O reteta usor de preparat, fara prea mult stat pe langa aragaz. O tocanita de pui, acoperita cu un strat de piure de cartofi si o crusta generoasa de cascaval. O bunatate!
Ingrediente
- * 4 cartofi medii
- * 50 g unt
- * lapte
- * sare si piper
- * nucsoara
- * Pentru umplutura:
- * 1 piept de pui (mic)
- * 1 ceapa
- * 3 catei usturoi
- * 1 morcov
- * 2 rosii
- * 1 ou
- * sare si piper
- * 100 g cascaval
- * busuioc si oregano
Mod de preparare:
Umplutura:
Ceapa si usturoiul tocate se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga morcovul dat pe razatoare, putina apa si se calesc toate impreuna. Rosiile se oparesc, se curata de coaja si se dau prin blender. Sucul obtinut se toarna in tigaie si se omogenizeaza. Cand incepe sa dea in clocot adaugam carnea tocata si amestecam pana aceasta se desface. Daca mai este necesar se adauga putina apa si se fierbe la foc mic, pana scade toata zeama si carnea este fiarta. Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si oregano. Se lasa la racit, punem oul si omogenizam.
Compozitia o turnam intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelam. Acoperim cu piureul de cartofi si cu un strat generos de cascaval ras.
Se da la cuptor la foc mediu, pana se topeste cascavalul si prinde o crusta rumena deasupra.
Se serveste calda.
5 comentarii
wooe ce bine arata si ce buna trebuie sa fi fost!bravo!pup!
e un fel de musaca..buna buna..
Da, un fel de musaca. 😉
Super delicioasa mersi ptr reteta astept noutati despre alte retete
multumesc 🙂
Te astept cu drag oricand