Nu stiu daca un carnivor impatimit ma poate crede, dar aceste chiftelute de quinoa sunt o alternativa cu mult mai sanatoasa si mai gustoasa a chiftelutelor traditionale. Le-am pregatit in 2 variante, la cuptor si prajite in tigaie cu putin ulei. Au iesit la fel de bune, parca o idee mai bune cele prajite. Deh, naravul! :)))
Ingrediente
- 75 g quinoa
- 1 ou
- 1 mana spanac
- patrunjel verde tocat
- cativa catei usturoi
- sare si piper
- Pentru servit:
- salata de rucola cu spanac
- ou ochi fiert
Mod de preparare Chiftelute de quinoa:
Quinoa se pune intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, pentru cca 20 de minute. Se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.
Intr-un castron punem quinoa bine scursa de apa, adaugam oul, usturoiul pisat, spanacul si patrunjelul tocate marunt. Saram si piperam dupa gust si omogenizam foarte bine compozitia.
Cu mainile umezite formam chiftelute potrivite ca marime pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau le prajim in ulei incins, dupa cum va este preferinta. Daca alegeti varianta la cuptor le stropiti cu putin ulei de masline si dati tava la cuptor pentru vreo 15 minute la foc mediu. Le intoarceti pe partea cealalta si le mai lasati inca 15 minute.
Se servesc calde cu salata de rucola cu spanac si ou ochi fiert.
6 comentarii
Perfectiune!
Preparat, imagine, prezentare.
Deci cand vad oul acela innebunesc de pofta!!! Imi place foarte mult reteta!
Super…
O bunatate!!! O prezentare tare frumoasa pentru un preparat special! Pup
Ce mic dejun bun : x
Inca o idee buna pe care v-a trebui sa o incerc, mai ales ca am niste quinoa care asteapta!:))