Aveam in plan sa fac o negresa pufoasa cu ciocolata, dar aveam si ceva visine puse deoparte, numai bune pentru o prajitura cu iaurt si visine. Pana la urma am cedat ciocolatei, dar am adaugat si visine. Rezultatul? Spectaculos de delicios! 😀
INGREDIENTE
- 3 oua
- 150 g unt
- 100 g ciocolata (52% cacao)
- 2-3 linguri picaturi de ciocolata
- 150 g faina
- 150 g zahar (pudra)
- 50 g cacao
- 100 ml lapte
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- visine, cat sa se acopere suprafata prajiturii
- Pentru glazura:
- 75 g ciocolata
- lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
Mod de preparare Negresa pufoasa cu visine si ciocolata:
Am pus ciocolata la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca foarte bine, apoi am pus-o in vasul robotului si am mixat-o pudra. Visinele fara samburi se pun intr-o sita, sa se scurga de zeama.
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaoa, pudra de ciocolata si praful de copt. Acum e momentul sa adaugati si laptele.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin spuma tare. Se incorporeaza in amestec in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La ultima transa adaugati si picaturile de ciocolata.
Intr-o tava (20/25 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform. Punem visinele deasupra si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Blatul va fi moale, dar ferm la atingere si va trece testul cu scobitoarea.
Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Se portioneaza dupa ce se raceste foarte bine.
Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI