Chiftelute cu surprize

de Miha
300 vizualizări

Chiftelute cu surprize, o reteta din ciclul…”mami, dar o surpriza placuta cand ne faci?” :))))

* Chiftelute:

* 1 piept de pui
* 1 ou
* 2 cartofi
* 3 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde

Cartoful se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se scurge de zeama.

Pieptul de pui se toaca apoi se amesteca cu cartofii, oul, usturoiul si ceapa tocate marunt, verdeata si condimentele.

* Umplutura:

* 150 g crema de branza Almette
* porumb
* sare si piper
* marar (optional)

* Pentru finisaj:

* pesmet

Crema de branza se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se adauga boabele de porumb si se omogenizeaza. Daca va place se poate adauga si putin marar tocat marunt.

Cu mainile umede luam cate putina compozitie de chiftelute. Ii dam forma de bila, apoi o aplatizam. Punem in mijloc cate o lingurita de crema de branza,

apoi adunam marginile formand o bocceluta. Tavalim prin pesmet din abundenta si ii dam din nou forma de bila, pe care o punem intr-o forma de briosa.

Se pot pune si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Se servesc calde.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

Bianka 16 iunie 2010 - 12:45

Ce idee, ce bunatate

Răspuns
Mihai 16 iunie 2010 - 17:13

Miha, Gourmandine si Edith sunt preferatele mele!

Răspuns
Miha 16 iunie 2010 - 17:57

mihai, si eu le vizitez atunci cand am timp si cand apare o postare…delicioasa. 🙂 Dar…nu vad legatura. 🙂

Răspuns
Mihai 16 iunie 2010 - 18:49

nu e nici o legatura, imi plac blogurile voastre.. s-a nimerit sa scriu la reteta asta 😉

Răspuns
Miha 17 iunie 2010 - 20:15

Multumesc Mihai de aprecieri. 🙂
Sa le spui si lor ca-ti place blogul meu. :))) Glumesc.
O seara buna iti doresc!

Răspuns
Mariana 17 iunie 2010 - 20:18

Miha,cu bune trebuie sa fie si putin mai altfel,adica cu surprize!O voi face si eu!
Noapte buna!

Răspuns
Elena Toma 18 iunie 2010 - 4:36

Oh, doua idei grozave intr-o reteta! Miha, imi place si surpriza dar si folositul hartiilor de prajituri. Mie nu mi-a trecut prin capul, afectat de caldura(!), desi este logica, practica si interesanta. Mi-ar placea sa-i “pacalesc” pe amici si la prezentare sa le las in aceste hartii de briose. Un weekend frumos sa ai!

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:21

Multumesc mariana de aprecieri. Ma bucur tare mult ca o vei face, sper sa va placa.

O zi buna!

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:22

Scuze…mi-a scapat Mariana cu “m”, desi nu asta mi-a fost intentia. Pup!

Răspuns
Miha 18 iunie 2010 - 9:23

Multumesc Elena!
Ma bucur tare mult ca am putut fi de folos nu cu una ci cu doua idei. :)) Musafirii vor fi cu siguranta incantati! 🙂

Răspuns
alina 11 ianuarie 2014 - 21:30

arata foarte bine, si sunt sanatoase …o idee minunata, le voi incerca cu siguranta, iar in unele voi inlocui porumbul cu mazare 😉 . multumesc pt idei

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2014 - 9:31

si eu multumesc >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: