Prajituri / Retete de prajituri

Negresa pufoasa cu ciocolata

Negresa pufoasa cu ciocolata

Reteta Negresa pufoasa cu ciocolata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata (54% cacao)
  • 150 g faina
  • 150 g zahar (pudra)
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • lapte, atat cat ciocolata sa ajunga la consistenta dorita
loading...

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa cu ciocolata. Si cum as fi putut simti gustul sau decat intr-o negresa? O negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, o negresa ce mi-a ramas intiparita pe retina de cum am vazut-o la Gabi 😉

Mod de preparare Negresa pufoasa cu ciocolata:

Am pus 100 g ciocolata la congelator pentru cateva minute, cat sa se intareasca foarte bine, apoi am pus-o in vasul robotului si am mixat-o pudra. Restul de ciocolata se toaca grosier cu cutitul.

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta de vanilie, pana devine spumos si zaharul se topeste.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se adauga, unul cate unul, peste crema de unt si se mixeaza bine dupa fiecare. In crema obtinuta se adauga faina amestecata cu cacaua, pudra de ciocolata si praful de copt. Acum e momentul sa adaugati si laptele.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, pana devin spuma tare. Se incorporeaza in amestec in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. La ultima transa adaugati si ciocolata tocata.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, punem compozitia in strat uniform si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca  30 de minute.Blatul va fi moale, dar ferm la atingere si va trece testul cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt. Dupa ce se raceste se portioneaza.

Pentru glazura se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se adauga lapte putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita. Se toarna cu lingura peste fiecare bucata de prajitura.

Pofta buna! 😉

Negresa pufoasa cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de Negresa puteti vedea AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Elena says:

    De-abia astept s-o gust mâine.
    Sigur, pare cea mai tare reteta de negresa.

  2. Nicoleta says:

    Cele 100 de grame de ciocolată se topesc înainte de a fi băgată la congelator?

  3. Pingback: Negresa pufoasa cu marshmallow - Dulciuri fel de fel

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: