Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu mousse de ciocolata alba

Tarta cu mousse de ciocolata

M-am amuzat foarte tare zilele trecute cand am citit comentariul Dianei de la Tarta cu branza dulce, „Ma intreb daca dispare ciocolata si cacaoa , mai faci praji ? cred c-ai sucomba prin murire” :)))) (PS: nu facem nici un fel de analiza gramaticala pe text, ok? Prietenii stiu de ce!) Acuma… eu ce sa zic? Daca ar disparea ciocolata nu cred ca as muri, pentru ca ma pot adapta destul de usor si in plus nicicand n-as da inapoi in fata unei prajituri cu fructe, a unei inghetate sau a unei savarine, dar cu siguranta as suferi o mare pierdere :))))

Tarta cu mousse de ciocolata alba ce am adus-o astazi pentru voi este absolut minunata. Dulceata cremei se imbina perfect cu fructele de padure usor acrisoare si cu blatul crocant de biscuiti, astfel incat nu veti avea nici un regret daca veti manca 2 felii una dupa alta :))))

Tarta cu mousse de ciocolata

Tarta cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 g gelatina
  • Pentru decor:
  • fructe de padure
loading...

Mod de preparare Tarta cu mousse de ciocolata alba:

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc sau pe baine marie cu jumatate din cantitatea de smantana, avand grija sa nu dea in clocot. Omogenizam si dam deoparte. Cand compozitia ajunge la o temperatura suportabila la deget punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Dam la frigider pana se raceste foarte bine si se intareste.

Intre timp, mixam restul de smantana pentru frisca cu zaharul vanilat. Frisca batuta o incorporam in crema de ciocolata bine racita, amestecand usor cu o spatura cu miscari de jos in sus.

Blat de biscuiti:

Biscuitii rupti in bucati ii punem in vasul robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem un pesmet fin de biscuiti. Adaugam apoi untul topit si racit si mixam din nou pana avem o compozitie ca niste firimituri.

Rasturnam in tava sau vasul in care vom monta prajitura. Uniformizam astfel incat sa obtinem un strat uniform, apoi tasam foarte mine cu mana, iar la sfarsit cu fundul unul pahar, sa obtinem un strat cat mai compact.

  • Daca nu folositi o tava cu inel detasabil ungeti forma cu unt sau tapetati cu hartie de copt, pentru a va fi usor sa o portionati si sa serviti.

Peste blatul de biscuiti turnam mousse-ul de ciocolata alba si dam la frigider pentru cateva ore. Inainte de servire punem deasupra tartei un start generos de fructe de padure. Eu am folosit congelate, caci de astea am avut, dar chiar n-a fost o problema ba din contra…am adaugat tartei un efect racoros 😀

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna! 😉

Tarta cu mousse de ciocolata alba

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. ca să le mâncăm tre să le avem…:))))))

  2. lulu says:

    Imi place tare si am furat reteta!!
    Dau de stire cand o fac!
    Pup!!

  3. Daaa ce sa zic vin pana la tine sa servesc si eu 😉

  4. Faina traba ai facut tu aici. Si ce mult imi place si tava!

  5. Minunata! crezi ca moussul asta de cioco va putea sustine un blat deasupra? sau e prea pufos? ma gandesc ca poate daca mai pun un pic de gelatina in plus? hmmm?!
    imi place mult de tot poza ;-), superba tavita si aranjamentul!
    Pup

    • Daca e un blat usor de pandispan, da… va rezista! 😉 Daca mai pui si putina gelatina cu siguranta va rezista.

  6. Raluca says:

    Am facut aseara tarta aceasta minunata si am vrut neaparat sa-ti scriu ca e delicioasa, extrem de fina si chiar usor de facut! Multumesc pentru reteta! Sa ai o zi frumoasa si dulce…!

  7. Doina says:

    Arata foarte bine si sunt sigura ca este delicios desertul, dar as vrea sa te intreb, cat de tare trebuie sa se intareasca ciocolata+smantana cu gelatina, dupa ce o punem la frigider?

  8. O lasi la frigider atat cat sa se intareasca si sa nu curga. Crema nu se va intari foarte tare, ea are o textura pufoasa, ca sa zic asa. 😉

  9. Pingback: Tartă cu ciocolată albă și fructe - KissTheCook

  10. Ali says:

    Buna! Se poate înlocui „foaia” de gelatina cu gelatina la plic?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: