Mancaruri cu pui / Retete culinare

Varza umpluta

Sau…”sarmaua uriasa”…:)))

Avem nevoie de:

1 varza de cca 1 kg
1 piept de pui
1/2 cana orez
1 ceapa mare
1 ou
3 linguri ulei
2 cani suc de rosii
verdeata
cimbru si busuioc
sare si piper

Varza curatata si spalata o scobim, pana raman doar cateva straturi de frunze.

Pieptul de pui il tocam impreuna cu ou, verdeata, sare,piper si busuioc.

Ceapa o calim in ulei,adaugam sucul de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii.

Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata.

Cu acest amestec umplem varza.

Spatiul ramas il umplem cu varza marunt tocata.

Se aseaza intr-o cratita. Adaugam restul de suc de rosii,presaram cu cimbru si completam cu apa pana la 3/4 din inaltimea verzei.

Acoperim cu un capac si dam la cuptor pana este fiarta varza, in jur de-o ora.

Se serveste cu mamaliguta si smantana.

Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. super tare sarmaua ta…
    te asteapta un premiu la mine!

  2. aha,deci te tii de sarmale…ce idee buna,eu nu ma omor dupa invirtitul sarmalelor,dar sa scobesc varza,mai-mai m-as incumeta!felicitari,arata minunat!

  3. :))))
    ce super!
    sarmaua uriasa:)))
    cred ca-i bunuta si nici nu mai piezi vremea cu invelitul
    offf..unde-i mama mea?
    ,ca asta era sarcina ei ,mereu:))))

  4. Foarte, foarte tare, n-am vazut in viata mea sarma mai faina ca asta 🙂 Nu mai ai din intamplare o portie si pentru mine?…Hai ca stau aproape – sunt si eu din Iasi 😛
    Miha, am adaugat blogul in lista mea de favorite, sper ca nu te superi…
    Seara frumoasa iti doresc!

  5. Multumesc tare mult Michelle! Si de premiu si de aprecieri! 🙂

    O seara buna!

  6. Multumesc Alison!
    Nici mie nu-mi place sa invart la sarmale. Si chiar daca m-am chinuit putin la scos cotorul verzei tot n-a egalat munca care e la facut sarmale. 🙂

    Pup!

  7. Gabi,si eu ce mai mananc sarmale pe la mama, pe la soacra…:)))

  8. Multumesc Raluca!

    Lasa-mi adresa si te invit data viitoare, ca acum nu mai este. :)))

  9. super tare sarmaua,sau varza? excelenta reteta, dar iara puiiiiiiiiii Mihaaaaaaaaaa :)))))))) pup u

  10. Iara pui Banatanco! :)))

  11. HI Miha,

    foarte originell si foarte gustoasä Creatuinea Ta. Compliment mare.
    Am notat-o si pe asta. Multumesc.

    Salutäri Jacob

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: