Dulciuri

Bezele colorate

Bezele

Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata… De data asta am dat in mintea copiilor  si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))

Copiii au fost incantati, le-au placut mult aceste bezele colorate… dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))

Bezele

Bezele

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)
loading...

Mod de preparare Bezele colorate:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,

Bezele

apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.

Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.

Bezeele colorate

Bezele

loading...
Tags: ,

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. bezelele sunt preferatele mele….sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim….arata superb…faci numai bunatati…te pupicesc!!!

  2. Foarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.

  3. Cel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.

  4. foarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??

  5. Eheeee…Dana…inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))

  6. Te pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*

  7. Quelle gourmandise bien délicieuse!

    Bisous

  8. Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. 🙂

  9. Sunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..

  10. Anonymous says:

    Eu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa…:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)

  11. Temperatura e prea mare. „Foc mic” inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.

    In plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se „topeasca”

  12. he he ce dragute!!!

  13. Pingback: Strauss , valsul trandafirilor de mai si muuuulte bezele :) | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: