Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu cacao si branza

Rulada cu cacao si branza

Reteta Rulada cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar (sau mai mult, daca iti place mai dulce)
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
loading...

Daca ai niste branza de vaci in frigider si nu prea stii ce sa faci cu ea iti propun sa incerci aceasta reteta de rulada cu cacao si branza. Modul de preparare este unul foarte simplu, blatul si crema se fac in acelasi timp, iar rezultatul este unul absolut delicios!

Mod de preparare Rulada cu cacao si branza:

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor. Putem folosi mixerul vertical pentru a obtine o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata mai putem adauga 1 ou sau 1 lingura de smantana
  • gustati, apoi indulciti dupa gust
  • aromele pot varia in functie de preferinta voastra

Blat de cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem crema de branza in strat uniform. Acoperim cu compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Cu o miscare ferma rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt, astfel vom avea blatul dedesubt si crema de branza deasupra. Lasam sa se racoreasca putin, apoi rulam cat mai strans posibil. Cand s-a racit la temperatura camerei, invelim intr-o bucata de hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete.

  • Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna! 🙂

Rulada de cacao cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

%d blogeri au apreciat: