Retete de prajituri / Torturi

Tort cu banane si caramel

Tort cu crema de caramel cu mascarpone

Tort cu crema de caramel cu mascarpone

Tort cu crema mascarpone si caramel

Tort cu banane si caramel – reteta explicata pas cu pas. Naked Cake sau tort cu aspect dezgolit.

Ingrediente

  • Blat cu banane:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 banane medii
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat cu cacao:
  • 75 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g iaurt natural
  • 3 linguri lapte rece
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de caramel cu mascarpone:
  • 375 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 200 g crema caramel Delatte
  • Sosul de caramel:
  • 200 g crema caramel Delatte
  • ~100 ml smantana pentru frisca

Crema caramel Delatte

loading...

Daca pentru acest week-end vrei sa faci un tort delicios incearca acest tort cu banane si caramel. Nu numai ca este usor de facut, in ciuda aspectului sau impozant, dar este si grozav de bun si consistent. Garantez ca vei satura cu el cel putin 10 pofticiosi! 😉

Piesa de rezistenta la acest tort cu banane si caramel este caramelul Delatte, pe care acum il puteti comanda AICI. Oricate cutii ati comanda va spun sa va comandati una in plus, pe care o veti savura ca atare, lingurita cu lingurita 🙂 E atat de bun!

Mod de preparare Tort cu banane si caramel:

Blat cu banane:

Ouale si un praf de sare se mixeaza intr-un castron pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza bine pana ouale devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand uleiul, bananele pasate cu furculita si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Fiecare blat se coace la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu cacao:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, laptele, esenta de vanilie si iaurtul. La final cernem in castron faina, cacaoa si praful de copt. Mixam bine, pana compozitia devine omogena. Aceasta va avea consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia pentru blat o impartim in 3 parti si vom coace 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Blaturile coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de caramel cu mascarpone:

Intr-un castron amestecam crema caramel Delatte cu mascarponele. Mixam bine pana la omogenizare.

Separat, mixam smantana pentru frisca. Cand aceasta a inceput sa prinda consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. O incorporam apoi, in 2-3 transe, in crema caramel cu mascarpone.

Crema se imparte in 6 parti egale.

Sosul de caramel:

Punem crema caramel Delatte intr-un vas si o incalzim pe baie de abur sau la microunde. Adaugam apoi smantana pentru frisca, putin cate putin, pana sosul ajunge la consistenta dorita. Atentie insa, sa nu subtiati prea mult pentru ca va curge dintre blaturi.

Din acest sos dam deoparte 2 linguri, vom folosi la decor.

Asamblam tortul pe un platou. Alternam blaturile, unul cu banane – unul cu cacao si intre ele cate o parte de crema de caramel cu mascarpone si cate 2 linguri din sosul caramel. Cu ultima parte de crema se „imbraca” tortul. Se finiseaza cu sosul de caramel ramas (se subtiaza si mai mult cu smantana pentru frisca) si cateva felii de banana.

  • aspectul este voit „neglijent” si „dezgolit”. Voi il puteti orna dupa cum va place 🙂

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Iti recomand sa incerci si Tortul cu crema mascarpone si caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Adina says:

    A fost delicios! Minuni ies din mainile tale.
    Noi nu ne-am saturat chiar daca ne-ai servit cu felii generoase ?

  2. Am incercat-o si a iesit destul de bine, dar nu ma las

  3. Mi-a iesit perfect acum

  4. Lorena M. says:

    Unde se poate gasi acea crema de caramel? Eu nu am vazut niciunde..

    Abia astept sa incerc 🙂 !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: