Pizza cu za’atar

de Miha
55 vizualizări

Ca sa inchei seria “cu za’atar” :)) V-am zapacit tare? :))

* Pentru blat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. se lasa din nou la crescut.

* Pentru sos:

* 1/2 pahar suc de rosii
* 1 lingura za’atar (reteta AICI)
* 1 lingura ulei de masline

Za’atarul se amesteca cu uleiul, apoi se desface cu sucul de rosii.

Eu am folosit suc de rosii din comert, dar puteti folosi si rosii, pe care le opariti, curatati de coaja, apoi le blenduiti. 😉

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 7 felii de cotlet de porc
* 150 g cascaval

Turnam sosul peste blat si-l repartizam pe toata suprafata. Punem deasupra feliile de cotlet, pieptul de pui taiat cubulete si acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

Bianka 3 decembrie 2010 - 8:26

ooo arata minunat, poate fi foarte bun

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:12

Multumesc Bianka!

Răspuns
Service GSM 13 februarie 2018 - 16:47

Nu am mai incercat aceasta reteta, pare excelenta

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: