Deserturile cu aluat dospit nu sunt punctul meu forte. Nici la facut, nici la mancat! :)) Dar copiilor le plac si sunt nevoita sa le fac cate ceva, mai ales ca le pot pune si in pachetelul de la scoala. 😉 Daca voi nu mergeti la scoala :))) puteti savura aceste cornuri cu nuca si ciocolata dimineata la micul dejun 😉 cu cafea sau cu lapte, vedeti voi!
INGREDIENTE
- 2 oua
- 10 g drojdie uscata
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 150 g unt
- 550- 600 g faina
- 1/2 lingurita sare
- esenta de vanilie
- Pentru umplutura:
- 200 g nuca macinata
- 100 g ciocolata
Mod de preparare Cornuri cu nuca si ciocolata:
Aluat:
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua intr-un castron, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, esenta de vanilie, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Dam aluatul la rece, apoi pregatim umplutura.
Umplutura:
Miezul de nuca si ciocolata rupta bucatele le punem in vasul robotului de bucatarie si mixam pana la consistenta dorita.
Cum se fac Cornuri cu nuca si ciocolata:
Se scoate aluatul de la rece si se imparte in bucati mici de cca 50 g (sau mai putin, in functie de cat de mari vrei sa fie cornurile) . Fiecare bucata de aluat se modeleaza sub forma de bila, care mai apoi se aplatizeaza si i se da o forma elipsoidala. Punem cate 1-2 lingurite de umplutura si rulam. Ruloului astfel obtinut ii dam forma de potcoava. Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele. Lasam putin la crescut apoi le ungem cu galbenus de ou „desfacut” cu putin lapte.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana cornurile se rumenesc frumos.
Pofta buna! 😉
6 comentarii
Si eu merg la gradi si mai stiu cat de bune sunt :))) Muaaah!
Ils sont superbes et sans doute bien délicieux!
Bisous et bon weekend
NU SE PUNE LA CRESCUT COCA?
Aluatul se pune la rece, cred ca vreo jumatate de ora l-am tinut eu.
foarte bune. le-am facut azi, cu rahat
ma bucur ca ti-au placut 🙂