Crema de zahar ars (2)

de Miha
4619 vizualizări
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert care-mi place foarte mult. Se prepara usor, este foarte bun si dupa ce sta cateva ore la frigider este si racoritor. :)) Se poate prepara si in forme individuale… Se pot schimba si proportiile de oua, lapte, zahar… in functie de preferinta fiecaruia.

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert care-mi place foarte mult. Se prepara usor, este foarte bun si dupa ce sta cateva… Dulciuri crema de zahar ars European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele si esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand continuu.

Cele 6 linguri de zahar se caramelizeaza intr-o cratita mai inalta, ce poate fi bagata apoi la cuptor. Caramelul se intinde uniform pe fundul si peretii cratitei, apoi se lasa la racit. Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga si se rumeneste usor deasupra.

  • In cuptor vom pune o tava cu apa, pentru a crea efectul de sauna.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se rastoarna pe platou.

Crema de zahar ars

  • Ar fi de preferat un platou cu marginile ridicate, pentru a nu pierde siropul caramel format in timpul prepararii.

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

FLORY 9 ianuarie 2012 - 14:05

Una din preferatele mele!Te pup!

Răspuns
Andra 9 ianuarie 2012 - 14:44

Minunata! E si la mine in lista de preferate! 🙂

Răspuns
Nati 9 ianuarie 2012 - 16:10

Wow, cum ai reusit sa tai o felie atit de perfecta?

Răspuns
Antonina 9 ianuarie 2012 - 16:26

Moama cum arata ultima imagine!! Zici c-o am in fata ochilor!! Bravos, m-ai facut sa inghit in sec !;) Te pup

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2012 - 17:17

Anto, multumesc! Te pup si eu! :*

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2012 - 17:17

Nati, nu e chiar perfecta. Daca te uiti cu atentie ai sa vezi ca e putin ciobita! :)))

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2012 - 17:18

Multumesc Andra! Pup!

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2012 - 17:18

Pupici Flory! Multumesc!

Răspuns
Carole cuisine 9 ianuarie 2012 - 18:46

super arata..vreau si eu!! o programez pentru weekend!felicitari pt blog!ai retete fel de fel 🙂

Răspuns
Carole cuisine 9 ianuarie 2012 - 18:51

Super arata!o programez pentru weekend.trebuie sa fac si eu o crema de zahar ars buna ca aceasta!
felicitari pentru blog si pentru pozele minunate de aici!

Răspuns
Danutza 9 ianuarie 2012 - 19:01

Arata super yummmi!!!! Ce pofta am acum…si ce lene:)) Pup!

Răspuns
Tudor Elena Cristina 9 ianuarie 2012 - 19:02

Mmmmm…tare mult imi place si mie crema de zahar ars!!Pupici si o portie mica mititica sa mi trimiti si mie….

Răspuns
Fancy Cake 9 ianuarie 2012 - 19:03

Minunata! E preferata mea!

Răspuns
pansy 9 ianuarie 2012 - 19:44

tii,da’ce frumoasa e!

Răspuns
Licuta Marin 9 ianuarie 2012 - 20:30

Foarte buna si arata tare bine!!!Pup!

Răspuns
miremirc 10 ianuarie 2012 - 7:39

Arata perfect !!! 🙂

Răspuns
gaby_d 10 ianuarie 2012 - 8:56

Foarte buna! Buna rau!

Răspuns
Mihaela D. 10 ianuarie 2012 - 12:32

yammy!!!O portie si pt mine se poate?Deja inghit in sec:*

Răspuns
Anonymous 10 ianuarie 2012 - 13:15

Buna, poti sa spui si la ce temperatura ai copt-o? Si cat timp? Multumesc!

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2012 - 13:23

Buna.

Temperatura de coacere si timpul depind de cuptorul fiecaruia. Fiecare isi cunoaste cuptorul si stie ce si cat poate.
Al meu e nou si inca nu ne-am obisnuit unul cu altul. :)) Desi in carte scrie ca 180 grade (foc mediu) is pe treapta 3, eu trebuie sa-l pun pe 2 altfel se arde.

In mod normal se coace la foc mediu (180-190 grade) si n-ar trebui sa dureze mai mult de-o ora.

Răspuns
Simona Patras 10 ianuarie 2012 - 15:45

Tare bine mai arata!
Pupici Miha!!!

Răspuns
miki's shop 10 ianuarie 2012 - 16:18

MMM arata minunat!! O sa fac neaparat si eu 🙂

Răspuns
Dana 10 ianuarie 2012 - 19:49

ah, si mie imi plac, si o si fac de fiecare data cand am nevoie de un dulce „rapid” arata f. fain, super poze !!!

Răspuns
Haplea 11 ianuarie 2012 - 17:39

Si mie imi place crema de zahar ars.Superbe poze.

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:29

Multumesc frumos tuturor de aprecieri! Va pup cu drag!

Răspuns
alina 25 ianuarie 2012 - 19:16

Incearca si tort cu crema de zahar ars, dupa ce e gata crema toarna deasupra un blat simplu de tort si mai da la cuptor pana se coace si acesta. lasa putin la racit, rastoarna-l si pune frisca deasupra. E usor, rapid, bun si racoros. pofta buna fetelor1

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 19:20

Buna Alina.

Daaa…e bun si cu blat! Am facut si asa, dar n-am facut poze. Am mai facut cu blat si cu mere, super bun! 🙂

Răspuns
ghiocel07 25 ianuarie 2012 - 20:21

PERFECT!!!!!

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2012 - 20:55

Multumesc Ghiocel! :*

Răspuns
rizza 3 februarie 2012 - 19:19

super taree !!http://rizzabucatarul.blogspot.com/

Răspuns
anca boghean 14 februarie 2015 - 11:46

Acum am pus-o in cuptor! Revin cu detalii!

Răspuns
Miha 14 februarie 2015 - 14:56

Ce pofta mi-ai facut! :))
Sper sa fie ok…

Răspuns

Lasă un răspuns