Cartofi cu carne si sos Bechamel

de Miha
412 vizualizări
cartofi la cuptor cu carne si sos Bechamel

Piticii mei nu vor sa accepte acel “mult verde” de la mine din farfurie :)) si chiar daca uneori ii mai pacalesc, uneori le fac cate ceva ce stiu ca vor manca fara multe mofturi. Iata deci o idee si pentru voi… o idee delicioasa, pentru pranz sau cina… cartofi cu carne in sos Bechamel, copti la cuptor, ca sa fie treaba buna. :))

cartofi la cuptor cu carne si sos Bechamel

Ingrediente

  • Pentru 2 portii mici:
  • 2 cartofi medii
  • ~100 g piept de curcan
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • oregano uscat
  • rozmarin verde
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita faina
  • ~200 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • sare si piper
  • nucsoara

Mod de preparare Cartofi cu carne si sos Bechamel:

Carnea o taiem cubulete, cartofii curatati de coaja ii taiem felii subtirele.

Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos subtire. Adaugam cascavalul ras. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt punem un strat de felii de cartofi, presaram cu cateva firicele de rozmarin, condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem apoi carnea pe care o condimentam cu sare, fulgi de ardei iute si oregano uscat.

cartofi la cuptor cu carne si sos Bechamel

Acoperim cu un alt strat de cartofi, apoi turnam uniform sosul Bechamel. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana cartofii se rumenesc usor deasupra.

Se serveste cald.

Cartofi cu carne si sos Bechamel

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

Rocsy Ciobanu 6 iulie 2013 - 18:50

Mmm asa ceva imi place si mie ca si eu sunt putin mofturici 😀

Răspuns
MONICA 6 iulie 2013 - 18:59

ceau miha arata superrrrrrrrrrrr bine aceast preparat si prezentarea e frumoasa felicitari……….pot inlocui pipetu de curcan cu cel de pui……….

Răspuns
Simona 6 iulie 2013 - 21:43

Cu asa ceva m-as lasa si eu pacalita 🙂

Răspuns
Diana 7 iulie 2013 - 9:24

Si mie mi-ar placea asa ceva … cred

Răspuns
Paula Gafitescu 8 iulie 2013 - 8:48

Ce-mi place mie vasul ala al tau, da un farmec aparte mancarii…care stim cu totii ca e grozav de buna! Pupici

Răspuns
Dea 8 iulie 2013 - 9:14

Ce bunatate !!

Răspuns
Cristi 13 februarie 2014 - 13:31

Oau arata foarte bine.
Imi poti spune vasul de unde l-ai cumparat?
Multumesc.

Răspuns
Miha 13 februarie 2014 - 13:41

Eu l-am gasit in Selgros, dar cred c-or mai fi si prin alte magazine. 🙂
Multumesc.

Răspuns
cristi 13 februarie 2014 - 13:44

Multumesc

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: