INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 60 ml apa
- 240 ml lapte
- 60 g unt
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1,5 lingurite sare
- 550 g faina
- 1 plic drojdie uscata
Mod de preparare Chifle cu susan si mac:
Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire.
Aluatul trebuie tinut la dospit cat mai mult, sa fie chiflele pufoase. Eventual la rece. Eu l-am mai tinut vreo jumatate de ora dupa ce l-am scos din masina, eram in criza de timp, se apropia ora pranzului. 🙂
Am impartit aluatul in 12 parti, aproximativ egale, le-am rulat, apoi innodat si imbarligat si astfel mi-au iesit 12 chifle, mici, dragalase si pufoase, dupa ce le-am copt 25 de minute.
Inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu ou si am presarat seminte de susan si mac, din belsug. Dupa ce le-am scos din cuptor, cat erau inca fierbinti le-am uns cu unt, pentru luciu.
3 comentarii
Vreau si eu unaaaaaa sa o pap cu o canita cu lapte cald…
Se pot papa si fara lapte…:)
Yamiiiiiiiii,astea chiar ma dau gata,mai repede ca prajiturile,:))…iti fur si eu reteta Miha,se poate???…hihihih…nu ca ar fi prima,am de la tine foarte multe retete bune ,bune…felicitari pt chifle!!!
Pupici!!