Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Pizza cu za’atar

loading...

Ca sa inchei seria „cu za’atar” :)) V-am zapacit tare? :))

* Pentru blat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. se lasa din nou la crescut.

* Pentru sos:

* 1/2 pahar suc de rosii
* 1 lingura za’atar (reteta AICI)
* 1 lingura ulei de masline

Za’atarul se amesteca cu uleiul, apoi se desface cu sucul de rosii.

Eu am folosit suc de rosii din comert, dar puteti folosi si rosii, pe care le opariti, curatati de coaja, apoi le blenduiti. 😉

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 7 felii de cotlet de porc
* 150 g cascaval

Turnam sosul peste blat si-l repartizam pe toata suprafata. Punem deasupra feliile de cotlet, pieptul de pui taiat cubulete si acoperim cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. ooo arata minunat, poate fi foarte bun

  2. Multumesc Bianka!

  3. Nu am mai incercat aceasta reteta, pare excelenta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Pulpe de pui cu sos de parmezan, o mancare cu care stiu sigur ca nu dau gres. Buna, de te lingi pe degete! Chiar si gatita traditional este foarte simplu de facut, dar cu ajutorul aparatului Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune devine si rapid de preparat. In mai […]

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne – reteta placinta cu carne

Burek cu carne este o placinta cu carne pe care va recomand cu mare drag sa o incercati. Eu am folosit pentru aceasta reteta carne tocata de curcan, dar se poate face si cu carne de vita ori amestec de vita si porc. Mod de preparare Burek cu carne: Umplutura: […]

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Rulada de curcan cu tocanita de hribi la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Oala cu presiune a fost fobia mea din bucatarie si nu am inteles niciodata de ce i se spune „oala minune” 😀 Am inteles acest termen de cand am in bucataria mea acest Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Este minunea mea din bucatarie, pe care o folosesc aproape zilnic, […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cand vine vorba de cartofi la cuptor primul gand care-ti vine in minte e „reteta simpla, la care nu trebuie sa muncesti prea mult” 😀 Si chiar asa si este reteta de fata… Muncesti la ea cat sa cureti niste cartofi, sa tai carnea si sa condimentezi totul asa cum […]

%d blogeri au apreciat: