Azi nu am retete de prajituri…nu am dulciuri de nici un fel…daramite fel de fel…:)))
Am facut acest aperitiv cu rosii dintr-o joaca, o improvizatie de moment… Dar a iesit atat de bun, incat trebuie sa va spun si voua. :)) Le pregatiti pentru diseara la cina. 🙂
Ingrediente
- rosii cherry
- mozzarella proaspata
- oua de prepelita
- sare si piper
- busuioc
Mod de preparare Aperitiv cu rosii:
- Busuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde… s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi.
Rosiile se spala, li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita se scoate miezul si se aseaza intr-un vas termorezistent.
- Miezul vedeti voi ce faceti cu el. Ori il mancati atunci pe loc :)) ori il puneti intr-un borcan la frigider si-l folositi la ciorba.
Fiecare rosie se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cu busuioc. Se umplu cu bucatele de mozzarella, pana la jumatate, apoi se sparge deasupra cate un ou de prepelita.
Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana oul de deasupra este gata.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci.
Cred ca voi face cateva si de Craciun, le voi pune printre celelalte aperitive.
- Pentru varianta maxi :)) se vor folosi rosii de marime potrivita si oua de gaina.
19 comentarii
Bun, satios si sanatos 😀
Foarte bun,o duminica placuta
Simpa’ ! 😉
Faine rau!!!! Pup :*
Tare apetisant!!
adorabile, bune, usor de facut, bravo !
Multumesc frumos tuturor! :*
Tare bune!!!Pup!
Am facut si eu o data dar cu oua de gaina:)) Sunt super buuune!!!
Super bune, lasam dulciurile pe altadata!
Minunate!!!am sã le pregãtesc neapãrat:)
hmmm…ce yummy arata! Ai un super blog si la capitolul antreuri, eu sunt un fan! Si eu am un blog (nou) de bucatarie italiana pentru ca sotul meu (italian dealtfel) este foarte pasionat de bucatarie…gateste excelent si asa am hotarat sa punem in scris tot ceea ce face/m – si eu gatesc dar el ma intrece :).
Pupici si spor la bloguit, te voi urmari!
foarte dragalase! pup!
super..poate iau si eu oua din astea..desi mi-i frik de ele :))
Alice, de ce ti-e frica de ele? Ca-s urate? :)))
Pup Angela, multumesc!
Mi-ai amintit ca nu le-am mai facut de mult si-mi plac mult! Multumesc de idee!
ce frumoase sunt si sigur fff delicioase !!
Arata foarte bine, iar combinatia merge de minune.