Dulciuri

Bombonele cu cocos si ciocolata

loading...

Cu dragoste, de Dragobete…

Reteta este cea a bomboanelor Raffaello.

* 250 g lapte praf
* 100 g zahar pudra
* 50 g nuca de cocos
* 100 g unt
* 1 lingura frisca lichida
* 50 g ciocolata amaruie

Amestecam la robotul de bucatarie laptele praf cu zaharul pudra,nuca de cocos,untul moale si la sfarsit frisca lichida.

Daca iese prea vascoasa compozitia,mai puteti adauga 1 lingura frisca lichida.

Topim ciocolata amaruie, la microunde sau la bain-marine.

Formele in care vom face bomboanele, (in cazul meu hartiute pentru bomboane si un suport pentru bomboane dintr-o cutie de bomboane Milka. :)) ) se pensuleaza de cateva ori cu ciocolata topita. Dupa fiecare pensulare se baga formele la congelator, pentru cateva minute.

Dupa ce-am terminat aceasta operatiune, umplem formele cu compozitia cu cocos si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Desi am avut ajutoare la pictat hartiutele :))

la un moment dat m-am plictisit si am modelat bilute din compozitie, pe care le-am tavalit apoi prin nuca de cocos.

Iubiti-va mult dragii mei! 🙂

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Draga Miha, daca stiam ce postezi azi, chiar nu mai intram sa vad.Ori vin maine la tine sa-mi dai o bomboana, ori voi muri de pofta.

  2. Si eu ar ttrebui sa spun acum ca te astept pe la mine, nu? :)))

    Bine, te astept! :))

  3. Arata minunat,
    parca simt gustul de cocos
    si de ciocolata!

  4. ohhh…arata fenomenal!
    Chiar aseara am cumparat nuca de cocos fara sa am o retea in minte…ci doar am realizat ca nu am mai facut nimic cu nuca de cocos de ceva timp(cel putin 2 ani)!

  5. Nu te dezminti!

    acum nu era sa treaca dragobetee si sa nu il marghezi! F frumos!

  6. Stiu ca le-ai facut din dragoste pentru mine, de aceea m-am prezentat imediat… Maninc bomboanele si aduc la vara ciucalata sa faci altele…

  7. Ce aratoase sant!Felicitari!!!

    As vrea si eu sa ajung pe la tine!
    Dar daca vreau sa vad cum sant nu am alt remediu, decat sa le prgatesc eu!
    Te pup, si mersi de reteta!

  8. miha,mi-nu-na-te!eu ador cocosul ,iar de ciocolata nici nu mai zic…super ti-au iesit!

  9. Miha ce frumoase ti-au iesit 🙂

  10. ideea cu hartiutele pentru bomboane este foarte buna.de mult timp ma chinui sa gasesc forme din alea de silicon pentru bomboane.se pare ca nu mai am nevoie,folosesc ideea ta.multumesc miha.iti doresc o viata plina de dragoste

  11. Superba…prima poza! DElicioasa. In rest, am obosit!
    Cu drag, GDC

  12. Faine tare pozele!

  13. Grozave bomboanele tale,mai am putin si ling monitorul.Forma de la bomboanele Milka ai uns-o cu ceva?Ca as incerca reteta,dar mi-e teama sa nu ramana ciocolata intepenita in forma si sa nu le mai pot scoate

  14. Mai Miha ce bunatati mai ai pe aici, m-ai innebunit…nu stiu pe care sa le incerc mai intai….Te pup!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: