Pui cu sos de usturoi

de Miha
84 vizualizări

* 1 piept de pui
* 1 capatana mica de usturoi
* 50 g unt
* 1 lingura faina
* 1 cana lapte
* 3-4 linguri smantana
* sare si piper
* rozmarin


Pieptul de pui taiat cubulete, se perpeleste la foc mic, intr-o tigaie cu putin ulei de masline, in care am presarat putin praf de rozmarin. Cand este gata se scoate pe un prosop absorbant.

Untul il topim intr-un vas, la foc mic. Adugam faina si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Desfacem cu laptele turnat putin cate putin. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana se ingroasa. Adaugam usturoiul pisat cu un praf de sare, apoi punem smantana, atat cat sa obtinem onsistenta dorita. Omogenizam, punem cubuletele de carne si mai dam cateva clocote.

Se serveste cald cu mamaliguta.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

catanicegirl 31 octombrie 2010 - 20:10

Am incercat si eu in seara asta.Intr-adevar,este delicios.Sigur voi mai face.Felicitari!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2010 - 23:11

Multumesc Cata! 🙂

Răspuns
Rețetă piept de pui cu sos de smântână și usturoi - Porția de citit 19 iunie 2018 - 18:40

[…] am văzut-o prima oară aici și cred că e printre puținele rețete la care nu am mai adăugat nimic și pe care am […]

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: