Bezele colorate

de Miha
338 vizualizări
Bezele

Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata… De data asta am dat in mintea copiilor  si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))

Copiii au fost incantati, le-au placut mult aceste bezele colorate… dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))

Bezele

Bezele

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)

Mod de preparare Bezele colorate:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,

Bezele

apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.

Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.

Bezeele colorate

Bezele

poate vă plac și rețetele

13 comentarii

CA LA SOŢIA ACASĂ 29 martie 2012 - 15:39

bezelele sunt preferatele mele….sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim….arata superb…faci numai bunatati…te pupicesc!!!

Răspuns
Fancy Cake 29 martie 2012 - 16:20

Foarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.

Răspuns
Miha 29 martie 2012 - 16:36

Cel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.

Răspuns
Dana 29 martie 2012 - 17:13

foarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??

Răspuns
Miha 29 martie 2012 - 17:23

Eheeee…Dana…inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))

Răspuns
Miha 29 martie 2012 - 17:24

Te pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*

Răspuns
Beth 29 martie 2012 - 19:03

Quelle gourmandise bien délicieuse!

Bisous

Răspuns
Ruxi 29 martie 2012 - 19:27

Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. 🙂

Răspuns
Alex 30 martie 2012 - 6:13

Sunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..

Răspuns
Anonymous 30 martie 2012 - 19:41

Eu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa…:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)

Răspuns
Miha 30 martie 2012 - 20:01

Temperatura e prea mare. “Foc mic” inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.

In plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se “topeasca”

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:35

he he ce dragute!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: