Gogosari in sos

de Miha
82 vizualizări
Gogosari in sos

Reteta Gogosari in sos

Ingrediente

  • ~4,5 kg gogosari (fara codite si cotoare)
  • 300 g zahar
  • 300 ml otet
  • 350 ml ulei
  • 500 g bulion
  • 2 linguri sare pentru muraturi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 3 linguri mustar clasic
  • 3 foi de dafin

Prietena mea a tinut sa-mi aduca aminte cum ca mai demult am spus o vorba: “cand oi pune eu pe iarna ma marit a doua oara” 😂 Acum ce sa mai zic? De maritat nu ma marit nicicum a doua oara, doar ca recolta de gogosari din gradina trebuie cumva valorificata, nu-i asa? Si cum proiectul “debara in bucatarie” incepe sa prinda contur chiar nu mai am nicio scuza. Asa ca, inauguram azi pe blog categoria CONSERVE cu o reteta de gogosari in sos, preferata mea dintre toate.

Mod de preparare Gogosari in sos:

Gogosarii spalati si curatati de codite se taie fasii, mai subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Intr-un vas incapator se amesteca ingredientele pentru sos si se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot si s-a omogenizat adaugam gogosarii. Punem un capac peste vas si fierbem vreo 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Dam capacul deoparte si fierbem in continuare, amestecand din cand in cand, pana gogosarii se inmoaie putin si sosul incepe sa se ingroase.

Gogosarii cu sos se pun fierbinti in borcane curate si sterilizate, puse pe un cutit cu lama lata, ca sa nu crape. Se infileteaza bine capacele, se intorc cu fundul in sus si se invelesc in niste prosoape groase (sau patura). Se lasa sa se raceasca lent, dupa care se pot depozita in camara.

Pofta buna! 😉

Gogosari in sos

RETETA IN IMAGINI

Gogosari in sos de bulion

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: