Aperitive / Mancaruri cu legume / Retete culinare

Aperitiv cu rosii

Aperitiv cu rosii si mozzarella

Azi nu am retete de prajituri…nu am dulciuri de nici un fel…daramite fel de fel…:)))

Am facut acest aperitiv cu rosii dintr-o joaca, o improvizatie de moment… Dar a iesit atat de bun, incat trebuie sa va spun si voua. :)) Le pregatiti pentru diseara la cina. 🙂

Aperitiv cu rosii si mozzarella

Ingrediente

  • rosii cherry
  • mozzarella proaspata
  • oua de prepelita
  • sare si piper
  • busuioc

Mod de preparare Aperitiv cu rosii:

  • Busuioc am folosit uscat, pentru ca tufa mea de busuioc verde… s-a prapadit. Tare rau mi-a parut! Daca aveti busuioc verde nu ezitati sa-l folositi.

Rosiile se spala, li se taie cate un capacel, apoi cu o lingurita se scoate miezul si se aseaza intr-un vas termorezistent.

  • Miezul vedeti voi ce faceti cu el. Ori il mancati atunci pe loc :)) ori il puneti intr-un borcan la frigider si-l folositi la ciorba.

Fiecare rosie se sareaza si pipereaza dupa gust si se presara cu busuioc. Se umplu cu bucatele de mozzarella, pana la jumatate, apoi se sparge deasupra cate un ou de prepelita.

Rosii umplute la cuptor

Se da vasul la cuptor la foc mediu, pana oul de deasupra este gata.

Se servesc calde, dar sunt bune si reci.

Rosii umplute

Cred ca voi face cateva si de Craciun, le voi pune printre celelalte aperitive.

  • Pentru varianta maxi :)) se vor folosi rosii de marime potrivita si oua de gaina.
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

19 Comentarii

  1. Bun, satios si sanatos 😀

  2. Foarte bun,o duminica placuta

  3. Simpa’ ! 😉

  4. Faine rau!!!! Pup :*

  5. Tare apetisant!!

  6. adorabile, bune, usor de facut, bravo !

  7. Multumesc frumos tuturor! :*

  8. Tare bune!!!Pup!

  9. Am facut si eu o data dar cu oua de gaina:)) Sunt super buuune!!!

  10. Super bune, lasam dulciurile pe altadata!

  11. Minunate!!!am sã le pregãtesc neapãrat:)

  12. hmmm…ce yummy arata! Ai un super blog si la capitolul antreuri, eu sunt un fan! Si eu am un blog (nou) de bucatarie italiana pentru ca sotul meu (italian dealtfel) este foarte pasionat de bucatarie…gateste excelent si asa am hotarat sa punem in scris tot ceea ce face/m – si eu gatesc dar el ma intrece :).
    Pupici si spor la bloguit, te voi urmari!

  13. foarte dragalase! pup!

  14. super..poate iau si eu oua din astea..desi mi-i frik de ele :))

  15. Alice, de ce ti-e frica de ele? Ca-s urate? :)))

  16. Pup Angela, multumesc!

  17. Mi-ai amintit ca nu le-am mai facut de mult si-mi plac mult! Multumesc de idee!

  18. ce frumoase sunt si sigur fff delicioase !!

  19. Arata foarte bine, iar combinatia merge de minune.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Briose aperitiv

Briose aperitiv

Atunci cand ai 2 copii la scoala, care mai si invata in ture diferite si un sot care la o prima vedere n-ai spune, dar vesnic cere ceva de mancare :)) ajungi inevitabil intr-un punct in care nu mai stii ce sa le dai dimineata la micul dejun ori sa […]

Tort aperitiv de salata Boeuf

Tort aperitiv de salata Boeuf

Acest tort aperitiv de salata Boeuf a fost vedeta unei mese festive ce-am organizat-o la casa noua, cu ceva vreme in urma 🙂 A fost foarte bine primita si la petrecerea mea aniversara din acest an. Va aduc si voua azi reteta, in caz ca vreti sa va impresionati musafirii […]

Rulada aperitiv cu crema de branza

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pana acum m-am „jucat” cu ruladele in fel si chip, dar in varianta dulce. De Pasti am vrut sa aduc ceva nou pe masa cu aperitive, fata de ceea ce fac in mod traditional, si am incercat aceasta rulada aperitiv cu crema de branza. Singurul punct negativ al retetei este […]

Crenvursti in aluat

Crenvursti in aluat

Eu una nu pot spune ca ma dau in vant dupa crenvursti, dar alor mei nu le-ai putea face o mai mare bucurie decat sa le cumperi crevursti, cu cat mai multi cu atat mai bine 😀 Si pentru ca de multe ori ma lupt cu dilema pachetelului pentru scoala […]

%d blogeri au apreciat: