Placinta taraneasca cu cartofi

de Miha
272 vizualizări

O reteta usor de preparat, fara prea mult stat pe langa aragaz. O tocanita de pui, acoperita cu un strat de piure de cartofi si o crusta generoasa de cascaval. O bunatate!

placinta-de-cartofi

Ingrediente

  • * 4 cartofi medii
  • * 50 g unt
  • * lapte
  • * sare si piper
  • * nucsoara
  • * Pentru umplutura:
  • * 1 piept de pui (mic)
  • * 1 ceapa
  • * 3 catei usturoi
  • * 1 morcov
  • * 2 rosii
  • * 1 ou
  • * sare si piper
  • * 100 g cascaval
  • * busuioc si oregano

Mod de preparare:

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se paseaza si se amesteca cu unt si putin lapte fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust

Umplutura:

Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.

Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.

Se serveste calda.

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Gabriela 28 octombrie 2010 - 20:47

wooe ce bine arata si ce buna trebuie sa fi fost!bravo!pup!

Răspuns
Anonymous 6 martie 2011 - 8:43

e un fel de musaca..buna buna..

Răspuns
Miha 6 martie 2011 - 10:09

Da, un fel de musaca. 😉

Răspuns
Angeladragu 24 octombrie 2016 - 15:29

Super delicioasa mersi ptr reteta astept noutati despre alte retete

Răspuns
Miha 24 octombrie 2016 - 15:30

multumesc 🙂
Te astept cu drag oricand

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: