Va recomand si voua sa gatiti macar o data la Crock Pot si mai ales sa incercati slow-cookingul. Va garantez va veti ramane fideli acestui stil de gatit. Orice tip de carne veti folosi, va iesi super suculenta si delicioasa. Minunatul Multicooker 5 in1 Digital Crock-Pot are 5 functii prestabilite, pe care le poti schimba in timp ce gateste. Nu numai ca are functie de slow-cooking, dar si sauteaza, gateste la aburi, rumeneste si coace. Veti putea pregati mai usor aproape orice fel de mancare.
Mai multe detalii despre aparat gasiti
Reteta de astazi – Coaste de porc cu cartofi este grozava! Stiti vorba „bun de te lingi pe degete”? Cam asa a fost si la noi! 😉
INGREDIENTE
- ~1 kg coaste de porc
- 4-5 linguri sos de soia
- 2 linguri sos Worcester
- 1 lingura miere
- 1 pahar bere
- sare si piper
- cimbru
- Pentru garnitura:
- cartofi
- usturoi, cu cat mai mult cu atat mai bun
- 1 lingura mustar
- cimbru
- sare
Mod de preparare Coaste de porc cu cartofi:
Mai intai am pregatit coastele. Am avut o scaricica pe care am portionat-o, dar cred ca ar merge tare fain si bucata intreaga.
Intr-un castron am amestecat sosul de soia cu sosul Worchester si o lingura de miere. Am mai pus putina sare si piper proaspat macinat. Am pus coastele in castron si le-am „invelit” bine cu sos.
In vasul aparatului am pus paharul de bere, cateva crenguste de cimbru si cateva boabe de piper mozaic. Am asezat coastele si am pus capacul. Am setat functia SLOW COOKING, timp 4 ore.
Dupa acest timp, am setat functia SAUTE/BROWN, timp 20 de minute. Timpul depinde si de cata zeama au lasat coastele, daca este necesar poti opri aparatul mai devreme sau poti prelungi timpul, pana scade lichidul din vas si coastele se rumenesc pe amble parti.
Intre timp am pregatit cartofii pentru garnitura.
Cartofii se curata si spala, apoi se taie in bucati potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat, mustar si cimbru verde tocat. Se amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei.
Am scos coastele din vas, le-am pus pe un platou si le-am pastrat la cald pana am gatit si cartofii. Daca va grabiti si vreti sa fie gata in acelasi timp cu coastele ii puteti face la cuptor.
Am pus cateva linguri de ulei si putina apa in vas, apoi am pus si cartofii. Am pus capacul si am setat functia PRAJIRE. Se amesteca din cand in cand, pentru a se rumeni pe toate partile.
O mancare grozava, cu care iti poti da musafirii pe spate! 😀
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
7 comentarii
Delicioase ! 🙂
Multumesc Mirela!
Cam care are fi echivalentul retetei la cuptor? Presupun ca la temperatura mica (pana in 150 de grade), timp de cateva ore?
Da, presupunerea ta este corecta
AM incercat reteta si mi-a iesit. Multumesc
Ma bucur mult, sa va fie de bine!
super interesanta reteta