Aluat dospit / Multicooker / Retete culinare

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g faina alba
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • In plus:
  • sare
  • rozmarin uscat
  • 2-3 linguri ulei de masline
loading...

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉

Mod de preparare Focaccia cu rozmarin:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios.

  • aluatul se poate prepara si la masina de paine

Punem aluatul intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si il intindem bine cu mana. Dupa ce am intins aluatul incepem sa facem mici gropite in aluat cu varful degetelor. Repartizam uniform deasupra uleiul de masline, sarea si rozmarinul uscat. Lasam sa se odihneasca putin la loc caldut.

In vasul aparatului Multicooker Crock Pot punem 1 cana cu apa si asezam gratarul din dotarea aparatului. Tava cu aluat pentru focaccia bine invelita in hartie de copt o punem in vas.

Inchidem capacul si il rotim în pozitia INCHIS. Inchidem si supapa de presiune. Setam programul MANUAL, presiunea HIGH si timpul de gatire de 30 de minute si apasam apoi tasta START/STOP. Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se va auzi un semnal sonor si aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.

Deschidem supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. Atentie la aburii care se degaja! Deschidem capacul si scoatem cu grija vasul din interior. Lasam putin sa se racoreasca, apoi scoatem focaccia pe un gratar.

In aceasta faza focaccia nu este rumena ca atunci cand este coapta in cuptor, dar este moale si perfect gatita. Eu am ales sa o pun 20 de minute in cuptor, la 200 grade pentru o coaja rumena si crocanta. In functie de preferinta voastra optati sau nu pentru acest ultim pas.

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

%d blogeri au apreciat: