Tocanita de curcan

de Miha
66 vizualizări

Cand merg in piata in perioada asta… de toate as cumpara. Cand vad atat de multe legume frumos colorate pe toate le-as baga in papornita. :)) Dar ai mei nu-s asa de entuziasmati. Si atunci, nu-mi ramane decat sa ma limitez la legume ce le pot masca intr-o mancare ce le place. Cu carne, adica. :))

Am copt ardei, am copt si gogosari… apoi am facut si tocanita.

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • piept de curcan (n-am cantarit, dar puneti cat va place, mai mult sau mai putin. Sau deloc :)) )
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 gogosari copti
  • 2 ardei copti
  • 1 conserva de rosii in suc
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • putin oregano
  • busuioc verde
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici se calesc usor in cateva linguri de ulei.  Cand s-au inmuiat adaugam osiile din conserva, cu tot cu suc si lasam sa dea in clocot. Adaugam pieptul de curcan taiat cubulete si omogenizam. Cand carnea se albeste adaugam gogosarii si ardeii copti, taiati cubulete sau dati prin blender. Daca este necesar adaugam si putina apa.  Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita. Intre timp saram si piperam dupa gust, aromam cu putin oregano si busuioc. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Aluatul de foietaj decongelat il taiem dupa forma vasului in care vom finaliza tocanita, cate 2 bucati de aluat, una dedesupt si una deasupra.

Punem cate o bucata de aluat pe fundul vasului, umplem pe 3/4 cu tocanita si acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat, ce o vom trece putin peste marginile vasului.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Va doresc pofta buna, ca noi am avut! 😉

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

gaby_d 10 octombrie 2012 - 19:34

ce frumos! si nu au mancat nici de asta? 🙁

Răspuns
Miha 10 octombrie 2012 - 19:57

Ba au mancat. Ca am facut legumele mici mici :)))

Răspuns
Rocsy Ciobanu 11 octombrie 2012 - 11:24

Arata atat atat de bine.Da mie daca ei nu vor ca eu pap.Imi place ideea si o sa pregatesc si eu bunatate din asta.Vasele in care ai facut sunt micute nu?Pup!

Răspuns
Ramo 11 octombrie 2012 - 11:40

Esti la fel ca mama mea satisfaci dorintele tuturor!E pacat sa nu folosim abundenta de legume gustoase cere se gasesc in piata.

Răspuns
ilda76 14 octombrie 2012 - 7:38

Asa o pofta mi s-a facut!!! De preparat, s-a notat!
Pupicei, Miha!:)

P.S. Chiar daca am lasat-o mai moale cu feedback-ul (“timpul nu mai are rabdare”, cum bine zicea Marin Preda), sa stii ca eu sunt cu ochii pe tine, zilnic (macar pentru un minut si tot trec sa vad ce ai facut bun!)…

Răspuns
Retete Savuroase 23 februarie 2013 - 13:56

Foarte frumoasa prezentarea. Cred ca este o bunatate.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: