Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu cacao si branza

Rulada cu cacao si branza

Reteta Rulada cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar (sau mai mult, daca iti place mai dulce)
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
loading...

Daca ai niste branza de vaci in frigider si nu prea stii ce sa faci cu ea iti propun sa incerci aceasta reteta de rulada cu cacao si branza. Modul de preparare este unul foarte simplu, blatul si crema se fac in acelasi timp, iar rezultatul este unul absolut delicios!

Mod de preparare Rulada cu cacao si branza:

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor. Putem folosi mixerul vertical pentru a obtine o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata mai putem adauga 1 ou sau 1 lingura de smantana
  • gustati, apoi indulciti dupa gust
  • aromele pot varia in functie de preferinta voastra

Blat de cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem crema de branza in strat uniform. Acoperim cu compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Cu o miscare ferma rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt, astfel vom avea blatul dedesubt si crema de branza deasupra. Lasam sa se racoreasca putin, apoi rulam cat mai strans posibil. Cand s-a racit la temperatura camerei, invelim intr-o bucata de hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete.

  • Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna! 🙂

Rulada de cacao cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort cu ciocolata si zmeura

Tort cu ciocolata si zmeura

Gata, cu aceasta reteta de tort cu ciocolata si zmeura declar incheiat sezonul petrecerilor de vara. Asteptam de-acum luna noiembrie, cand o vom lua de la capat :)) Mod de preparare Tort cu ciocolata si zmeura: Blat de tort: Pentru blatul de tort cu cacao vom imparti ingredientele in 3 […]

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida

Placinta cu branza – reteta simpla si rapida, o varianta la care apelez atunci cand am multa branza in frigider si ai mei cer cu insistenta ceva bun 🙂 Mod de preparare Placinta cu branza – reteta simpla si rapida: Umplutura pentru placinta cu branza – reteta simpla si rapida: […]

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Nu am apucat sa fac poze pentru acest tort cu ciocolata alba si mascarpone. Dar a fost atat de laudat incat trebuie sa va spun si voua reteta 🙂 E usor de facut, sunt convinsa ca va veti descurca si fara poze  Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]