Aluat dulce

Cornuri cu nuca si ciocolata

Cornuri pufoase de Bratislava

Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt nevoita sa le fac cate ceva, mai ales ca le pot pune si in pachetelul de la scoala. 😉 Daca voi nu mergeti la scoala :))) le puteti savura dimineata la micul dejun 😉 cu cafea sau cu lapte, vedeti voi!

Cornuri pufoase de Bratislava

Cornuri pufoase de Bratislava

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 550- 600 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Dam aluatul la rece, apoi pregatim umplutura.

Miezul de nuca si ciocolata rupta bucatele le punem in vasul robotului de bucatarie si mixam pana la consistenta dorita.

Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati mici de cca 50 g (sau mai putin, in functie de cat de mari vrei sa fie cornurile) . Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, care mai apoi se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Punem cate 1-2 lingurite de umplutura si rulam. Ruloului astfel obtinut ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Lasam putin la crescut apoi le ungem cu galbenus de ou „desfacut” cu putin lapte.

Aluat pentru cornuri

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc frumos.

Pofta buna! 😉

Cornuri pufoase cu nuca si ciocolata

Sursa de inspiratie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Si eu merg la gradi si mai stiu cat de bune sunt :))) Muaaah!

  2. Ils sont superbes et sans doute bien délicieux!
    Bisous et bon weekend

  3. CICI says:

    NU SE PUNE LA CRESCUT COCA?

  4. cata says:

    foarte bune. le-am facut azi, cu rahat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu prune si aluat dospit

Prajitura cu prune si aluat dospit

Dragilor, astazi va aduc o prajitura cu prune si aluat dospit. O prajitura simpla, foarte aromata si gustoasa, daca ma intrebi pe mine. Ai mei, nefiind amatori de prajitura cu fructe, probabil ca vor avea un alt raspuns :))) Pentru aceasta reteta de prajitura cu prune si aluat dospit am […]

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Prajitura cu visine si nuca cu gratar

Si uite-asa cu reteta asta de prajitura cu visine si nuca cu gratar am reusit sa dau gata toate visinele ce le aveam conservate la rece. Cu aluat pufos si multa umplutura, cred ca va ramane preferata mea in ceea ce priveste prajitura de casa cu aluat dospit. Mod de […]

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Rulada din aluat de cozonac cu nuca

Dupa ce am facut reteta de cozonac cu nuca, stafide si rahat ai mei au insistat sa le fac si lor cozonac, dar sa fie numai cu nuca si cacao. Nu m-am mai complicat cu impletit sulurile de aluat, le-am lasat asa cum erau si asa a iesit aceasta rulada […]

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Cozonac cu nuca, stafide si rahat

Am tot incercat pana acum diverse retete de cozonac, dar niciodata nu am facut un cozonac cu nuca, stafide si rahat, un cozonac „cu de toate, ca shaorma” 😀 Asa ca, profitand de campania „Bucuria de a imparti ceva bun” lansata de Dr Oetker si de pofta de cozonac a […]