Aluat dospit / Retete culinare

Chifle cu susan si mac

loading...

Avem nevoie de:

60 ml apa
240 ml lapte
60 g unt
1 ou
2 linguri zahar
1,5 lingurite sare
550 g faina
1 plic drojdie uscata

Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Aluatul trebuie tinut la dospit cat mai mult, sa fie chiflele pufoase. Eventual la rece. Eu l-am mai tinut vreo jumatate de ora dupa ce l-am scos din masina, eram in criza de timp, se apropia ora pranzului. 🙂

Am impartit aluatul in 12 parti, aproximativ egale, le-am rulat, apoi innodat si imbarligat si astfel mi-au iesit 12 chifle, mici, dragalase si pufoase, dupa ce le-am copt 25 de minute.

Inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu ou si am presarat seminte de susan si mac, din belsug.
Dupa ce le-am scos din cuptor, cat erau inca fierbinti le-am uns cu unt, pentru luciu.

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Vreau si eu unaaaaaa sa o pap cu o canita cu lapte cald…

  2. Se pot papa si fara lapte…:)

  3. Yamiiiiiiiii,astea chiar ma dau gata,mai repede ca prajiturile,:))…iti fur si eu reteta Miha,se poate???…hihihih…nu ca ar fi prima,am de la tine foarte multe retete bune ,bune…felicitari pt chifle!!!
    Pupici!!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

%d blogeri au apreciat: