Prajituri / Retete de prajituri

Romburi cu lapte

Romburi cu lapte

Flori a facut tort…Laura Sava a facut dreptunghiuri…eu am facut romburi… :)) Mai departe de atat n-am sapat pentru originea acestei retete…:))

Romburi cu lapte

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 230 g faina
  • 230 zahar
  • 3 linguri cacao
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 2 linguri zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 125 g unt
  • 75 g zahar pudra
loading...

Mod de preparare Romburi cu lapte:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

compozitie foi prajitura

Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute.

foi pentru prajitura cu crema de lapte

Lasam la racit.

Crema:

Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

prajitura-cu-crema-de-lapte-3

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop obtinut din:

50 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de ciocolata

Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.

prajitura cu crema de lapte

Prajitura cu crema de lapte

loading...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

29 Comentarii

  1. arata tare frumos , Miha!
    ia zi-mi,iti place in mod desebit?
    stii de ce intreb?
    pt ca eu am facut tort duminica trecuta dupa reteta asta(plus glazura cu unt si ciocolata) si nu mi-a placut in mod deosebit..nu stiu de ce…

  2. Miha aici e fiecare cu cel doare :))) romburile arata excelent, ma intreb ce va urma :)))) dupa experientele geometrice ale tuturor :))) dar unde-i premiu? tzuc u.

  3. Multumesc tare mult Gabi!

    Da,noua ne-a placut! E adevarat ca nu se compara cu o prajitura cu ciocolata, dar este foarte buna. Eu sigur o voi mai face. 😉 Dar stii cum e…gusturile nu se discuta! :))

    Pup si o saptamana buna!

  4. Claudia, multumesc!

    Premiul e oleaca mai jos. :)))

    Pup!

  5. Miha ce bine arata prajitura ,ma incanta tare si curand am sa o fac si eu.
    O zi buna!

  6. arata mega bine!

  7. AOLEUUU CE POFTA MI-AI FACUT!!!!!!

  8. Sa o faceti si voi fetelor! Se face foarte usor! 🙂

  9. Buna!Arata tare bine prajiturica asta a ta…mai ales ca ii prajitura mea preferata 😀

  10. Mimi, e super buna, e normal sa fie preferata. 🙂
    Si noua ne-a placut tare mult, dar pe primul loc e ciocolata. :))

  11. Buna, buna mi-a iesit. Mi-a plcut tare mult.

  12. Arata super…abia astept s-o incerc si eu

  13. Buna prajiturica Adina. 😉 Chiar de curand am refacut-o. 🙂

  14. Anonymous says:

    buna miha!am fakt aceasta prajitura de cateva ori,dar imi iese crema cam moale si nu stiu de ce,iar atunci cand trb sa amestecam amidonul cu cele doua linguri de zah si laptele nu imi iese o compoz omogena ci imi iese o compoz lichida oare sa fie din cauza asta.imi place foarte mult site-ul tau.te rog sa imi spui ce nu este in regula.merci mult de tot pup

  15. La inceput, asa este, compozitia este lichida. M-am referit la faptul ca e omogena, adica fara cocoloase. Acest amestec se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa, ca o budinca (vezi foto) O lasi la racit, timp in care se va intari considerabil. Amestecata apoi cu unt, va capata consistenta potrivita.
    Daca a iesit prea moale, probabil ca n-ai fiert suficient budinca.

  16. Anonymous says:

    ITI MULTUMESC MULT DE TOT MIHA PUPICI

  17. Cu drag! 🙂

  18. fff buna!!! e una din preferate, doar ca eu insiropez cu lichior amaretto si ii da un gust absolut delicios!!! chiar azi tb sa o refac doar putin mai schimbata si sub forma de tort: crema va deveni o crema de cocos si cu jeleu de fragute! te pup si felicitari pt blog!

  19. Alina, multumesc frumos!
    Am facut si eu sub forma de tort si arata foarte bine. 😉 Ideea ta de insiropare cu Amaretto este super! Bravo!

    Pup si week-end frumos!

  20. Anonymous says:

    eu am adaugat lamaie pare mai „usoara”.
    Dar am incercat si cu visine din compot si insiropata cu suc de visine+estnta rom , si e….delicioasa

  21. O idee excelenta! 😉

  22. Simona says:

    Foarte foarte buna aceasta prajitura felicitari pentru reteta

  23. eu acuma al fac sper sa fie asa de bun precum si arata

  24. Buna
    Am incercat aceasta reteta, insa nu a iesit nici pe departe. Cu crema nu am intampinat probleme, insa blatul a iesit maximum pentru doua foi intr-o tava cu dimensiunile acelea (si foi foarte subtiri, nu gluma
    Poate fi de la faina? sau ai idee din ce cauza a iesit asa putin blat? Gramajele le-am respectat cu atentie
    In rest, multe multe felicitari pentru ca imparti cu toata lumea experientele tale culinare, si Sarbatori fericite!

    • Foile sunt intradevar foi subtiri. Compozitia pentru blat este subtire si se poate intinde cu usurinta in 3 parti. Nu stiu de ce la tine a iesit putin blat…posibil sa fi fost ouale mai mici… E multa vreme de cand am facut prajitura asta, prea multe detalii nu-mi aduc aminte, dar promit sa o refac curand si sa revin asupra retetei daca este cazul.

      Multumesc de vizita si aprecieri. Sarbatori cu bucurie! >:D<

  25. Daiana says:

    La prajitura asta untul trebuie sarat sau nu ?? Se poate folosi si ciocolata neagra??

    • Se foloseste unt ce se gaseste la noi in comert, de 65 sau 80% grasimi. Se poate folosi si ciocolata neagra daca iti place mai mult 🙂

  26. Pingback: Dreptunghiuri cu lapte | Site Title

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: