Chifle cu susan si mac

de Miha
1705 vizualizări
chifle cu susan si mac
chifle cu susan si mac
Mod de preparare Chifle cu susan si mac: Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire. Aluatul trebuie… Aluat dospit Chifle cu susan si mac European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 60 ml apa
  • 240 ml lapte
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1,5 lingurite sare
  • 550 g faina
  • 1 plic drojdie uscata

Mod de preparare Chifle cu susan si mac:

Am pus toate ingredientele in masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Aluatul trebuie tinut la dospit cat mai mult, sa fie chiflele pufoase. Eventual la rece. Eu l-am mai tinut vreo jumatate de ora dupa ce l-am scos din masina, eram in criza de timp, se apropia ora pranzului. 🙂

Am impartit aluatul in 12 parti, aproximativ egale, le-am rulat, apoi innodat si imbarligat si astfel mi-au iesit 12 chifle, mici, dragalase si pufoase, dupa ce le-am copt 25 de minute.

Inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu ou si am presarat seminte de susan si mac, din belsug. Dupa ce le-am scos din cuptor, cat erau inca fierbinti le-am uns cu unt, pentru luciu.

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Danelutza 15 februarie 2009 - 15:18

Vreau si eu unaaaaaa sa o pap cu o canita cu lapte cald…

Răspuns
Miha 15 februarie 2009 - 15:25

Se pot papa si fara lapte…:)

Răspuns
Mirela 15 februarie 2009 - 23:44

Yamiiiiiiiii,astea chiar ma dau gata,mai repede ca prajiturile,:))…iti fur si eu reteta Miha,se poate???…hihihih…nu ca ar fi prima,am de la tine foarte multe retete bune ,bune…felicitari pt chifle!!!
Pupici!!

Răspuns

Lasă un răspuns