Chifle cu susan si mac

de Miha
140 vizualizări
chifle cu susan si mac
chifle cu susan si mac
Mod de preparare Chifle cu susan si mac: Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire. Aluatul trebuie… Aluat dospit Chifle cu susan si mac European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 60 ml apa
  • 240 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1,5 lingurite sare
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata

Mod de preparare Chifle cu susan si mac:

Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Aluatul trebuie tinut la dospit cat mai mult, sa fie chiflele pufoase. Eventual la rece. Eu l-am mai tinut vreo jumatate de ora dupa ce l-am scos din masina, eram in criza de timp, se apropia ora pranzului. 🙂

Am impartit aluatul in 12 parti, aproximativ egale, le-am rulat, apoi innodat si imbarligat si astfel mi-au iesit 12 chifle, mici, dragalase si pufoase, dupa ce le-am copt 25 de minute.

Inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu ou si am presarat seminte de susan si mac, din belsug. Dupa ce le-am scos din cuptor, cat erau inca fierbinti le-am uns cu unt, pentru luciu.

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Danelutza 15 februarie 2009 - 15:18

Vreau si eu unaaaaaa sa o pap cu o canita cu lapte cald…

Răspuns
Miha 15 februarie 2009 - 15:25

Se pot papa si fara lapte…:)

Răspuns
Mirela 15 februarie 2009 - 23:44

Yamiiiiiiiii,astea chiar ma dau gata,mai repede ca prajiturile,:))…iti fur si eu reteta Miha,se poate???…hihihih…nu ca ar fi prima,am de la tine foarte multe retete bune ,bune…felicitari pt chifle!!!
Pupici!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: