Cornuri cu nuca si ciocolata

de Miha
4355 vizualizări
Cornuri pufoase de Bratislava

Cornuri pufoase de Bratislava

Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt nevoita sa le fac cate ceva, mai ales ca le pot pune si in pachetelul de la scoala. 😉 Daca voi nu mergeti la scoala :))) puteti savura aceste cornuri cu nuca si ciocolata dimineata la micul dejun 😉 cu cafea sau cu lapte, vedeti voi!

Cornuri pufoase de Bratislava

Cornuri cu nuca si ciocolata

Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt… Aluat dulce Cornuri cu nuca si ciocolata European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 550- 600 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata:

Aluat:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Dam aluatul la rece, apoi pregatim umplutura.

Umplutura:

Miezul de nuca si ciocolata rupta bucatele le punem in vasul robotului de bucatarie si mixam pana la consistenta dorita.

Cum se fac Cornuri cu nuca si ciocolata:

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati mici de cca 50 g (sau mai putin, in functie de cat de mari vrei sa fie cornurile) . Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, care mai apoi se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Punem cate 1-2 lingurite de umplutura si rulam. Ruloului astfel obtinut ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Lasam putin la crescut apoi le ungem cu galbenus de ou „desfacut” cu putin lapte.

Aluat pentru cornuri

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc frumos.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu nuca si ciocolata

Sursa de inspiratie

poate vă plac și rețetele

6 comentarii

Laura Nechita 7 iunie 2014 - 13:38

Si eu merg la gradi si mai stiu cat de bune sunt :))) Muaaah!

Răspuns
Beth 7 iunie 2014 - 20:41

Ils sont superbes et sans doute bien délicieux!
Bisous et bon weekend

Răspuns
CICI 21 iunie 2014 - 19:09

NU SE PUNE LA CRESCUT COCA?

Răspuns
Miha 21 iunie 2014 - 19:46

Aluatul se pune la rece, cred ca vreo jumatate de ora l-am tinut eu.

Răspuns
cata 13 noiembrie 2017 - 17:20

foarte bune. le-am facut azi, cu rahat

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2017 - 13:11

ma bucur ca ti-au placut 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns