Imi place cafeaua mult de tot. Cam prea mult as spune! 😀 O savurez cu nesat fie ca e in retete de prajituri, fie ca in vreun desert savuros. Dar cel mai mult imi place sa o beau fierbinte si „lungita” cu lapte sau frisca 😉
Ei bine, si pentru ca nu am un espressor cu care sa pot doza mai usor cafeaua se intampla uneori sa fac mai multa cafea decat mi-ar trebui. Ideea Laurei a venit la fix, a salvat restul de cafea sa ajunga la canal 😀
Ingrediente
- 250 ml cafea
- zahar dupa gust
- 1 lingura coniac (sau lichior de cafea)
- 1 varf de cutit cardamom (optional)
- In plus:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare Sorbet de cafea:
E simplu, simplu de tot!
In cafeaua pe care ai indulcit-o dupa gust, adauga cardamom-ul si coniacul. Amesteca.
Acopera vasul cu folie alimentara si da-l la congelator pentru vreo 3-4 ore, timp in care la intervale de 20-30 de minute, scoate vasul si amesteca, pentru a sparge acele de gheata.
Intre timp bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, pana devine ferma si pufoasa.
Aseaza sorbetul de cafea in pahare in straturi, alternand cu frisca batuta.
Pofta buna! 😉
1 comentariu
Vreau si eu ca arata grozav si merge de minune pe caldura asta!