Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu cacao si branza

Rulada cu cacao si branza

Reteta Rulada cu cacao si branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar (sau mai mult, daca iti place mai dulce)
  • 2 oua
  • coaja de portocale Finesse
  • esenta de vanilie
loading...

Daca ai niste branza de vaci in frigider si nu prea stii ce sa faci cu ea iti propun sa incerci aceasta reteta de rulada cu cacao si branza. Modul de preparare este unul foarte simplu, blatul si crema se fac in acelasi timp, iar rezultatul este unul absolut delicios!

Mod de preparare Rulada cu cacao si branza:

Crema de branza:

Intr-un castron amestecam branza cu restul ingredientelor. Putem folosi mixerul vertical pentru a obtine o crema fina.

  • in cazul in care branza este prea uscata mai putem adauga 1 ou sau 1 lingura de smantana
  • gustati, apoi indulciti dupa gust
  • aromele pot varia in functie de preferinta voastra

Blat de cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt punem crema de branza in strat uniform. Acoperim cu compozitia pentru blat. Dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Cu o miscare ferma rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt, astfel vom avea blatul dedesubt si crema de branza deasupra. Lasam sa se racoreasca putin, apoi rulam cat mai strans posibil. Cand s-a racit la temperatura camerei, invelim intr-o bucata de hartie de copt, apoi in folie alimentara si legam bine la capete.

  • Legi folia la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica 😉 Legi din nou cu nod si dai la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna! 🙂

Rulada de cacao cu branza

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]