INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 2 oua
- 100 g zahar
- 125 g margarina
- 2 banane
- 250g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g ciocolata
Mod de preparare Briose cu banane:
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara si sarea si mixam bine, pana totul devine ca o crema. Cojim bananele, le taiem felii si le adaugam in aluat, dupa care mixam pana se sfarama. Adaugam margarina topita si racita, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam ciocolata taiata bucatele mici.
Punem in forme de briose si coacem la foc mediu, 30 de minute.
Nu stiu cum am reusit, dar mi-au iesit 14 briose de astea delicioase si pufoase. Cred ca ar fi trebuit sa fie 15. 🙂
3 comentarii
15 briose ?! si le papi pe toate sau mai dai cadou pe la vecini, ca eu asa fac ca sa nu ma ingras… Dar eu vreau reteta, cum maninci tu atitea bunatati dulci si nu te faci rotunda ca mine ?
Suntem 4 care ne batem pe dulciurile astea…Daca stau sa ma gandesc bine cred ca 5…Ca Robert face cat 2 la mancat dulce! :))
Delicioase briosele!!! Eu le-am facut cu ciocolata alba… Pufoase, aromate, perfecte. Multumim pentru reteta.