M-am amuzat foarte tare zilele trecute cand am citit comentariul Dianei de la Tarta cu branza dulce, „Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire” :)))) (PS: nu facem nici un fel de analiza gramaticala pe text, ok? Prietenii stiu de ce!) Acuma… eu ce sa zic? Daca ar disparea ciocolata nu cred ca as muri, pentru ca ma pot adapta destul de usor si in plus nicicand n-as da inapoi in fata unei prajituri cu fructe, a unei inghetate sau a unei savarine, dar cu siguranta as suferi o mare pierdere :))))
Tarta cu mousse de ciocolata alba ce am adus-o astazi pentru voi este absolut minunata. Dulceata cremei se imbina perfect cu fructele de padure usor acrisoare si cu blatul crocant de biscuiti, astfel incat nu veti avea nici un regret daca veti manca 2 felii una dupa alta :))))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g biscuiti obisnuiti
- 100 g unt
- 1 lingura cacao neagra
- 1 lingura zahar pudra
- Pentru mousse de ciocolata:
- 200 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 g gelatina
- Pentru decor:
- fructe de padure
Mod de preparare Tarta cu mousse de ciocolata alba:
Mousse de ciocolata alba:
Gelatina o punem la hidratat in apa rece.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc sau pe baine marie cu jumatate din cantitatea de smantana, avand grija sa nu dea in clocot. Omogenizam si dam deoparte. Cand compozitia ajunge la o temperatura suportabila la deget punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Dam la frigider pana se raceste foarte bine si se intareste.
Intre timp, mixam restul de smantana pentru frisca cu zaharul vanilat. Frisca batuta o incorporam in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatura cu miscari de jos in sus.
Blat de biscuiti:
Biscuitii rupti in bucati ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem un pesmet fin de biscuiti. Adaugam apoi untul topit si racit si mixam din nou pana avem o compozitie ca niste firimituri.
Rasturnam in tava sau vasul in care vom monta prajitura. Uniformizam astfel incat sa obtinem un strat uniform, apoi tasam foarte mine cu mana, iar la sfarsit cu fundul unul pahar, sa obtinem un strat cat mai compact.
- Daca nu folositi o tava cu inel detasabil ungeti forma cu unt sau tapetati cu hartie de copt, pentru a va fi usor sa o portionati si sa serviti.
Peste blatul de biscuiti turnam mousse-ul de ciocolata alba si dam la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire punem deasupra tartei un start generos de fructe de padure. Eu am folosit congelate, caci de astea am avut, dar chiar n-a fost o problema ba din contra…am adaugat tartei un efect racoros 😀
Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna! 😉
13 comentarii
ca să le mâncăm tre să le avem…:))))))
Mpai… drumul spre bucatarie e lung? :)))))
Imi place tare si am furat reteta!!
Dau de stire cand o fac!
Pup!!
Daaa ce sa zic vin pana la tine sa servesc si eu 😉
Faina traba ai facut tu aici. Si ce mult imi place si tava!
Minunata! crezi ca moussul asta de cioco va putea sustine un blat deasupra? sau e prea pufos? ma gandesc ca poate daca mai pun un pic de gelatina in plus? hmmm?!
imi place mult de tot poza ;-), superba tavita si aranjamentul!
Pup
Daca e un blat usor de pandispan, da… va rezista! 😉 Daca mai pui si putina gelatina cu siguranta va rezista.
Am facut aseara tarta aceasta minunata si am vrut neaparat sa-ti scriu ca e delicioasa, extrem de fina si chiar usor de facut! Multumesc pentru reteta! Sa ai o zi frumoasa si dulce…!
Multumesc de aprecieri, ma bucur ca ti-a placut! >:D<
Arata foarte bine si sunt sigura ca este delicios desertul, dar as vrea sa te intreb, cat de tare trebuie sa se intareasca ciocolata+smantana cu gelatina, dupa ce o punem la frigider?
O lasi la frigider atat cat sa se intareasca si sa nu curga. Crema nu se va intari foarte tare, ea are o textura pufoasa, ca sa zic asa. 😉
Buna! Se poate înlocui „foaia” de gelatina cu gelatina la plic?
da, se poate