Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata… De data asta am dat in mintea copiilor si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))
Copiii au fost incantati, le-au placut mult aceste bezele colorate… dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))
Ingrediente
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)
Mod de preparare Bezele colorate:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,
apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.
Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.
12 comentarii
bezelele sunt preferatele mele….sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim….arata superb…faci numai bunatati…te pupicesc!!!
Foarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.
Cel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.
foarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??
Eheeee…Dana…inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))
Te pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*
Quelle gourmandise bien délicieuse!
Bisous
Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. 🙂
Sunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..
Eu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa…:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)
Temperatura e prea mare. „Foc mic” inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.
In plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se „topeasca”
he he ce dragute!!!