Sa aveti o saptamana buna si linistita dragilor! Bine ne-am regasit in casuta noua 😉
Nu puteam sa fac inaugurarea decat cu o reteta de prajitura, o prajitura cu mascarpone si jeleu de cafea. In esenta, prajitura este foarte usor de facut si daca n-ar fi timpul (mai) indelungat de stat la frigider, mai ca as spune ca e o prajitura rapida :))
Ingrediente
- Pentru blat:
- 100 g biscuiti
- 50 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- Pentru jeleul de cafea:
- 250 ml cafea tare
- zahar dupa gust
- 10 g gelatina
- Pentru crema:
- 250 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca
- 100 ml lapte evaporat
- 3 linguri zahar fin
- 7 g gelatina
- 1 pliculet zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si miez de cafea:
Jeleul de cafea:
Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri cu apa rece.
Preparam cafeaua, o lasam sa se racoreasca si o strecuram printr-o sita fina, sa nu aiba nici un fir de zat. Adaugam gelatina si omogenizam. Turnam intr-o forma de silicon si dam la frigider pana se intareste.
Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau cu sucitorul. Untul topit il turnam peste biscuiti si amestecam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam compozitia intr-o tava detasabila (18 cm diametru) si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Dam la frigider pana pregatim crema.
Crema:
Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.
Smantana pentru frisca o mixam la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana devine pufoasa.
Mascarponele il mixam intr-un castron impreuna cu laptele evaporat. Adaugam frisca batuta, amestecand usor.
- Gustati si mai adaugati zahar, in caz ca o sa considerati necesar.
Gelatina o topim la baine-marie sau la microunde. Pentru a aduce cele 2 compozitii la aceeasi temperatura punem peste gelatina cateva linguri din compozitia de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi cele 2 compozitii si omogenizam.
Scoatem jeleul de cafea din forma si-l punem pe mijlocul blatului de biscuiti.
Turnam apoi compozitia pentru crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Eu am lasat peste noapte.
Se scoate inelul detasabil, nu inainte de a trece cu lama unui cutit de jur imprejurul prajiturii. Se orneaza dupa preferinta.
Pofta buna!
31 comentarii
Felicitari pentru noua casuta.Este minunata.Prajitura este nemaipomenita.Bravo pentru tot ceea ce faci!
Felicitari pentru noua casa!Arata superb!
Multumesc si pentru felia virtuala de tort…delicioasa! :*
O casuta la fel de draguta ca si gazda :p <3
Tortul este minunat, mai tb sa concult eu google-ul cu laptele asta evaporat 😛 si apoi cred ca-i va veni randul si-n bucataria mea 😉
O saptamana frumoasa, pupici!
Super prăji! Bravo!
frumos! felicitari pt noua casuta, pt tot
Angi, gasesti la Lidl. Sub numele de lapte condensat! 😉
Multumesc draga mea Alice. :*
Multumesc Julie! :*
Multumesc Alina, ma bucur ca ti-a placut! :))
Multumesc Rocsy, esti tare draguta! :*
Foarte draguta si feminina casuta ta. Ma bucur ca am venit in vizita, mai ales ca ne astepti cu tortul asta festiv. Felicitari si mult succes.
WooW cat de bine arata!!!!O reteta usoara si cu siguranta Delicioasa!!!
ce bine arata doamne
Minunat… pup!
Arata demential!!!!!!!!!!!Mult noroc in noua casuta.Ramo
Multumesc frumos de aprecieri si ganduri bune. Va pup! :*
ESTA FANTÁSTICO,FIQUEI COM VONTADE DE O FAZER.
BJS
Bun gasit in casa noua , Miha ! E frumoasa si plina cu ,,di tati” :d .
Felicitari si viata lunga !
Praji tau e minunat (ti-am masculinizat bunaciunea:))) ; as vrea s-o incerc , dar nu mai stiu cum ii cu laptele evaporat … cat despre decor , nici intr-o alta viata nu voi fi in stare de-asa ceva . HAHAHA
Multumesc frumos draga mea Diana!
Laptele evaporat se gaseste la Lidl, sub denumirea de „Lapte condensat” ambalat in cutii UHT de 350 g. 😉
Cat despre decor… incearca! Nu e greu deloc sa faci niste mazgalici. :))))
Draga Miha, esti de o inventivitate de laudat. Felicitarile mele si mult succesc in continuare. Este o placere sa vad ceea ce creezi in fiecare zi. In plus tot ceea ce „fur” de aici imi iasa din prima. Multumesc. Te pup.
Multumesc din suflet draga Ghiocel. Aprecierile tale ma coplesesc. Pup cu drag!
Felicitari pentru retetele minunate.
Te rog sa mi spui daca in cafea se pune zahar sau nu.
Multumesc mult.
Multumesc Anca!
Am scris zaharul la ingrediente ca si optiune personala. Daca vrei sa faci cafeaua fara zahar o faci fara zahar sau o indulcesti dupa cum iti place. 😉
Draga Miha,
Am facut tortul si a iesit bestial, toti prietenii m au laudat, iar pentru a doua zi nu a mai ramas nimic.
Iti multumesc pentru sfatul privind zaharul de la jeleul de cafea.
Iti doresc mult noroc in toate privintele.
Multumesc, multa bafta si tie!
Ma bucur tare mult ca a placut prajitura! 😉
cam mici portii in tava de 18 cm, prea mica iese prajiturica, doar daca se mananca in 2 maxim 4. cu cantitatea dublata e muuult mai bine.
Noi suntem 2 adulti si 2 copii, la fix ne ajunge prajitura. Evident ca prajitura se poate adapta in functie de fiecare cum doreste 😉
Esti minunata ! Faci prajituri super . Prezentarea e tot la superlativ.Te pupicesc dulce.
multumesc >:D<
Sa ai sarbatori frumoase alaturi de cei dragi. PASTE FERICIT! Mirela
cat de superb arata, o adevarata arta culinara si reusita..o delicatesa apetisant de inflorita 😀