Romburi cu lapte

de Miha
498 vizualizări
Romburi cu lapte

Flori a facut tort…Laura Sava a facut dreptunghiuri…eu am facut romburi… :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete…:))

Romburi cu lapte

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 g zahar pudra

Mod de preparare Romburi cu lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

compozitie foi prajitura

Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.

foi pentru prajitura cu crema de lapte

Lasam la racit.

Crema:

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

prajitura-cu-crema-de-lapte-3

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop obtinut din:

50 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de ciocolata

Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.

prajitura cu crema de lapte

Prajitura cu crema de lapte

poate vă plac și rețetele

29 comentarii

gaby_d 11 octombrie 2009 - 17:23

arata tare frumos , Miha!
ia zi-mi,iti place in mod desebit?
stii de ce intreb?
pt ca eu am facut tort duminica trecuta dupa reteta asta(plus glazura cu unt si ciocolata) si nu mi-a placut in mod deosebit..nu stiu de ce…

Răspuns
Claudia-Maria 12 octombrie 2009 - 6:27

Miha aici e fiecare cu cel doare :))) romburile arata excelent, ma intreb ce va urma :)))) dupa experientele geometrice ale tuturor :))) dar unde-i premiu? tzuc u.

Răspuns
Miha 12 octombrie 2009 - 6:29

Multumesc tare mult Gabi!

Da,noua ne-a placut! E adevarat ca nu se compara cu o prajitura cu ciocolata, dar este foarte buna. Eu sigur o voi mai face. 😉 Dar stii cum e…gusturile nu se discuta! :))

Pup si o saptamana buna!

Răspuns
Miha 12 octombrie 2009 - 6:30

Claudia, multumesc!

Premiul e oleaca mai jos. :)))

Pup!

Răspuns
Lissa's Cakes 12 octombrie 2009 - 7:31

Miha ce bine arata prajitura ,ma incanta tare si curand am sa o fac si eu.
O zi buna!

Răspuns
Ina 12 octombrie 2009 - 8:53

arata mega bine!

Răspuns
Oana 12 octombrie 2009 - 11:03

AOLEUUU CE POFTA MI-AI FACUT!!!!!!

Răspuns
Miha 12 octombrie 2009 - 16:28

Sa o faceti si voi fetelor! Se face foarte usor! 🙂

Răspuns
MIMMI 13 iulie 2010 - 18:16

Buna!Arata tare bine prajiturica asta a ta…mai ales ca ii prajitura mea preferata 😀

Răspuns
Miha 13 iulie 2010 - 18:33

Mimi, e super buna, e normal sa fie preferata. 🙂
Si noua ne-a placut tare mult, dar pe primul loc e ciocolata. :))

Răspuns
Ancuta 25 decembrie 2010 - 13:13

Buna, buna mi-a iesit. Mi-a plcut tare mult.

Răspuns
AdinaCarla 8 februarie 2011 - 11:24

Arata super…abia astept s-o incerc si eu

Răspuns
Miha 8 februarie 2011 - 12:44

Buna prajiturica Adina. 😉 Chiar de curand am refacut-o. 🙂

Răspuns
Anonymous 7 martie 2011 - 15:31

buna miha!am fakt aceasta prajitura de cateva ori,dar imi iese crema cam moale si nu stiu de ce,iar atunci cand trb sa amestecam amidonul cu cele doua linguri de zah si laptele nu imi iese o compoz omogena ci imi iese o compoz lichida oare sa fie din cauza asta.imi place foarte mult site-ul tau.te rog sa imi spui ce nu este in regula.merci mult de tot pup

Răspuns
Miha 7 martie 2011 - 16:32

La inceput, asa este, compozitia este lichida. M-am referit la faptul ca e omogena, adica fara cocoloase. Acest amestec se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, ca o budinca (vezi foto) O lasi la racit, timp in care se va intari considerabil. Amestecata apoi cu unt, va capata consistenta potrivita.
Daca a iesit prea moale, probabil ca n-ai fiert suficient budinca.

Răspuns
Anonymous 12 martie 2011 - 14:33

ITI MULTUMESC MULT DE TOT MIHA PUPICI

Răspuns
Miha 12 martie 2011 - 15:47

Cu drag! 🙂

Răspuns
Alynna 4 februarie 2012 - 10:43

fff buna!!! e una din preferate, doar ca eu insiropez cu lichior amaretto si ii da un gust absolut delicios!!! chiar azi tb sa o refac doar putin mai schimbata si sub forma de tort: crema va deveni o crema de cocos si cu jeleu de fragute! te pup si felicitari pt blog!

Răspuns
Miha 4 februarie 2012 - 12:20

Alina, multumesc frumos!
Am facut si eu sub forma de tort si arata foarte bine. 😉 Ideea ta de insiropare cu Amaretto este super! Bravo!

Pup si week-end frumos!

Răspuns
Anonymous 13 aprilie 2012 - 18:59

eu am adaugat lamaie pare mai “usoara”.
Dar am incercat si cu visine din compot si insiropata cu suc de visine+estnta rom , si e….delicioasa

Răspuns
Miha 13 aprilie 2012 - 19:12

O idee excelenta! 😉

Răspuns
Simona 8 februarie 2013 - 13:02

Foarte foarte buna aceasta prajitura felicitari pentru reteta

Răspuns
Miha 8 februarie 2013 - 13:27

multumesc >:D<

Răspuns
nina 29 noiembrie 2013 - 21:46

eu acuma al fac sper sa fie asa de bun precum si arata

Răspuns
M 26 decembrie 2013 - 0:22

Buna
Am incercat aceasta reteta, insa nu a iesit nici pe departe. Cu crema nu am intampinat probleme, insa blatul a iesit maximum pentru doua foi intr-o tava cu dimensiunile acelea (si foi foarte subtiri, nu gluma
Poate fi de la faina? sau ai idee din ce cauza a iesit asa putin blat? Gramajele le-am respectat cu atentie
In rest, multe multe felicitari pentru ca imparti cu toata lumea experientele tale culinare, si Sarbatori fericite!

Răspuns
Miha 26 decembrie 2013 - 11:11

Foile sunt intradevar foi subtiri. Compozitia pentru blat este subtire si se poate intinde cu usurinta in 3 parti. Nu stiu de ce la tine a iesit putin blat…posibil sa fi fost ouale mai mici… E multa vreme de cand am facut prajitura asta, prea multe detalii nu-mi aduc aminte, dar promit sa o refac curand si sa revin asupra retetei daca este cazul.

Multumesc de vizita si aprecieri. Sarbatori cu bucurie! >:D<

Răspuns
Daiana 30 noiembrie 2014 - 14:47

La prajitura asta untul trebuie sarat sau nu ?? Se poate folosi si ciocolata neagra??

Răspuns
Miha 30 noiembrie 2014 - 15:22

Se foloseste unt ce se gaseste la noi in comert, de 65 sau 80% grasimi. Se poate folosi si ciocolata neagra daca iti place mai mult 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: