru tort cu mascarpone

Sa va fie de folos!

RETETA IN IMAGINI

Galbenusuri pentru cremaCrema de galbenusuri pentru cremaCrema pentru tort cu mascarpone

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: