Tort cu crema de mascarpone

de Miha
376 vizualizări
Tort cu crema de mascarpone

Tort cu crema de mascarpone

Ingrediente

  • # Pentru blat avem nevoie de:
  • # 6 oua
  • # 200 g zahar
  • # 230 g faina
  • # 1/2 lingurita parf de copt
  • # 40 g Nesquik
  • # Pentru crema avem nevoie de:
  • # 2 galbenusuri
  • # 50 ml lapte
  • # 50 g ciocolata alba
  • # 100 g zahar
  • # 5 g gelatina
  • # 250 g mascarpone
  • # 250 ml frisca lichida
  • # Pentru decor avem nevoie de:
  • # 100 ml frisca lichida
  • # 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare Tort cu crema de mascarpone:

Blat:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul.

Preparare blat de tort cu cacao

Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.

Se pun pe un gratar la racit.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).

preparare crema de ciocolata alba

Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina.

Preparare crema de mascarpone

Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.

Preparare crema de mascarpone cu frisca

Asamblare tort:

Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.

Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat.

asamblare tort cu crema mascarpone

Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.

Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.

Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))

Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate

Asamblate tort cu crema mascarpone

pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.

Ornare tort cu crema mascarpone

Ornare tort cu crema de mascarpone

Pudram cu zahar si cacao.

Tort cu crema de mascarpone

Felie de tort cu crema de mascarpone

poate vă plac și rețetele

32 comentarii

Narnia 13 octombrie 2009 - 11:59

Miha, super bine arata ! Si tocmai le-am zis aseara baietilor ca nu le mai fac nimic dulce , ca ne-am ingrasat. :)) Daca vede al meu tortul asta sigur vrea si el.

Răspuns
RAMONA 22 ianuarie 2017 - 19:16

ASA SI NOI sotul meu mi-a interzis,,,sa mai fac dulciuri, dar am sa fac un tort arata ff bine ,,o viata avem,, o felie…..mie imi place

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 12:05

Narnia, eu zic sa faci un compromis! :))

Răspuns
Livia 13 octombrie 2009 - 12:18

Arata exccelent! Felia face-to-face m-a dat gata!

Răspuns
ellis 13 octombrie 2009 - 12:28

tocmai vroiam sa spun ca ti s-a intamplat ceva, nu e ciocolata???? dar am vazut si un pic de nesquik…:))

arata foarte bine si cred ca e delicios!

Răspuns
Lilas Conuts 13 octombrie 2009 - 14:29

Hello from Nouméa
Hummm your cake looks delicious

Răspuns
Ralu 13 octombrie 2009 - 14:32

Miha, nu-ti spun, tocmai m-am intors de la Kaufland cu 2 cutii de mascarpone cumparate in ideea ca “oi gasi eu vreo reteta pe net”. Vin acasa, intru pe blogul tau si dau peste tortul asta :)) Arata minunat, ce sa mai zic… Multumesc ca m-ai scapat de sarcina de a umbla bezmetica pe google dupa retete…

Răspuns
alison 13 octombrie 2009 - 14:49

m-ai omorit definitiv,arata super tortuletul asta!mai ai?

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 15:48

Livia, multumesc! La cat a fost de bun merita o privire ochi in ochi! :))

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 15:59

Ellis, pai se putea sa nu fie macar un pic? :)))

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 15:59

Lilas, Thanks you!

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 16:00

Raluca, ma bucur ca din nou am fost scaparea ta! :)))

Sa ai spor! Abia astept sa vad rezultatul! 😉

Pup!

Răspuns
Miha 13 octombrie 2009 - 16:01

Alison, multumesc! Nu muri, te rog! :))) Pup!

Răspuns
nana 13 octombrie 2009 - 17:39

Arata delicios tortul tau! Cred ca la fel a fost si gustul.

Răspuns
ANCA 14 octombrie 2009 - 1:44

DA,SA STI CA ARATA FFF DELICIOS ….SPER CA INR-O ZI SA MA APUC SI EU DE PRAJITURI 🙂 SI TORTURI SI SA INCERC SI RETETA ACEASA ,,,,PA

Răspuns
Miha 14 octombrie 2009 - 7:42

Multumesc tare mult draga Anca pentru aprecieri!

Iti tin pumnii pentru atunci cand vei incepe!

Răspuns
gaby_d 14 octombrie 2009 - 16:39

ce elegant arata!
si ce bun trebuie sa fie!
mmmmmmmmmm!!!
😛

Răspuns
Jacktels Kochbuch 14 octombrie 2009 - 19:43

Hallo Miha,

tare reusitä Torta ta.Are asemänare un pic la Gust usor cu un Tiramisu.
Foarte fein designt. Compliment

salutäri Jacob

Răspuns
Monica 17 octombrie 2009 - 12:08

Miho cu tortuo asta m-ai zapacit complet…arata super bine

Răspuns
Miha 17 octombrie 2009 - 12:56

Multumesc Jacob! Esti dragut, ca de obicei!

Da, e o varianta asemanatoare cu Tiramisu, doar ca am facut-o sa poata papa putin 😀 si piticii.

Răspuns
Miha 17 octombrie 2009 - 13:41

Multumesc Monica! Nu-i asa ca-l faci si tu? :))

Răspuns
Gabriela Cara 22 octombrie 2009 - 17:38

Am venit sa ma laaaud! Am facut acest delicios tort, care din pacate nu a rezistat decat o zi. E un tort usor si crema e super.
Familionul multumeste de reteta!
Te pup mult!

Răspuns
Miha 22 octombrie 2009 - 18:53

Wauuu Gabiii…ce ma bucur ca l-ai facut si ca va place! sa va fie de bine!

Pupici cu lipici!

Răspuns
Laura 15 februarie 2010 - 20:02

Am votat azi Tortul asta la Reteta bucataras. Este mult prea apetisant.:)))

Răspuns
Miha 15 februarie 2010 - 20:19

Multumesc tare mult Laura!

Răspuns
Laura 15 februarie 2010 - 21:01

N-ai pentru ce. Meriti.:)))

Răspuns
adnas54 1 martie 2010 - 8:25

Felicitari pentru premiu miha.
Pupicuri, Sanda

Răspuns
Miha 1 martie 2010 - 8:54

Multumesc tare mult Sanda! Te pup!

Răspuns
sarah 1 martie 2010 - 11:53

din tot sufletul iti doresc o primavara plina de soare si impliniri.felicitari pentru premiul de pe bucataras!

Răspuns
Miha 1 martie 2010 - 20:14

Multumesc Sarah!
O primavara frumoasa si tie!

Răspuns
Anonymous 16 iunie 2011 - 14:41

FOARTE FRUMOS!! FELICITARI !!!!

Răspuns
Miha 16 iunie 2011 - 21:13

Multumesc! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: