![]() |
Pandispan |
![]() |
|
Pandispan |
Avem nevoie de:
* 6 oua
* 6 linguri zahar
* 6 linguri faina
* vanilie
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devin ca o crema. Se adauga vanilia si faina si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor.
Aluatul rezultat il punem intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra. Se face proba scobitorii.
Blatul copt si racit se taie cu forma de inimioara si se pudreaza cu zahar din abundenta.
Pofta buna si…iubiti-va mult! :))
13 comentarii
M-am indragostit, da, da… de prajiturica ta… da, da, da, da…
Sa fii iubita, draga mea !
Multumesc draga mea! Pup!
Miha , iti doresc o zi plina de iubire si iau si eu o inimioara de asta apetisanta…
Le-ai decupat cu formele ?:)
ce frumos, ce bine arata, vaii 🙂
O ce bine arata!defapt ca totdeauna!
Sa fii iubita!
ti-au iesit dare tare dragalase inimioarele iar denumirea m-a facut sa zambesc.iti doresc sa fii iubita!
DAR PRAF DE COPT NU SE ADAUGA??
Daca albusurile sunt batute foarte foarte bine, apoi sunt incorporate usor in compozitie, fara ca aceasta sa se lase, nu este necesar. Dar… daca vrei sa fii sigur(a) de reusita si sa nu ai emotii poti pune si praf de copt. 1 lingurita este suficient.
foarte frumusele inimioarele,am de gand sa le fac si eu pt sotul meu de valentine’s day,spune-mi te rog mai exact la cate grade sa fie cuptorul?ms
Buna. Pandispanul se coace la foc mediu, 180-190 grade.
Multumesc!
Wuauw!!!! merveilleux ces petits coeurs, j’adore bravo pour ton imagination, il sont moelleux!
Bisous
Arata minunat amorezatul tau! Sa ai o zi indragostita tare…puuup!
Multumesc Ruxy! Asemenea si tie! :*