Prajituri / Retete de prajituri

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Reteta Negresa pufoasa cu ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 150 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉

Mod de preparare Negresa pufoasa cu ciocolata:

Am pus 100 g ciocolata la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca foarte bine, apoi am pus-o in vasul robotului si am mixat-o pudra. Restul de ciocolata se toaca grosier cu cutitul.

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaua, pudra de ciocolata si praful de copt. Acum e momentul sa adaugati si laptele.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin spuma tare. Se incorporeaza in amestec in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La ultima transa adaugati si ciocolata tocata.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca  30 de minute.Blatul va fi moale, dar ferm la atingere si va trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se portioneaza.

Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna cu lingura peste fiecare bucata de prajitura.

Pofta buna! 😉

Negresa pufoasa cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de Negresa puteti vedea AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Elena says:

    De-abia astept s-o gust mâine.
    Sigur, pare cea mai tare reteta de negresa.

  2. Nicoleta says:

    Cele 100 de grame de ciocolată se topesc înainte de a fi băgată la congelator?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

Prajitura cu foi de cacao si crema de ciocolata

De Sarbatori, pentru ca spatiul din frigider este limitat, prefer sa fac prajituri care se pot pune una peste alta, fara a le strica aspectul. Din acest motiv, dar si pentru ca ne place mult, prajitura Alba ca zapada este prezenta mai la toate sarbatorile. Nu stiu daca anul acesta […]

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun

Prajitura Ochi de paun este de fapt o prajitura cu visine si bezea cu nuca, o prajitura de casa absolut delicioasa, cu aluat fraged umplut cu visine si bezea cu nuca crocanta la exterior si moale la interior. O bunatate care mai este cunoscuta si sub numele de prajitura Ochelari […]

%d blogeri au apreciat: