Reteta Clatite cu branza
Ingrediente
- * 300 g branza de vaci
- * 200 ml lapte
- * 100 g zahar
- * 3 oua
- * 3 linguri bilute de ciocolata
- * 150 g faina
- * esenta de vanilie
Mod de preparare Clatite cu branza:
Branza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza.
Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate unul in crema de branza.
Adaugam restul de lapte si esenta de vanilie. Adaugam si faina, amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitie, impreuna cu bilutele de ciocolata.
Ungem o tigaie cu putin unt si turnam cu un polonic din compozitie, atat cat sa se acopere suprafata tigaii, in strat potrivit de gros. Cand s-a prajit foaia pe o parte, se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Foile sunt destul de moi si fragile, dar cu putina atentie se pot intoarce foarte bine.
Se scot pe un platou, se impacheteaza in 4 si se pudreaza cu zahar.
Se servesc calde.
6 comentarii
yami yamiii
vai ce bune sunt. asta le fac musafirilor mei duminica.
bravo miha pentru bunatatile ce le faci?
Se ve buenisimo este postre. Me copio tu receta con tu permiso. Un saludo
Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unui schimb de link.
Dacă sunteţi interesată, trimiteţi-mi un mesaj cu numele şi adresa 🙂
O zi cât mai bună
Foarte bune Miha, am facut in seara asta si cu siguranta voi mai face. Sunt consistente si gustoase.
arata delicios!!!felicitari!!
Multumesc! >:D<