Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu biscuiti

Rulada de biscuiti

Reteta Rulada cu biscuiti

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitana
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 175 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Pentru crema de lapte praf:
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g lapte praf
  • 2 linguri nuca de cocos (puteti pune si mai mult daca va place)
loading...

Astazi avem rulada cu biscuiti. O reteta de prajitura care se face foarte usor, nu necesita prea multa bibileala, iar daca va pregatiti toate ingredientele la indemana totul merge struna. Spun asta pentru ca trebuie lucrat repede, sa nu se raceasca cremele.

Ia sa vedeti voi cat de repede se face… Sper sa va tenteze si pe voi, gustul de caramel combinat cu cel al cremei de lapte praf (seamana foarte bine la gust cu ciocolata de casa)  este delicios.

Mod de preparare Rulada cu biscuiti:

Crema de biscuiti:

Biscuitii se pun in robot si se macina fin.  Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.

Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.

Crema de lapte praf:

Apa, zaharul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu biscuiti

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

74 Comentarii

  1. Ce minunuatie de rulada! Ce bine arata si ce prezentare frumoasa! Perfecta!

  2. Te admir mult pentru originalitatea de a aranja ceea ce gatesti in masa, si in poza;) Desigur ador mult si retetele tale!

  3. Foarte frumos si de efect!

  4. Yuumiiiiii! Vrem, vrem, vrem…:D

  5. Mi-Nu-Mat…..

  6. Minunat arata si cred ca e super delicioasa!Pup!

  7. Intrebare: foaia de napolitana e de obicei tare. Crema aia de biscuiti o mai inmoaie? Arata fantastic reteta si pare simpla, as vrea s-o incerc si eu. Multumesc!

  8. Quelle merveille je suis fasciner avec ces petits roules, dommange que je ne trouve pas cette feuille à gaufre, sa doit être un vrai délice, bravo c’est magnifique

    Bisous!

  9. Are caramel si arata foarte bine,deci imi place!

  10. Laura, foaia se inmoaie de la crema calda. Daca te hotarasti sa o faci, ai sa vezi cat de frumos se ruleaza. 🙂

  11. Iti era dor de traditionalul bun bun?
    Arata foarte bine si cred ca o incerc si eu.

  12. Nultumesc tuturor pentru aprecieri! Va imbratisez cu drag!

  13. sunt minunate! frumoase tare si delicioase! pup

  14. Cum sa nu versi „cafeaua” intinzand manutele dupa asemenea bunatate? ;-)))

  15. Waw….este perfecta !!!
    Trebuie sa o trec la „Urmeaza a fi facute”
    Felicitari Miha ! Arata mult mai bine decat sursa.

  16. Extraordinar de bine arata!!!!Weekend placut!

  17. Super arata !

  18. O minunatie, daca ne gandim cat de casante sunt foile… Grozava ideea, pup!

  19. O minunatie, daca ne gandim cat de casante sunt foile… Grozava ideea, pup!

  20. buna.super super.o fac de pasti.felicitari ms.pup week.placut

  21. Foarte tare ideea !! Mereu m-am gandit ca mi se rupe napolitana 😉 De fapt cum de nu s-a rupt? Era calda crema cand ai intins-o peste foaie?? O sa incerc ! pup

  22. Da, crema se intinde fierbinte peste foaia de napolitana, am scris si in reteta. Aceasta se inmoaie foarte bine de la crema calda. 😉

    Ma bucur tare mult ca va place! Va pup!

  23. superb !

  24. Ce bine arata!

  25. Mai mereu pusa pe inventii esti..bravo!!

  26. Multumesc frumos de aprecieri, va pup!

    Rocsi, nu e inventia mea, e o idee preluata de la Alina. 🙂

  27. Alina says:

    da, arata f. bine si cred ca e si f.buna.Am sa o incerc de Paste.

  28. Sigur e ceva deosebit!Buuuna!

  29. Anonymous says:

    am facut si eu reteta asta,este foarte buna,felicitari miha

  30. Ma bucur ca va place. Sa papati cu drag! :*

  31. arata fabulos…si am experientza, sigur o sa iasa si foarte bine,,,,am citit multe retzete din diferite surse dar atat de concis si de clar, ..mai rar ….esti mult mai tanara ca mine, dar te felicit, foarte inventiva dar si foarte talentata,,,nu-i usor, dar e frumos,,,,felicitari,,,!!!!!

  32. arata fabulos, felicitari, foarte talentata si inventiva,,,explicatzii concise si cl;are…CRISTINA

  33. Anonymous says:

    f bun . numai sa nu le puneti in folie la sfarsit.. cum am facut eu 🙂

  34. Ce fel de folie? Ce s-a intamplat?

  35. Anonymous says:

    Am si eu o curiozitate. Mare! Am incercat reteta, dar ceva a dat cu virgula. Cum poate fierbe 100g faina+100g lapte praf+nuca cocos, cata vrem noi (de obicei multa) in 3 linguri apa si 100g unt? Cand vrei sa ingrosi o crema pui 3 linguri faina la aprox 500ml lapte sau apa.
    Crema 2 mi-a iesit un gorgolos instant in care faina a ramas nefiarta. Daca esti draguta, si esti, explica-mi cum o faci – pas cu pas si cum o intinzi peste cealalta crema.

  36. Am recitit reteta de 2 ori, credeam ca am scris ceva gresit. Spui ceva de faina? Care faina? In reteta asta nu se foloseste faina deloc…

  37. Incredibil arata!
    Felicitari pentru reteta! Si multumesc pentru idee. Nu intentionez sa ating aceeasi performanta din punct de vedere estetic, dar macar gustul sa fie pe masura asteptarilor. 🙂

  38. Roxana, e foarte usor de facut si sunt sigura ca iti va iesi la fel de frumoasa.

    Cat despre gust… sper sa-ti placa. Te astept cu impresii. Sau daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

    Zi buna sa ai.

  39. Madalici says:

    Buna Miha, am facut si eu rulada si este foarte buna.Am crezut ca e prea dulce crema de lapte praf dar cand s-a racit rulada a fost perfecta.Te felicit si te pupic…Madalici

  40. Mada, ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*

  41. Azi am vazut si eu ca ai incercat reteta mea de rulada. Ma bucur ca ti-a placut! Pupici

  42. Anonymous says:

    Am facut-o si eu astazi, pentru ca mi s-a parut foooarte gustoasa si am poftit la ea 😛 Desi am lucrat rapid si cu cremele fierbinti, foaia de napolitana nu s-a inmuiat (am si asteptat putin) si nu am putut rula. Nu m-am panicat insa :))) Am pus o alta foaie peste si am taiat-o patratele dupa ce s-a racit. Asa cum ma asteptam, gustul este excelent! O iau maine la picnic ! 😉

    Multumesc, Miha!

    Mariana Dmt

  43. Mariana, foaia de napolitana nu se inmoaie foarte tare, dar suficient cat sa poata fi rulata. Trebuie doar putina grija si rabdare, sa o rulezi usor.

    Bine ca ai salvat situatia pana la urma. :)) Pup!

  44. Miha arata minunat rulada ta! Uite cat e ceasul si m-ai facut sa poftesc nu gluma! Adorm cu gandul la ea!

  45. Multumesc Irina. Sa o faci, ca sa treaca pofta. :))

  46. Buna! am facut si eu reteta duminica si mi-a iesit aproape perfect. Foaia s-a inmuiat foarte bine si s-a rulat fara probleme, insa am gresit putin crema alba, n-am lasat sa fiarba suficient si nu s-a topit zaharul, asa ca rulada mea crantanea putin 🙂 Insa toti cei care au gustat-o, au apreciat-o, asa ca sigur o voi reface. Cat despre intrebarea persoanei de mai sus, cum de fierbe zaharul in 3 linguri de apa, pai fierbe foarte bine, ca se topeste si untul. Iar laptele praf nu se pune la fiert, se adaga la final. Eu am sarit peste nuca de cocos, ca nu-mi place, insa voi incerca data viitoare sa mai adaug diverse alte chestii in crema, gen migdale taiate.

  47. Laura, desigur ca reteta se poate adapta dupa preferinta personala, iar ideea ta cu migdale taiate este foarte buna. 😉

    Multumesc si ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  48. Ce mult imi place!

  49. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA „CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI”
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest „drive test” al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

  50. cristina says:

    Am facut si eu aceasta rulada si a iesit senzational,e nemaipomenit de buna si usor de facut,multumim Miha pentru reteta!!

  51. Cristina, ma bucur ca va place. Sa papati sanatosi! :*

  52. Diana says:

    pot pune zahar brun caramelizat in crema de biscuiti?

  53. Diana, n-am folosit niciodata zahar brun pentru caramelizat, nu stiu daca e „aceeasi Marie” cu zaharul alb. Daca tu ai mai folosit si stii ca iese bine, poti folosi, de ce nu?!

  54. Buna?E putin spus !E bestiala.Se ruleaza bine daca ii facem incalzirea ,ca la gimnastica,unu-doi ,unu-doi .Luam si o flexam usor cu miscari inainte -inapoi,indoim un pic ,revenim ,cu prudenta.Nu credeam ca reusesc sa indoi foaia dar sigur nu dadeam vina pe nimeni dacat pe neindemanarea sau nerabdarea mea.Multumesc Miha,e o reteta in doi timpi si trei miscari si gustoasa pana la cer si inapoi!!

  55. Pingback: Rolat sa karamel keksom i kokosom | CookingwithZokie

  56. VARGA says:

    e bun si e gata in 15 min,chiar acum am terminat prajitura

  57. Uauuuuuuuu!Ce tareeee.

  58. Super,tareee!

  59. Maria says:

    Pentru cele care spun ca nu reusesc sa ruleze foaia de napolitana.O sugestie,se poate pune pe o panza inmuiata in apa si apoi se toarna crema si se ruleaza.Nu am facut ci numai cred ca ar merge.Voi incerca si va voi comunica rezultatul.

  60. f buna,doar ca mai trebuie redusa cantitatea e zahar.

    • Cat crema era calduta si mie mi s-a parut cam dulce, dar dupa ce a stat la rece si am taiat-o a fost foarte buna.
      Evident, cantitatile se pot ajusta in functie de gustul personal 😉

  61. Alina says:

    Buna! Am facut si eu rulada chiar joi, dar nu mi-a iesit f bine din prima. Am avut nevoie pentru o petrecere de 3 bucati, salvarea mea a fost ca am facut-o intai pe prima si pe urma am mai reglat cantitatile si in final mi-a iesit.

    La prima rulada crema de biscuiti a iesit cam groasa si nu s-a inmuiat foaia de napolitana foarte bine. Cand am rulat-o nu s-a rulat strans si au ramas goluri. Iar a doua crema a iesit prea moale si mi-a curs pe laterala (asta dupa ce am tinut-o o noapte la frigider). Asa ca am tinut-o pentru noi.

    Deci la a doua rulada am pus mai multa apa in crema de biscuite si mi-a iesit un pic moale napolitala asa ca mi s-a turtit, da a fost OK pana la urma. La a doua crema am mai adaugat cam inca 50g lapte praf (dedci 150g in total). A fost aproape OK.

    La a treia rulada am facut asa – la crema de biscuite am adaugat inca 50 ml de apa – deci in total 225ml, si mi s-a rulat perfect! Iar la crema de lapte praf cred ca am adaugat inca 100g de lapte praf, deci in total cam 200g!! Asta pot spune ca mi-a iesit f buna! Desi cand am taiat-o daca o puneam sa stea pe lateral pe platou, se cam scurgea crema alba, in timp deci tot nu era suficient de tare. Cel mai probabil cred ca nu trebuie pusa apa deloc in crema asta. A patra oara cand o sa o fac testez fara apa!! Daca am pus felia in picioare asa cum e si in poza din reteta era OK.

    In schimb gustul a fost f bun!! Musafirii au apreciat-o!!

    Deci atentie mare daca faceti aceasta prajitura!!! Trebuie calibrate cantitatile de lichide!!

    Mentionez ca am luat lapte praf Aristocratis de la Profi – 4.60lei/250g – noroc ca am luat 2 pungi. Cred ca mi-a mai ramas cam 50g din cele 500g.

    O zi buna!

    • Buna ziua Alina,
      La crema de lapte praf trebuie si apa. Cel mai probabil diferentele de consistenta s-au datorat laptelui praf folosit. Nu cunosc sortimentul folosit de tine, recunosc. Eu folosesc Raraul sau Dr Oetker, sunt cele mai bune atat pentru ciocolata de casa, cat si pentru aceasta rulada.

  62. Alma says:

    si eu am facut astazi rulada.de gust a iesit super buna,doar ca crema a curs pe langa. cea de biscuiti a fost buna,a inmuiat napolitana.cea de lapte in schimb a iesit si ea bn,dar cand am rulat sao scurs toata pe langa si a ramas cu goluri rulada mea.
    destul ca fiul meu e super incantat de ea,tot merge si mananca din ea si imi spune ca e buna 🙂 cum fac ca sa nu curga crema de lapte?sa o las sa se raceasca putin si apoi rulez?

    • Alma, crema de lapte trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Cel mai bine ar fi sa-i mai adaugi putin lapte praf

  63. Liliana Ionita says:

    Stiu din experienta de ce nu iese crema de lapte.
    Apa cu zaharul trebuie scazuta pe foc pana aproape se caramelizeaza. Se pune untul si se mai tine pe foc (la foc mic) pana se omogenozeaza iar la sfarsit se adauga laptele praf odata si se amesteca rapid cu telul in forma de para. La sfarsit se pune si nuca de cocos.
    Va doresc succes!
    Miha, iti multumesc mult pentru retetele delicioase pe care le imparti cu noi!

  64. Iulia says:

    .. Buna , Mihaela! te rog sa-mi spui, foaie de napolitana este mica? .. ca eu am ratat de tot prajitura asta, dar cred ca am avut foaie de napolitana mare, iar cantitatea de crema a si caramel a fost prea putina. si nu a avut cum sa se inmoaie foaia de napolitana, mi-a ramas tare ?… s-a papat, ca buna e…asa tare si rupand bucatele din ea ?…

    • Nu stiu exact dimensiunile foii, cred ca ceva in jurul a 20/30 cm…
      Foaia se inmoaie de la crema calda, daca va fi mai multa ma tem ca… va fi prea multa.

      • Iulia says:

        pffff..nu stiu unde am gresit, dar foaia nu -s-a inmuiat ca sa o pot rula de nici ” o culoare ” 🙂 …dar am taiat-o pe jumatate si am pus una peste alta cu cremele la mijloc, vreau sa spun ca rezultatul a fost mai mult decat imi imaginam, fiul meu a fost incantat de noua prajitura cu foi de napolitana 🙂 … o sa incerc sa fac rulada, dar cred ca voi merge pe aceasta cu foi suprapuse…ca s-a papat imediat si s-a taiat tare fain …oricum, eu iti multumesc pt retetele tale…care au fost cu reusita mereu..c si aceasta, chiar daca rezultatul a fost diferit 🙂 …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: