Retete de prajituri / Torturi

Tort cu banane si caramel

Tort cu crema de caramel cu mascarpone

Tort cu crema de caramel cu mascarpone

Tort cu crema mascarpone si caramel

Tort cu banane si caramel – reteta explicata pas cu pas. Naked Cake sau tort cu aspect dezgolit.

Ingrediente

  • Blat cu banane:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 banane medii
  • 50 ml ulei
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat cu cacao:
  • 75 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g iaurt natural
  • 3 linguri lapte rece
  • 200 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de caramel cu mascarpone:
  • 375 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (pudra)
  • 200 g crema caramel Delatte
  • Sosul de caramel:
  • 200 g crema caramel Delatte
  • ~100 ml smantana pentru frisca

Crema caramel Delatte

Daca pentru acest week-end vrei sa faci un tort delicios incearca acest tort cu banane si caramel. Nu numai ca este usor de facut, in ciuda aspectului sau impozant, dar este si grozav de bun si consistent. Garantez ca vei satura cu el cel putin 10 pofticiosi! 😉

Piesa de rezistenta la acest tort cu banane si caramel este caramelul Delatte, pe care acum il puteti comanda AICI. Oricate cutii ati comanda va spun sa va comandati una in plus, pe care o veti savura ca atare, lingurita cu lingurita 🙂 E atat de bun!

Mod de preparare Tort cu banane si caramel:

Blat cu banane:

Ouale si un praf de sare se mixeaza intr-un castron pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza bine pana ouale devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand uleiul, bananele pasate cu furculita si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Fiecare blat se coace la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20 de minute. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu cacao:

Untul topit partial se mixeaza cu zaharul si un praf de sare pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, laptele, esenta de vanilie si iaurtul. La final cernem in castron faina, cacaoa si praful de copt. Mixam bine, pana compozitia devine omogena. Aceasta va avea consistenta unei smantani mai groase.

Compozitia pentru blat o impartim in 3 parti si vom coace 3 blaturi separate, intr-o tava de 18 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Blaturile coapte se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de caramel cu mascarpone:

Intr-un castron amestecam crema caramel Delatte cu mascarponele. Mixam bine pana la omogenizare.

Separat, mixam smantana pentru frisca. Cand aceasta a inceput sa prinda consistenta se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. O incorporam apoi, in 2-3 transe, in crema caramel cu mascarpone.

Crema se imparte in 6 parti egale.

Sosul de caramel:

Punem crema caramel Delatte intr-un vas si o incalzim pe baie de abur sau la microunde. Adaugam apoi smantana pentru frisca, putin cate putin, pana sosul ajunge la consistenta dorita. Atentie insa, sa nu subtiati prea mult pentru ca va curge dintre blaturi.

Din acest sos dam deoparte 2 linguri, vom folosi la decor.

Asamblam tortul pe un platou. Alternam blaturile, unul cu banane – unul cu cacao si intre ele cate o parte de crema de caramel cu mascarpone si cate 2 linguri din sosul caramel. Cu ultima parte de crema se „imbraca” tortul. Se finiseaza cu sosul de caramel ramas (se subtiaza si mai mult cu smantana pentru frisca) si cateva felii de banana.

  • aspectul este voit „neglijent” si „dezgolit”. Voi il puteti orna dupa cum va place 🙂

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Iti recomand sa incerci si Tortul cu crema mascarpone si caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Adina says:

    A fost delicios! Minuni ies din mainile tale.
    Noi nu ne-am saturat chiar daca ne-ai servit cu felii generoase ?

  2. Am incercat-o si a iesit destul de bine, dar nu ma las

  3. Mi-a iesit perfect acum

  4. Lorena M. says:

    Unde se poate gasi acea crema de caramel? Eu nu am vazut niciunde..

    Abia astept sa incerc 🙂 !

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos cu nuca la tava

Chec pufos cu nuca la tava

Ti s-au anuntat musafiri si vrei o idee de ceva bun si rapid? Copiii iti cer desert si nu prea ai chef de prajituri sofisticate? Iti propun sa incerci reteta de chec pufos cu nuca la tava, garantez ca te va scoate din incurcatura 🙂 Reteta este foarte versatila, se […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Dupa ce am incercat prajitura cu visine in fel si chip, prajitura cu visine si ciocolata s-a potrivit la fix poftelor noastre. Ciocolata si gustul acrisor al visinelor s-au combinat perfect, va recomand din suflet sa incercati si voi 🙂 Mod de preparare Prajitura cu visine si ciocolata: Crema de […]

Prajitura simpla cu iaurt

Prajitura simpla cu iaurt

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar te asigur ca este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. Desigur, in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati […]