Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu crema de vanilie si ananas

Tarta cu ananas si caramel

Tarta cu ananas si caramel

Tarta cu crema de vanilie si ananas – o tarta cu crema de vanilie facuta in casa, cu blat fraged si ananas scaldat in caramel.

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Crema de vanilie:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • putina zeama de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura unt
  • In plus:
  • 1 conserva compot de ananas (Sun Food am folosit eu)
loading...

Tarta cu crema de vanilie si ananas, o surpriza dulce si foarte placuta pentru prieteni si familie 🙂

Mod de preparare Tarta cu crema de vanilie si ananas:

Blat pentru tarta cu crema de vanilie si ananas:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusurile si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cca 30 de minute.

Pe masa pe care am presarat putina faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu orez sau fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu boabe si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Crema de vanilie:

Ananasul il punem la scurs intr-o sita.

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa.

Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita incorporam smantana pentru frisca batuta pana a devenit pufoasa. Punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.

Crema o turnam peste blatul de tarta si acoperim cu felii de ananas. Dam la rece pana pregatim caramelul.

  • recomand sa taiati ananasul in bucatele mici pentru ca tarta sa poata si mai usor de portionat

Topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid turnam smantana pentru frisca, punem si untul si amestecand continuu tinem pe foc mic pana se topeste tot zaharul si caramelul ajunge la consistenta dorita. Dam deoparte si lasam la racit. Caramelul rece se toarna peste tarta cu crema de vanilie si ananas.

Pofta buna! 😉

Tarta cu crema de vanilie si ananas

RETETA IN IMAGINI

Va recomand sa incercati si Tarta cu mousse de ciocolata alba (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Foarte foarte bun!

  2. Delicios

  3. Arata foarte bine

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: