Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulouri de pui cu prune

Rulouri de pui cu prune invelite in bacon

Dragilor, pentru astazi va propun aceste delicioase rulouri de pui cu prune.

Desi pentru unii ( si aici ma refer la mofturosii mei :)) ) combinatia de carne cu fructe este oarecum ciudata, este foarte foarte bun. Si daca prunele n-ar fi avut coaja nici nu si-ar fi dat seama ce combinatii a mai facut mami in farfurie. :)))

Rulouri de pui cu prune invelite in bacon

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 4 felii de cascaval
  • 4 felii de sunca
  • 4 prune
  • piper cu usturoi
  • 8 felii subtiri de bacon
  • cativa cartofi
  • chilli iute

loading...

Mod de preparare Rulouri de pui cu prune:

Pieptul de pui se portioneaza, astfel incat sa obtinem 4 felii. Fiecare felie o acoperim cu folie alimentara si o batem usor cu ciocanul de snitele. Condimentam dupa gust cu piper.

  • Sare nu am pus, am considerat ca este destula in celelalte ingrediente, dar voi puteti pune daca o sa considerati necesar.

Pe fiecare felie de piept de pui punem 1 felie de sunca, 1 felie de cascaval si cate 1 pruna taiata in jumatate.

  • Cascavalul l-am taiat bastonase sa pot rula mai usor.

Se ruleaza strans, apoi fiecare rulou se infasoara in bacon. Se pun intr-un vas termorezistent si de jur imprejur punem cativa cartofi curatati si taiati sferturi. Condimentam cu chilli iute, dupa gust.

Rulouri de pui umplute cu prune

 Turnam deasupra 1 lingura de ulei si 1/2 pahar de apa, acoperim vasul cu un capac (sau cu folie de aluminiu in lipsa de capac) si dam la cuptor, la foc mediu pentru cca 20 de minute, dupa care vom scoate folia si dam din nou la cuptor pana se rumenesc rulourile

Rulouri de pui la cuptor

Da da… ma inscriu la provocare, daca tot am prune… :))))

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

33 Comentarii

  1. Si noi mancam combinat cu prune si ne place. Pup1

  2. Si noi mancam combinat cu prune si ne place. Pup1

  3. Eu am incercat pe gratar cu pui iese super fain,ale tale arata perfect!!!

  4. si noi si noi 😉 tare bine arata!pup

  5. Foarte bune!!!
    O zi frumoasa!

  6. Miha,parca am fost vorbite!Sosesc si ale mele in curand:)Pupici!

  7. Faoarte bun

  8. Arata grozav!!! Cred ca e delicioasa combinatia! Pupici!

  9. Tot o mofturoasa am si eu.Dar mie imi place.Pupici!

  10. as cere ,dar sigur nu mai ai,pup

  11. Interesanta combinatie.
    Seara frumoasa!

  12. Anonymous says:

    Daca nu ma insel am mai vazut reteta asta pregatita pentru provocare de 2 ori pana acum. Puteai sa pregatesti si tu ceva original, nu copiat de la altii. 4 felii de cascaval nu transforma reteta in una originala.

  13. Anonim, n-am scris nicaieri ca as avea pretentii de originalitate sau ca am inventat eu roata de la bicicleta. Ideea mi-a venit studiind o carte de bucate si am adaptat cum am crezut eu de cuviinta, astfel incat sa pot onora invitatia Gabrielei la provocare. Provocare care se vrea a fi ceva frumos, nu un concurs, nici macar un duel al orgoliilor. Nu sunt reguli stricte, nu sunt cerinte de originalitate… ci doar placere de a gati si a impartasi asta cu ceilalti.

    E foarte adevarat ca „4 felii de cascaval nu transforma reteta in una originala”, dar nici anonimatul tau nu te transforma in om care are ceva de spus, ci doar in unul care improasca cu noroi in munca altuia.

    O seara buna iti doresc!

  14. Seara frumoasa si tie marie draga! :*

  15. Nadina, nu mai am…dar eu te astept. 😉 Pup!

  16. DiaMar, greu…foarte greu cu mofturosii. :)))

  17. Multumesc Licuta! Da, a fost bun! 🙂

  18. Multumesc Bianka de vizita si aprecieri!

  19. Teo, abia astept sa le vad! 😉 Seara frumoasa!

  20. Pupici Anucuta! Multumesc, la fel!

  21. Antonina…si voi…si voi! :))) Pup si eu!

  22. Multumesc Mona! Ti pup de nu te vezi! :))

  23. Seara frumoasa Sara! :*

  24. imi place combinatia de carne cu fructe !

  25. super combinatia , o ador !!!!

  26. Spectacol! :d

  27. Liana, cred ca te referi la rulouri, nu? :))))

    Pup!

  28. Multumesc Cat! :*

  29. Pupici Pansy! :*

  30. Un petit plat bien élaboré avec la note de prunes, j’adore
    Je te souhaite une belle fin de semaine
    Valérie.

  31. Eu nu ma prea incumet la combinatii de carnita cu fructe, dar a ta arata prea bine ca nu imi faca pofta, Miha!

  32. Bisous Valerie! Merci!

  33. Betty, a fost bun. Merita de incercat, macar o data! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]