* 6 copanele de pui
* 1 lingurita rozmarin uscat
* 5-6 catei usturoi
* 6 linguri ulei de masline
* 3 lamai
* sare si piper
* 500 g cartofi
* 50 g unt
* 50 g cascaval
* 1 ou
* sare si piper
* nucsoara
Usturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta de usturoi.
Cu acest amestec ungem copanelele de pui, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, dupa care se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp pregatim garnitura:
Cartofii curatati si spalati ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si pasam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust. Cand s-au incorporat foarte bine adaugam oul si amestecam energic.
Compozitia se pune intr-un posh si in tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza „moate” mici de cartofi.
Se da tava la cuptor la foc mediu spre mare, pana incep sa se rumeneasca.
2 comentarii
Mi-a placut prezentarea ta de cum le-am vazut !
Arata nemaipomenit de bine si sunt sigura ca sunt si delicioase !!!
Am sa fac si eu !
Foarte gustos