Desi sunt un fan inrait al celuilalt multicooker de la Crock Pot, pot sa va spun ca noul Multicooker 5 in1 Digital Crock-Pot a urcat vertiginos in topul preferintelor. Cu cele 5 functii ale sale se poate pregati orice fel de mancare. Nu numai ca poate gati lent, precum toate celelalte aparate Crock-Pot, ci si soteaza, gateste la aburi, rumeneste si coace!
Primul lucru la care m-am gandit cand am scos aparatul din cutie a fost pachetul de somon ce-l aveam in congelator. Desi am incercat pana acum diverse retete la multicooker, am preferat ca pestele sa-l fac la cuptor. Asta pentru ca n-am stiut cat de bun poate sa iasa facut la aburi 😀
Mai multe detalii despre acest Multicooker 5 in1 Digital 5.6L Crock-Pot gasiti
INGREDIENTE
- 4 rondele somon
- piper cu lamaie
- sare
- cimbru
- ghimbir proaspat
- Legume:
- cartofi
- dovlecei
- rosii cherry
- broccoli
- sare
- piper cu usturoi
- cimbru
- porumb pe stiulete
Mod de preparare Somon cu legume la aburi:
Mai intai am pregatit rondelele de somon. Am presarat peste ele putina sare, piper cu lamaie, cateva feliute de ghimbir proaspat si cateva fire de cimbru verde. Am dat la frigider, sa se intrepatrunda aromele.
Intre timp am pus niste porumb la gatire cu aburi si am pregatit legumele.
- Pentru functia de gatire la aburi se toarna mai intai in vasul de gatit 1.2 litri apa rece si se pune gratarul in pozitia inalta. Se pune capacul si se selecteaza functia de gatire cu aburi si se programeaza timpul de gatire. Se lasa aparatul sa se preincalzeasca. Dupa ce s-a incalzit suficient cat sa produca aburi aparatul va emite un sunet, iar alimentele trebuie asezate in vas cat mai repede posibil.
Gatire legume la aburi:
Cat timp s-a gatit porumbul, am pus legumele taiate felii pe o bucata de hartie de copt. Am pus peste ele putina sare, piper cu usturoi si cateva crengute de cimbru. Am strans lejer marginile hartiei, ca o bocceluta, lasand suficient spatiu in partea de sus pentru ca aburii sa poata circula in timpul gatirii.
- In manualul de utilizare se gaseste un tabel cu timpul de gatire al alimentelor. In cazul in care acestea nu sunt suficient de patrunse puteti continua gatirea la aburi, avand grija sa completati cantitatea de apa. Nu e nicio problema daca veti uita sa faceti asta, pentru ca aparatul are o functie de siguranta si se va opri automat.
Am gatit si rondelele de peste, procedand la fel ca si in cazul legumelor. Le-am pus pe o bucata de hartie de copt si am strans lejer marginile, formand o bocceluta.
- Pentru ca rondelele de peste au fost destul de groase, dar si pentru ca am avut la masa prieteni care tin post le-am gatit separat, dar se pot pune si in acelasi timp.
Am servit pestele cu legume si sos de usturoi.
Sa va fie de folos aceasta reteta de somon cu legume la aburi 😉
RETETA IN IMAGINI