Reteta Ardei umpluti cu carne
Este deja traditie ca in fiecare an sa sarbatorim Crocktober cu prietenii de la Crock Pot Romania. De curand am facut cunostinta cu ultimul model, slow cooker 7.5 L Digital. O bijuterie! 🙂 Eu sunt un fan al slow cookerului Crock Pot, dar chiar sa si fi vrut, nu am gasit nimic de reprosat la niciunul dintre modelele testate. Acesta din urma, , nu numai ca e foarte placut ca design, dar are si capacitate mare. Este ideal pentru sarbatori sau orice eveniment in familie, la care trebuie sa gatiti pentru mai multe persoane. Isi face treaba destoinic si daca aveti de pregatit conserve pentru iarna: zacusca, tocana de legume, sosuri de orice fel, gem sau dulceata. Merita investitia cu varf si indesat, mai ales ca acum il gasiti la un super pret.
In plus, pana pe 31 octombrie, codul Dulciuri5 la finalul comenzii, va aduce extra 5% reducere la orice slowcooker sau multicooker Crock Pot achizitionat.
Astazi va aduc o reteta de ardei umpluti cu carne, o reteta pe care eu o folosesc si pentru sarmale cu carne, primita intotdeauna cu entuziasm de familia mea.

INGREDIENTE
- • 10 ardei grasi
- • 700-800 g carne tocata (jumătate porc și jumătate vita)
- • 4 cepe medii ca mărime
- • 1 morcov
- • 100 g orez
- • cca 50 ml ulei
- • 500 ml suc de rosii
- • 2 rosii
- • sare și piper
- • puțin cimbru și patrunjel verde
Mod de preparare Ardei umpluti cu carne:
Ardeii se spala si se taie cate un capacel in apropierea coditelor. Se scoate cotorul si se curata de seminte. Rosiile se feliaza.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, cu un praf de sare, pana se inmoaie. Se adauga orezul si morcovul ras sau tocat marunt si se mai calesc impreuna 2 minute. Se toarna aproximativ jumatate din cantitatea de suc de rosii si se omogenizeaza. Se da deoparte si se lasa la racit.
Carnea tocata se pune intr-un castron incapator. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si patrunjel verde. Se adauga si amestecul de ceapa calita cu suc de rosii si se amesteca bine cu mana.
Se umplu ardeii cu acest amestec de carne tocata, li se pune cate un capacel dintr-o felie de rosie si se aseaza unii langa altii in vasul aparatului . Se toarna deasupra sucul de rosii ramas, dupa care se completeaza cu cca 250-300 ml apa. Se adauga si cateva crengute de cimbru.
- trebuie sa tineti cont de faptul ca in timpul procesului de gatire lenta cantitatea de lichid aproape se va dubla
Se pune capacul si se conecteaza aparatul la sursa de curent. Se selecteaza temperatura HIGH sau LOW si timpul de gatire (8 ore pentru LOW sau 4 ore pentru HIGH). De preferat ar fi ca in timpul gatirii sau cel putin in primele 2 ore sa nu ridicati capacul. Daca totusi o faceti, prelungiti timpul de gatire.
Cand gatirea s-a terminat, aparatul va intra automat in setarea MENTINERE LA CALD.
Se servesc calzi, cu smantana.
Pofta buna!
RETETA IN IMAGINI