Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

de Miha
1079 vizualizări
Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata

Cu drag de Valentine’s Day, un tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata ! 🙂

Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata
Cu drag de Valentine’s Day, un tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata ! 🙂 Mod de preparare Tort cu… Retete de prajituri Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru 1 blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie avem nevoie de:
  • 1 ciocolata amaruie (100 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba avem nevoie de:
  • 1 ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom

Mod de preparare Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata:

Pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu zaharul si praful de sare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, ca la maioneza si le adaugam peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.

Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.

  • Se fac 2 blaturi

Mousse de ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca. Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse de ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mouse-ul de ciocolata amaruie 😉

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Asamblare Tort cu blat de cacao si mousse de ciocolata:

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mouse-ul de ciocolata alba. Pe deasupra am pus un strat de mousse de ciocolata amaruie si am dat la frigider sa se intareasca. Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Nu am avut rabdare sa-l mai las un pic la frigider si straturile nu sunt foarte bine definite. Dar a mers de minune cu cafeaua pregatita de sot. Cu dragoste, evident! :))

Dulciuri fel de fel

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

elsatony 14 februarie 2009 - 18:29

wow. ce bine arata. aproape ca as renunta la dieta 🙂 Pupici

Răspuns
JocoK 14 februarie 2009 - 20:47

Asta a fost prima mea vizita pe blogul tau,dar nu si ultima, ma bucur(si ma felicit pt asta)ca am descoperit asa un blog frumos si interesant !!

Răspuns
Miha 14 februarie 2009 - 21:31

@Miki,multam! Macar azi renunta si tu la dieta. Hi hi…Pup!

@Joco,si eu ma bucur ca ai trecut pe aici.Te mai astept! 😉

Răspuns
atmosfera 17 februarie 2011 - 19:54

Poti sa imi spui marimea tavii in care ai copt blatul? Eu am o tava cu peretii detasabili si nu as vrea sa imi iasa blatul prea subtire si sa nu il pot taia in 2, sau prea gros in cazul in care ar fi sa coc doua. Multumesc

Răspuns
Miha 17 februarie 2011 - 21:29

Am copt intr-o tava inima de 22 cm.

Răspuns
dodo 4 iulie 2011 - 16:52

pentru mouse ciocolata si frisca se topesc pe baie de abur sau pe flacara direct?:)

Răspuns
Miha 4 iulie 2011 - 19:31

Se poate topi si pe aragaz, dar la foc foarte mic si amestecand continuu sa nu se prinda de vas. Pe baie de abur dureaza un pic mai mult, dar e mai sigur. Oricum ai face va fi bine. 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns