Prajitura cu mascarpone si miez de cafea

de Miha
313 vizualizări

Sa aveti o saptamana buna si linistita dragilor! Bine ne-am regasit in casuta noua 😉

Nu puteam sa fac inaugurarea decat cu o reteta de prajitura, o prajitura cu mascarpone si jeleu de cafea. In esenta, prajitura este foarte usor de facut si daca n-ar fi timpul (mai) indelungat de stat la frigider, mai ca as spune ca e o prajitura rapida :))

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru jeleul de cafea:
  • 250 ml cafea tare
  • zahar dupa gust
  • 10 g gelatina
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 ml lapte evaporat
  • 3 linguri zahar fin
  • 7 g gelatina
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si miez de cafea:

Jeleul de cafea:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.

Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.

Blat:

Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru)  si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.

Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.

  • Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.

Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.

Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.

Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

Rocsy Ciobanu 8 octombrie 2012 - 10:04

Felicitari pentru noua casuta.Este minunata.Prajitura este nemaipomenita.Bravo pentru tot ceea ce faci!

Răspuns
Alina 8 octombrie 2012 - 10:17

Felicitari pentru noua casa!Arata superb!
Multumesc si pentru felia virtuala de tort…delicioasa! :*

Răspuns
Angi 8 octombrie 2012 - 10:22

O casuta la fel de draguta ca si gazda :p <3
Tortul este minunat, mai tb sa concult eu google-ul cu laptele asta evaporat 😛 si apoi cred ca-i va veni randul si-n bucataria mea 😉
O saptamana frumoasa, pupici!

Răspuns
truedelights 8 octombrie 2012 - 10:41

Super prăji! Bravo!

Răspuns
Alice 8 octombrie 2012 - 10:43

frumos! felicitari pt noua casuta, pt tot

Răspuns
Miha 8 octombrie 2012 - 11:44

Angi, gasesti la Lidl. Sub numele de lapte condensat! 😉

Răspuns
Miha 8 octombrie 2012 - 11:44

Multumesc draga mea Alice. :*

Răspuns
Miha 8 octombrie 2012 - 11:46

Multumesc Julie! :*

Răspuns
Miha 8 octombrie 2012 - 11:46

Multumesc Alina, ma bucur ca ti-a placut! :))

Răspuns
Miha 8 octombrie 2012 - 11:47

Multumesc Rocsy, esti tare draguta! :*

Răspuns
Rita 8 octombrie 2012 - 13:39

Foarte draguta si feminina casuta ta. Ma bucur ca am venit in vizita, mai ales ca ne astepti cu tortul asta festiv. Felicitari si mult succes.

Răspuns
Buburuza Bubu 8 octombrie 2012 - 14:11

WooW cat de bine arata!!!!O reteta usoara si cu siguranta Delicioasa!!!

Răspuns
jolygina 10 octombrie 2012 - 7:02

ce bine arata doamne

Răspuns
Sara & Miki 11 octombrie 2012 - 10:00

Minunat… pup!

Răspuns
Ramo 11 octombrie 2012 - 11:37

Arata demential!!!!!!!!!!!Mult noroc in noua casuta.Ramo

Răspuns
Miha 11 octombrie 2012 - 11:46

Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. Va pup! :*

Răspuns
sao33 16 octombrie 2012 - 11:00

ESTA FANTÁSTICO,FIQUEI COM VONTADE DE O FAZER.
BJS

Răspuns
Diana 17 octombrie 2012 - 9:34

Bun gasit in casa noua , Miha ! E frumoasa si plina cu ,,di tati” :d .
Felicitari si viata lunga !
Praji tau e minunat (ti-am masculinizat bunaciunea:))) ; as vrea s-o incerc , dar nu mai stiu cum ii cu laptele evaporat … cat despre decor , nici intr-o alta viata nu voi fi in stare de-asa ceva . HAHAHA

Răspuns
Miha 17 octombrie 2012 - 13:00

Multumesc frumos draga mea Diana!

Laptele evaporat se gaseste la Lidl, sub denumirea de “Lapte condensat” ambalat in cutii UHT de 350 g. 😉

Cat despre decor… incearca! Nu e greu deloc sa faci niste mazgalici. :))))

Răspuns
Ghiocel07 23 octombrie 2012 - 8:07

Draga Miha, esti de o inventivitate de laudat. Felicitarile mele si mult succesc in continuare. Este o placere sa vad ceea ce creezi in fiecare zi. In plus tot ceea ce “fur” de aici imi iasa din prima. Multumesc. Te pup.

Răspuns
Miha 23 octombrie 2012 - 8:17

Multumesc din suflet draga Ghiocel. Aprecierile tale ma coplesesc. Pup cu drag!

Răspuns
farcas anca diana 22 februarie 2013 - 12:13

Felicitari pentru retetele minunate.
Te rog sa mi spui daca in cafea se pune zahar sau nu.

Multumesc mult.

Răspuns
Miha 22 februarie 2013 - 12:41

Multumesc Anca!

Am scris zaharul la ingrediente ca si optiune personala. Daca vrei sa faci cafeaua fara zahar o faci fara zahar sau o indulcesti dupa cum iti place. 😉

Răspuns
farcas anca diana 7 martie 2013 - 16:21

Draga Miha,
Am facut tortul si a iesit bestial, toti prietenii m au laudat, iar pentru a doua zi nu a mai ramas nimic.
Iti multumesc pentru sfatul privind zaharul de la jeleul de cafea.
Iti doresc mult noroc in toate privintele.

Răspuns
Miha 7 martie 2013 - 19:40

Multumesc, multa bafta si tie!
Ma bucur tare mult ca a placut prajitura! 😉

Răspuns
hedwig 10 aprilie 2013 - 9:25

cam mici portii in tava de 18 cm, prea mica iese prajiturica, doar daca se mananca in 2 maxim 4. cu cantitatea dublata e muuult mai bine.

Răspuns
Miha 10 aprilie 2013 - 12:33

Noi suntem 2 adulti si 2 copii, la fix ne ajunge prajitura. Evident ca prajitura se poate adapta in functie de fiecare cum doreste 😉

Răspuns
mirela 25 aprilie 2013 - 17:35

Esti minunata ! Faci prajituri super . Prezentarea e tot la superlativ.Te pupicesc dulce.

Răspuns
Miha 25 aprilie 2013 - 18:31

multumesc >:D<

Răspuns
mirela 29 aprilie 2013 - 5:52

Sa ai sarbatori frumoase alaturi de cei dragi. PASTE FERICIT! Mirela

Răspuns
Aurica 16 decembrie 2013 - 18:36

cat de superb arata, o adevarata arta culinara si reusita..o delicatesa apetisant de inflorita 😀

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: