Rulada cu biscuiti

de Miha
851 vizualizări
Rulada de biscuiti

Reteta Rulada cu biscuiti

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitana
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 175 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Pentru crema de lapte praf:
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g lapte praf
  • 2 linguri nuca de cocos (puteti pune si mai mult daca va place)

Astazi avem rulada cu biscuiti. O reteta de prajitura care se face foarte usor, nu necesita prea multa bibileala, iar daca va pregatiti toate ingredientele la indemana totul merge struna. Spun asta pentru ca trebuie lucrat repede, sa nu se raceasca cremele.

Ia sa vedeti voi cat de repede se face… Sper sa va tenteze si pe voi, gustul de caramel combinat cu cel al cremei de lapte praf (seamana foarte bine la gust cu ciocolata de casa)  este delicios.

Mod de preparare Rulada cu biscuiti:

Crema de biscuiti:

Biscuitii se pun in robot si se macina fin.  Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.

Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.

Crema de lapte praf:

Apa, zaharul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Rulada cu biscuiti

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

74 comentarii

Claudia 30 martie 2012 - 13:44

Ce minunuatie de rulada! Ce bine arata si ce prezentare frumoasa! Perfecta!

Răspuns
Vica in cucina 30 martie 2012 - 14:37

Te admir mult pentru originalitatea de a aranja ceea ce gatesti in masa, si in poza;) Desigur ador mult si retetele tale!

Răspuns
Any 30 martie 2012 - 16:01

Foarte frumos si de efect!

Răspuns
ilda76 30 martie 2012 - 16:40

Yuumiiiiii! Vrem, vrem, vrem…:D

Răspuns
ghiocel07 30 martie 2012 - 16:53

Mi-Nu-Mat…..

Răspuns
Licuta Marin 30 martie 2012 - 17:06

Minunat arata si cred ca e super delicioasa!Pup!

Răspuns
Laura Frunza 30 martie 2012 - 17:09

Intrebare: foaia de napolitana e de obicei tare. Crema aia de biscuiti o mai inmoaie? Arata fantastic reteta si pare simpla, as vrea s-o incerc si eu. Multumesc!

Răspuns
Beth 30 martie 2012 - 17:10

Quelle merveille je suis fasciner avec ces petits roules, dommange que je ne trouve pas cette feuille à gaufre, sa doit être un vrai délice, bravo c’est magnifique

Bisous!

Răspuns
Teobucatar 30 martie 2012 - 17:32

Are caramel si arata foarte bine,deci imi place!

Răspuns
Miha 30 martie 2012 - 17:38

Laura, foaia se inmoaie de la crema calda. Daca te hotarasti sa o faci, ai sa vezi cat de frumos se ruleaza. 🙂

Răspuns
MotanLaOale 30 martie 2012 - 18:30

Iti era dor de traditionalul bun bun?
Arata foarte bine si cred ca o incerc si eu.

Răspuns
Miha 30 martie 2012 - 18:34

Nultumesc tuturor pentru aprecieri! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Timea 30 martie 2012 - 19:10

sunt minunate! frumoase tare si delicioase! pup

Răspuns
Liana10 30 martie 2012 - 20:27

Cum sa nu versi “cafeaua” intinzand manutele dupa asemenea bunatate? ;-)))

Răspuns
Sidy 31 martie 2012 - 4:31

Waw….este perfecta !!!
Trebuie sa o trec la “Urmeaza a fi facute”
Felicitari Miha ! Arata mult mai bine decat sursa.

Răspuns
Haplea 31 martie 2012 - 6:50

Extraordinar de bine arata!!!!Weekend placut!

Răspuns
mandala 31 martie 2012 - 8:14

Super arata !

Răspuns
Sara & Miki 31 martie 2012 - 9:07

O minunatie, daca ne gandim cat de casante sunt foile… Grozava ideea, pup!

Răspuns
Sara & Miki 31 martie 2012 - 9:07

O minunatie, daca ne gandim cat de casante sunt foile… Grozava ideea, pup!

Răspuns
speranta 31 martie 2012 - 10:53

buna.super super.o fac de pasti.felicitari ms.pup week.placut

Răspuns
Antonina 31 martie 2012 - 12:25

Foarte tare ideea !! Mereu m-am gandit ca mi se rupe napolitana 😉 De fapt cum de nu s-a rupt? Era calda crema cand ai intins-o peste foaie?? O sa incerc ! pup

Răspuns
Miha 31 martie 2012 - 12:55

Da, crema se intinde fierbinte peste foaia de napolitana, am scris si in reteta. Aceasta se inmoaie foarte bine de la crema calda. 😉

Ma bucur tare mult ca va place! Va pup!

Răspuns
Chuck 31 martie 2012 - 20:36

superb !

Răspuns
Maya 1 aprilie 2012 - 16:22

Ce bine arata!

Răspuns
Rocsy Ciobanu 2 aprilie 2012 - 8:34

Mai mereu pusa pe inventii esti..bravo!!

Răspuns
Miha 2 aprilie 2012 - 8:38

Multumesc frumos de aprecieri, va pup!

Rocsi, nu e inventia mea, e o idee preluata de la Alina. 🙂

Răspuns
Alina 3 aprilie 2012 - 16:20

da, arata f. bine si cred ca e si f.buna.Am sa o incerc de Paste.

Răspuns
Giorgi 4 aprilie 2012 - 17:52

Sigur e ceva deosebit!Buuuna!

Răspuns
Anonymous 7 aprilie 2012 - 13:00

am facut si eu reteta asta,este foarte buna,felicitari miha

Răspuns
Miha 7 aprilie 2012 - 17:38

Ma bucur ca va place. Sa papati cu drag! :*

Răspuns
andreescu cristina 8 aprilie 2012 - 8:43

arata fabulos…si am experientza, sigur o sa iasa si foarte bine,,,,am citit multe retzete din diferite surse dar atat de concis si de clar, ..mai rar ….esti mult mai tanara ca mine, dar te felicit, foarte inventiva dar si foarte talentata,,,nu-i usor, dar e frumos,,,,felicitari,,,!!!!!

Răspuns
andreescu cristina 8 aprilie 2012 - 8:44

arata fabulos, felicitari, foarte talentata si inventiva,,,explicatzii concise si cl;are…CRISTINA

Răspuns
Anonymous 14 aprilie 2012 - 13:55

f bun . numai sa nu le puneti in folie la sfarsit.. cum am facut eu 🙂

Răspuns
Miha 14 aprilie 2012 - 15:18

Ce fel de folie? Ce s-a intamplat?

Răspuns
Anonymous 15 aprilie 2012 - 6:28

Am si eu o curiozitate. Mare! Am incercat reteta, dar ceva a dat cu virgula. Cum poate fierbe 100g faina+100g lapte praf+nuca cocos, cata vrem noi (de obicei multa) in 3 linguri apa si 100g unt? Cand vrei sa ingrosi o crema pui 3 linguri faina la aprox 500ml lapte sau apa.
Crema 2 mi-a iesit un gorgolos instant in care faina a ramas nefiarta. Daca esti draguta, si esti, explica-mi cum o faci – pas cu pas si cum o intinzi peste cealalta crema.

Răspuns
Miha 15 aprilie 2012 - 7:42

Am recitit reteta de 2 ori, credeam ca am scris ceva gresit. Spui ceva de faina? Care faina? In reteta asta nu se foloseste faina deloc…

Răspuns
Roxana 19 aprilie 2012 - 14:29

Incredibil arata!
Felicitari pentru reteta! Si multumesc pentru idee. Nu intentionez sa ating aceeasi performanta din punct de vedere estetic, dar macar gustul sa fie pe masura asteptarilor. 🙂

Răspuns
Miha 19 aprilie 2012 - 14:36

Roxana, e foarte usor de facut si sunt sigura ca iti va iesi la fel de frumoasa.

Cat despre gust… sper sa-ti placa. Te astept cu impresii. Sau daca ai ceva nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.

Zi buna sa ai.

Răspuns
Madalici 29 aprilie 2012 - 16:26

Buna Miha, am facut si eu rulada si este foarte buna.Am crezut ca e prea dulce crema de lapte praf dar cand s-a racit rulada a fost perfecta.Te felicit si te pupic…Madalici

Răspuns
Miha 29 aprilie 2012 - 17:36

Mada, ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*

Răspuns
alinutzika 30 aprilie 2012 - 7:33

Azi am vazut si eu ca ai incercat reteta mea de rulada. Ma bucur ca ti-a placut! Pupici

Răspuns
Anonymous 30 aprilie 2012 - 12:22

Am facut-o si eu astazi, pentru ca mi s-a parut foooarte gustoasa si am poftit la ea 😛 Desi am lucrat rapid si cu cremele fierbinti, foaia de napolitana nu s-a inmuiat (am si asteptat putin) si nu am putut rula. Nu m-am panicat insa :))) Am pus o alta foaie peste si am taiat-o patratele dupa ce s-a racit. Asa cum ma asteptam, gustul este excelent! O iau maine la picnic ! 😉

Multumesc, Miha!

Mariana Dmt

Răspuns
Miha 30 aprilie 2012 - 13:47

Mariana, foaia de napolitana nu se inmoaie foarte tare, dar suficient cat sa poata fi rulata. Trebuie doar putina grija si rabdare, sa o rulezi usor.

Bine ca ai salvat situatia pana la urma. :)) Pup!

Răspuns
Irina 30 aprilie 2012 - 20:52

Miha arata minunat rulada ta! Uite cat e ceasul si m-ai facut sa poftesc nu gluma! Adorm cu gandul la ea!

Răspuns
Miha 1 mai 2012 - 6:37

Multumesc Irina. Sa o faci, ca sa treaca pofta. :))

Răspuns
Laura 15 mai 2012 - 13:49

Buna! am facut si eu reteta duminica si mi-a iesit aproape perfect. Foaia s-a inmuiat foarte bine si s-a rulat fara probleme, insa am gresit putin crema alba, n-am lasat sa fiarba suficient si nu s-a topit zaharul, asa ca rulada mea crantanea putin 🙂 Insa toti cei care au gustat-o, au apreciat-o, asa ca sigur o voi reface. Cat despre intrebarea persoanei de mai sus, cum de fierbe zaharul in 3 linguri de apa, pai fierbe foarte bine, ca se topeste si untul. Iar laptele praf nu se pune la fiert, se adaga la final. Eu am sarit peste nuca de cocos, ca nu-mi place, insa voi incerca data viitoare sa mai adaug diverse alte chestii in crema, gen migdale taiate.

Răspuns
Miha 15 mai 2012 - 14:10

Laura, desigur ca reteta se poate adapta dupa preferinta personala, iar ideea ta cu migdale taiate este foarte buna. 😉

Multumesc si ma bucur tare mult ca ti-a placut!

Răspuns
Miha_Ela 19 iunie 2012 - 7:15

Ce mult imi place!

Răspuns
grasu64 5 iulie 2012 - 9:53

INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA “CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI”
Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest “drive test” al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

Răspuns
cristina 13 iulie 2012 - 11:33

Am facut si eu aceasta rulada si a iesit senzational,e nemaipomenit de buna si usor de facut,multumim Miha pentru reteta!!

Răspuns
Miha 13 iulie 2012 - 11:46

Cristina, ma bucur ca va place. Sa papati sanatosi! :*

Răspuns
Diana 11 octombrie 2012 - 9:41

pot pune zahar brun caramelizat in crema de biscuiti?

Răspuns
Miha 11 octombrie 2012 - 11:03

Diana, n-am folosit niciodata zahar brun pentru caramelizat, nu stiu daca e “aceeasi Marie” cu zaharul alb. Daca tu ai mai folosit si stii ca iese bine, poti folosi, de ce nu?!

Răspuns
Giorgi 18 decembrie 2012 - 15:12

Buna?E putin spus !E bestiala.Se ruleaza bine daca ii facem incalzirea ,ca la gimnastica,unu-doi ,unu-doi .Luam si o flexam usor cu miscari inainte -inapoi,indoim un pic ,revenim ,cu prudenta.Nu credeam ca reusesc sa indoi foaia dar sigur nu dadeam vina pe nimeni dacat pe neindemanarea sau nerabdarea mea.Multumesc Miha,e o reteta in doi timpi si trei miscari si gustoasa pana la cer si inapoi!!

Răspuns
VARGA 6 aprilie 2013 - 17:21

e bun si e gata in 15 min,chiar acum am terminat prajitura

Răspuns
Miha 7 aprilie 2013 - 6:40

Ma bucur mult ca va place! >:D<

Răspuns
robert 11 noiembrie 2013 - 15:52

chiar foarte mult

Răspuns
robert 11 noiembrie 2013 - 16:04

apa se toarna peste zahar

Răspuns
robert 11 noiembrie 2013 - 15:29

Uauuuuuuuu!Ce tareeee.

Răspuns
robert 11 noiembrie 2013 - 15:38

Super,tareee!

Răspuns
Maria 19 mai 2015 - 18:18

Pentru cele care spun ca nu reusesc sa ruleze foaia de napolitana.O sugestie,se poate pune pe o panza inmuiata in apa si apoi se toarna crema si se ruleaza.Nu am facut ci numai cred ca ar merge.Voi incerca si va voi comunica rezultatul.

Răspuns
Miha 19 mai 2015 - 18:45

Foaia se inmoaie de la crema calda, dar e ok si sugestia ta 😉
Multumesc

Răspuns
ene popa stefania lucia 20 mai 2015 - 14:28

f buna,doar ca mai trebuie redusa cantitatea e zahar.

Răspuns
Miha 20 mai 2015 - 14:50

Cat crema era calduta si mie mi s-a parut cam dulce, dar dupa ce a stat la rece si am taiat-o a fost foarte buna.
Evident, cantitatile se pot ajusta in functie de gustul personal 😉

Răspuns
Alina 8 iunie 2015 - 15:01

Buna! Am facut si eu rulada chiar joi, dar nu mi-a iesit f bine din prima. Am avut nevoie pentru o petrecere de 3 bucati, salvarea mea a fost ca am facut-o intai pe prima si pe urma am mai reglat cantitatile si in final mi-a iesit.

La prima rulada crema de biscuiti a iesit cam groasa si nu s-a inmuiat foaia de napolitana foarte bine. Cand am rulat-o nu s-a rulat strans si au ramas goluri. Iar a doua crema a iesit prea moale si mi-a curs pe laterala (asta dupa ce am tinut-o o noapte la frigider). Asa ca am tinut-o pentru noi.

Deci la a doua rulada am pus mai multa apa in crema de biscuite si mi-a iesit un pic moale napolitala asa ca mi s-a turtit, da a fost OK pana la urma. La a doua crema am mai adaugat cam inca 50g lapte praf (dedci 150g in total). A fost aproape OK.

La a treia rulada am facut asa – la crema de biscuite am adaugat inca 50 ml de apa – deci in total 225ml, si mi s-a rulat perfect! Iar la crema de lapte praf cred ca am adaugat inca 100g de lapte praf, deci in total cam 200g!! Asta pot spune ca mi-a iesit f buna! Desi cand am taiat-o daca o puneam sa stea pe lateral pe platou, se cam scurgea crema alba, in timp deci tot nu era suficient de tare. Cel mai probabil cred ca nu trebuie pusa apa deloc in crema asta. A patra oara cand o sa o fac testez fara apa!! Daca am pus felia in picioare asa cum e si in poza din reteta era OK.

In schimb gustul a fost f bun!! Musafirii au apreciat-o!!

Deci atentie mare daca faceti aceasta prajitura!!! Trebuie calibrate cantitatile de lichide!!

Mentionez ca am luat lapte praf Aristocratis de la Profi – 4.60lei/250g – noroc ca am luat 2 pungi. Cred ca mi-a mai ramas cam 50g din cele 500g.

O zi buna!

Răspuns
Miha 8 iunie 2015 - 16:32

Buna ziua Alina,
La crema de lapte praf trebuie si apa. Cel mai probabil diferentele de consistenta s-au datorat laptelui praf folosit. Nu cunosc sortimentul folosit de tine, recunosc. Eu folosesc Raraul sau Dr Oetker, sunt cele mai bune atat pentru ciocolata de casa, cat si pentru aceasta rulada.

Răspuns
Alma 14 aprilie 2016 - 16:06

si eu am facut astazi rulada.de gust a iesit super buna,doar ca crema a curs pe langa. cea de biscuiti a fost buna,a inmuiat napolitana.cea de lapte in schimb a iesit si ea bn,dar cand am rulat sao scurs toata pe langa si a ramas cu goluri rulada mea.
destul ca fiul meu e super incantat de ea,tot merge si mananca din ea si imi spune ca e buna 🙂 cum fac ca sa nu curga crema de lapte?sa o las sa se raceasca putin si apoi rulez?

Răspuns
Miha 14 aprilie 2016 - 16:26

Alma, crema de lapte trebuie sa fie moale, dar sa nu curga. Cel mai bine ar fi sa-i mai adaugi putin lapte praf

Răspuns
Liliana Ionita 4 mai 2016 - 15:34

Stiu din experienta de ce nu iese crema de lapte.
Apa cu zaharul trebuie scazuta pe foc pana aproape se caramelizeaza. Se pune untul si se mai tine pe foc (la foc mic) pana se omogenozeaza iar la sfarsit se adauga laptele praf odata si se amesteca rapid cu telul in forma de para. La sfarsit se pune si nuca de cocos.
Va doresc succes!
Miha, iti multumesc mult pentru retetele delicioase pe care le imparti cu noi!

Răspuns
Iulia 3 februarie 2017 - 14:24

.. Buna , Mihaela! te rog sa-mi spui, foaie de napolitana este mica? .. ca eu am ratat de tot prajitura asta, dar cred ca am avut foaie de napolitana mare, iar cantitatea de crema a si caramel a fost prea putina. si nu a avut cum sa se inmoaie foaia de napolitana, mi-a ramas tare ?… s-a papat, ca buna e…asa tare si rupand bucatele din ea ?…

Răspuns
Miha 3 februarie 2017 - 15:37

Nu stiu exact dimensiunile foii, cred ca ceva in jurul a 20/30 cm…
Foaia se inmoaie de la crema calda, daca va fi mai multa ma tem ca… va fi prea multa.

Răspuns
Iulia 4 februarie 2017 - 13:20

pffff..nu stiu unde am gresit, dar foaia nu -s-a inmuiat ca sa o pot rula de nici ” o culoare ” 🙂 …dar am taiat-o pe jumatate si am pus una peste alta cu cremele la mijloc, vreau sa spun ca rezultatul a fost mai mult decat imi imaginam, fiul meu a fost incantat de noua prajitura cu foi de napolitana 🙂 … o sa incerc sa fac rulada, dar cred ca voi merge pe aceasta cu foi suprapuse…ca s-a papat imediat si s-a taiat tare fain …oricum, eu iti multumesc pt retetele tale…care au fost cu reusita mereu..c si aceasta, chiar daca rezultatul a fost diferit 🙂 …

Răspuns
Miha 5 februarie 2017 - 9:19

totul e bine cand se termina cu bine.
Multumesc frumos.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: