Pulpa de porc in bacon

de Miha
128 vizualizări
Friptura de porc

O friptura de porc foarte gustoasa, care sunt convinsa ca va avea succes de sarbatori. Se face usor si nu necesita multa truda, doar putere sa rezistati aromelor innebunitoare. :)) Cat timp friptura se face la cuptor, va puteti ocupa de niste aperitive sau orice altceva aveti voi in plan pentru meniul de sarbatori

Friptura de porc

Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de porc (850 g)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • busuioc, cimbru, oregano
  • chilli iute
  • sare si piper
  • 150 g bacon feliat
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare Pulpa de porc in bacon:

Pulpa de porc se spala si se curata de pielite si grasime, daca are prea multa.

Usturoiul se piseaza, se adauga sare si piper dupa gust, apoi uleiul. Amestecam usor pana obtinem o emulsie stabila. Cu aceasta emulsie ungem pulpa de porc si o masam bine pe toate partile.

Intr-un castronel amestecam busuiocul cu cimbru, chilli iute si oregano, cate jumatate de lingurita din fiecare. Acest amestec de ierburi il presaram uniform peste carne.

Friptura de porc la cuptor

Pulpa astfel condimentata o invelim in felii subtiri de bacon, apoi o legam bine bine cu sfoara alimentara. Punem intr-un vas termorezistent, punem cativa cartofi pe langa si o capatana de usturoi necuratata si taiata in jumatate, pentru un plus de savoare. Turnam vinul, presaram cu putin chilli iute si cimbru, acoperim vasul cu folie de aluminiu (sau capac) si dam la cuptor la foc mediu.

Pulpa de porc la cuptor

Dupa vreo 30-40 de minute scoatem folia si lasam pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit.

Se serveste alaturi de cartofii din tava si un sos in functie de preferinta. In pagina culinara a site-ului Diva Hair, veti gasi cateva retete de sosuri delicioase.

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Dana Cristea 12 decembrie 2011 - 14:07

mmm, o nebunie!!!! te pup :*

Răspuns
alinutzika 12 decembrie 2011 - 14:24

arata tare bine….

Răspuns
Alina C. 12 decembrie 2011 - 14:35

Arata minunat!
O sa “fur” reteta pentru Craciun! :*

Răspuns
Adela Zilahi 12 decembrie 2011 - 14:41

HMmmm am venit dupa miros de fripturica!! Ce bine arata , iar prezentarea super! Pupicei!

Răspuns
gaby_d 12 decembrie 2011 - 14:50

Ce misto e.

Răspuns
Licuta Marin 12 decembrie 2011 - 16:02

Tare buna este si arata tare bine!Pupici!

Răspuns
FLORY 12 decembrie 2011 - 17:36

Ce-mi place cu asa mult usturoi!Te pup Miha!

Răspuns
sandrina.sanda 12 decembrie 2011 - 18:29

Vai ce bine arata !

Răspuns
Miha 12 decembrie 2011 - 18:41

Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca va place! Va imbratisez cu drag!

Răspuns
fantezie in bucatarie 13 decembrie 2011 - 8:47

un deliciu!!!felicitari!!o zi frumoasa!!!

Răspuns
Dana 14 decembrie 2011 - 4:05

Ah, da ce idee buna, si in timp ce se face…inghesuim oua de prepelita in rosii cherry ! :-))!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2011 - 6:43

Ha ha…Dana… buna idee! :))))

Pup si zi frumoasa!

Răspuns
Miha 14 decembrie 2011 - 6:45

Multumesc Mihaela! O zi frumoasa si tie! :*

Răspuns
Claudia 29 decembrie 2011 - 18:49

Miha,ce bine arată!!! Deși,suntem cam statui de atâta carne trebuie sa mai pregătim cate ceva,așa special si pentru REvelion,așa ca rețeta asta este foarte binevenita! Îți doresc,in continuare Sărbători fericite! si un An Nou La fel de Fericit!!!

Răspuns
Miha 29 decembrie 2011 - 19:37

An Nou fericit Claudia! Multumesc! :*

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: