Mancaruri cu carne de porc / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Tocanita nationala

loading...

* 500 g carne de porc
* 2 cepe
* 1 ardei gras rosu
* 1 ardei gras galben
* 3 rosii
* 3 catei de usturoi
* sare si piper
* patrunjel

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit.

Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina apa, daca nu este lichid suficient.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da cratita la cuptor, pana scade toata zeama. Aporoape de sfarsit se adauga si patrunjelul marunt tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta.

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Poate fi foarte bun

  2. Am fost curioasa de ce i-ai zis nationala?
    Nu prea mi-am dat seama.
    E adevarat ca o pregatesc aproape toate gospodinele, dar fiecare are ceva aparte in reteta.
    Spre exemplu mie imi place cu mai multe rosii si cu ardeii copti.
    E foarte gustoasa si cu mamaliguta e delicioasa!

  3. Adevarat ca este gatita in orice bucatarie, e foarte buna, si nu prea complicat.

  4. Bianka, chiar este bun. 🙂

  5. Mari, eu doar am pastrat denumirea din cartea de bucate. 🙂
    In orice reteta fiecare gospodina isi aduce aportul, imbunatateste o reteta in functie de preferintele familiei, nu numai la aceasta tocanita.
    Nici salata boeuf nu mai este ce-a fost, daramite tocanita. :))))

  6. Da Maria, in orice bucatarie cred ca se face tocanita. De asta cred ca ii si spune nationala. :))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Chiftelute umplute cu cascaval la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Aparatul Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune a devenit cel mai folosit in bucataria mea. Mai am eu ceva gadgeturi de care nu m-as putea lipsi, dar acesta este de departe preferatul meu 🙂 In luna octombrie sarbatorim la nivel international luna Crocktober, avem o luna intreaga dedicata mancatului sanatos […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

Cotlet de porc aromat la slow-cooker Crock Pot 4,7 l Digital

As indrazni sa spun ca nu are cum sa nu-ti placa acest cotlet de porc aromat. Si stiti ce l-a facut atat de aromat, fraged si bun? Gatirea lenta cu slow-cookerul Crock Pot 4,7 l Digital, un aparat de gatit pe care iti promit ca il vei indragi. Astazi va […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

%d blogeri au apreciat: