Semifreddo de orez

de Miha
53 vizualizări
Semifreddo

Mi-am cumparat de curand carticica cu delicii de ciocolata, din colectia Adevarul. Sincer, ma asteptam la altceva, la multa multa ciocolata, curgand valuri :))) dar n-a fost asa. Am gasit totusi cateva reteta interesante de desert, printre care si acest semifreddo de orez.

E bun si usurel… merita incercat. 😉

Semifreddo

Ingrediente

  • 50 g orez
  • 250 ml lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Semifreddo de orez:

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam coniacul si punem vasul la baine-marie. Amestecam continuu pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte si lasam la racit.

Intre timp, batem smantana pentru frisca. O mixam pana isi dubleaza volumul si devine pufoasa.

Orezul l-am maruntit usor cu mixerul (poate ramane si intreg), apoi l-am amestecat cu compozitia de oua si frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.

Semifreddo

Turnam compozitia in forme individuale de aluminiu si dam la congelator pentru cca 3 ore.

Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu ciocolata rasa. Se poate servi si cu sos de ciocolata.

Semifreddo cu orez si ciocolata

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Oana 24 august 2011 - 10:36

Miha, arata mai bine decat in carticica cu pricina. Recunosc ca si eu zunt dezamagita… abia daca ma atrag 2-3 retete din toata cartea 🙁
Iti recomand, in schimb,”500 de retete de dulciuri cu ciocolata”
Ti-a mai ramas vreo portie si pt mine? Neaparat cu lingurita cu ursulet, ca tare draguta e!

Răspuns
Miha 24 august 2011 - 10:44

wowww…Oana…500 zici? :)) Deja mi se invart rotitele… :)))

Cu drag te astept la o portie. 😉

Răspuns
FLORY 24 august 2011 - 11:06

Cred ca e delicios,tocmai bun pe caldura asta!Pupici Miha!

Răspuns
Delicioasa 24 august 2011 - 11:10

Ce fotografii frumoase! Adorabile 🙂

Răspuns
Ancuta 24 august 2011 - 11:49

Deci nu sunt singura nemultumita de aceasta carte? 🙁
Desertul tau arata foarte bine.
O zi faina!

Răspuns
minoki 24 august 2011 - 12:08

Foarte bine arata. Yumm, yumm!

Răspuns
Adela Zilahi 24 august 2011 - 12:08

Arata foarte bine cu siguranta este un desert delicios!

Răspuns
Bianka 24 august 2011 - 13:40

Foarte bun si gustos

Răspuns
fantezie in bucatarie 24 august 2011 - 14:24

offf ….ce n-as da pentru o portie acum la mine acasa :)))as devora-o nu alta:))arata grozav!!!!felicitari!!

Răspuns
Antonina 24 august 2011 - 16:58

Hmm nici mie nu-mi place carticica asa de mult cum ma asteptam .. dar sunt cateva acolo care mi-au facut cu ochiul ! arata foarte bine semifreddo-ul tau! o sa-l pregatesc si eu ! pupici Miha

Răspuns
TeoBucatar 24 august 2011 - 17:05

Dulciurica asta are toate ingredientele care imi plac!Super,Miha!Pupici si o seara buna!

Răspuns
Daniela 24 august 2011 - 19:13

M-am prezentat la o portioara mica… ca eu nu mai am timp nici sa maninc, nicidecum sa fac bunatati…

Răspuns
Valérie ( Franche-Comté ) 25 august 2011 - 17:02

Nimic de invidiat la prietenii noştri italieni, îmi place
Va doresc o seara frumoasa
Valerie.

Răspuns
Anonymous 22 iunie 2012 - 11:42

In primul rand felicitari pt. un blog atat de reusit!

Am o intrebare: as putea inlocui coniacul cu rom inchis la culoare sau vodca?

Multumesc anticipat pt. raspuns!

Răspuns
Miha 22 iunie 2012 - 12:08

Da, se poate inlocui coniacul cu orice altceva sau se poate renunta la el, e doar chestie de gust.

Multumesc frumos de aprecieri si te mai astept! 🙂

Răspuns
Anonymous 22 iunie 2012 - 21:35

Voi reveni cu siguranta!

Răspuns
Anonymous 19 iulie 2012 - 14:43

Miha,am facut si eu de trei ori,ne place tare mult,super arata,Cris2711:-*:X

Răspuns
Miha 23 iulie 2012 - 20:54

Imbratisari calde draga Cris! Ma bucur tare mult ca va place! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: