Inainte de a trece la reteta de rulada cu crema de ciocolata Nutella vreau sa va spun ca aveti posibilitatea de a va face cumparaturile de zi cu zi fara sa mai mergeti in magazin. Vizitati si voi magazinul online SuperMercato si alegeti dintr-o gama variata de produse: alimentare, ingrijire personala, de curatenie, mancare pentru animale. In plus, la finalul cumparaturilor veti avea si un discount de 10% folosind codul „Dulciurifeldefel”
Si acum sa trecem la reteta 🙂 Blatul de rulada se face foarte simplu si daca pana acum ai avut vreo retinere te asigur ca nu vei mai avea bati de cap. Crema de ciocolata este absolut delicioasa si se face si ea foarte usor, iar Nutella se poate inlocui cu ciocolata topita, in cazul in care nu o ai la dispozitie.

INGREDIENTE
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri cacao neagra
- 4 linguri faina
- esenta de vanilie
- 1 varf de lingurita praf de copt
- Pentru crema:
- 200 g unt
- 35 g cacao neagra
- 50 ml apa clocotita
- 100 g zahar pudra
- esenta de vanilie
- 250 g crema de ciocolata Nutella
Mod de preparare Rulada cu crema de ciocolata Nutella:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.
Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.
Crema de ciocolata:
Cernem cacaoa intr-un bol, apoi turnam apa clocotita. Amestecam bine, pana se omogenizeaza si obtinem o pasta.
Separat mixam untul moale, lasat la temperatura camerei, cu zaharul si esenta de vanilie. Mixam pana nu se mai simt cristale de zahar si untul devine cremos. Adaugam pasta de cacao si crema de ciocolata Nutella si mixam bine, pana la omogenizare.
- Nutella se poate inlocui cu ciocolata topita ori cu orice alta crema de ciocolata
- crema se poate aroma cu orice alta aroma aveti si va place
Crema gata este destul de moale, dar dupa ce sta putin la frigider va fi foarte buna si usor de intins pe blat.
Asamblare Rulada cu crema de ciocolata Nutella:
Dam deoparte cateva linguri din crema de ciocolata, pe care le vom folosi la finisat rulada.
Blatul se desfasoara si se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema de ciocolata in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat mai strans posibil. Invelim strans in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pentru (macar) o jumatate de ora.
Finisam rulada cu crema pusa deoparte si dam la frigider pana in momentul servirii
- ca la orice prajitura cu crema de unt, de preferat ar fi sa scoateti prajitura din frigider cu cca 15-20 minute inainte de servire
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI