Tarte Tatin

de Miha
221 vizualizări
Tarte Tatin

* 400 g aluat de foietaj
* 4 mere
* 100 g zahar
* 50 g unt
* scortisoara
* zeama de la 1/2 lamaie

Merele curatate si fara cotoare se taie in felii groase. Se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se pudreaza cu scortisoara.

Zaharul il caramelizam la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat o culoare aurie se adauga untul si se amesteca energic, pana se incorporeaza si obtinem un delicios caramel. Se adauga merele si se amesteca usor cu o spatula, pana toate feliile de mar au un strat uniform de caramel.

Se rastoarna merele in forma de tarta si se repartizeaza uniform.

Aluatul de foietaj se taie in patrate potrivite ca marime, apoi se acopera merele.

Merele pot ramane in acelasi vas in care ati caramelizat zaharul si puneti aluatul deasupra. Nu neaparat taiat bucati, se poate pune si foaia intreaga. Eu l-am pus bucati pentru ca nu era decongelat complet si nu puteam manevra aluatul cum trebuie. :))

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste aluatul.

Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cu un platou potrivit apoi se rastoarna tarta cu o miscare ferma. Se mai lasa asa cateva minute, sa se scurga tot caramelul.

Se portioneaza dupa preferinta si se serveste calda cu o portie de inghetata.

Daca ramane si pe mai tarziu, e delicioasa si rece. Chiar si fara inghetata. :))

Sursa: aici si aici. 🙂 Adica, am facut o combinatie intre cele 2. :))

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

jose manuel 6 iunie 2010 - 21:54

Te ha quedado excelente la tarta, se ve muy brillante y de sabor supongo que exquisita. Un saludo desde España

Răspuns
Miha 6 iunie 2010 - 21:57

Saludo Jose Manuel! 🙂 Gracias!

Răspuns
ANCA 6 iunie 2010 - 22:09

super ti-a reusit 🙂 !

Răspuns
Miha 6 iunie 2010 - 22:13

Multumesc Anca!

Răspuns
Bianka 7 iunie 2010 - 7:13

Minunat

Răspuns
Daniela 7 iunie 2010 - 12:01

Asa, n-am mai mincat de multisor, dar servesc o feliuta de la tine, ca nu risc sa depun nici un gram… hi, hi… Hmmm, delicioasa… delicioasa… delicioasa…

Răspuns
Carmen 7 iunie 2010 - 13:31

Arata foarte apetisant tarta!
Pentru dulciuri minunate pe care le ai pe aici, si nu numai, te asteapta un premiu pe blogul meu 🙂
Iti doresc o saptamana frumoasa!

Răspuns
maria elena 7 iunie 2010 - 18:35

Foarte bine arata!

Răspuns
felis 7 iunie 2010 - 21:08

Mmmmm… tara asta cu inghetata langa ea… yammmyyy… super este… Felicitari…

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: