Prajitura cu ciocolata (3)

de Miha
440 vizualizări
Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Reteta Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu foi si crema de ciocolata

Ingrediente

  • * Pentru foi:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 6 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru crema:
  • * 4 oua
  • * 120 g ciocolata amaruie
  • * 50 g cacao neagra
  • * 150 g zahar
  • * 200 g unt
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * aschii de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata:

Foi:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste spuma de albusuri. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 5 parti si se coc 5 foi subtiri intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de cca 10 minute, pana se auresc si marginile incep sa se rumeneasca. Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Pe masura ce se coc si se scot din cuptor nu se suprapun, se vor lipi.

Crema de ciocolata:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se pun la fiert pe baie de aburi, amestecand continuu. Trebuie amestecat continuu si daca vedeti ca are tendinta sa se inchege, sa se transforme in papara :)) dati deoparte si omogenizati pana se mai racoreste, apoi puneti din nou la fiert. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata rupta bucatele. Dupa ce s-a topit si am omogenizat compozitia adaugam si cacaoa. Omogenizam din nou si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il mixam pana devine spumos, apoi adaugam cate o lingura din crema ciocolata si mixam energic. Repetam operatiunea pana terminam de adaugat crema de ciocolata. Daca este moale si are tendinta de a curge o dam cateva minute la frigider.

Impartim crema in 5 parti pe care le repartizam intre foi. Presaram cu aschii de ciocolata si dam la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se portioneaza.

Prajitura cu crema de ciocolata si foi

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Fuat Gencal 2 decembrie 2010 - 22:32

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

Saygılar.

Răspuns
diamond 2 decembrie 2010 - 22:46

cat de fina di delicata…mmm

Răspuns
ela 2 decembrie 2010 - 23:23

ceva miros de ciocolata a ajuns pana la mine:))))

Răspuns
Bianka 3 decembrie 2010 - 8:09

Minunat

Răspuns
Livia 3 decembrie 2010 - 12:50

Ce frumosa si ce buna trebuie sa fie, imi seamana putin cu dobosul.

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:13

Multumesc mult de aprecieri tuturor! Pupici!

Răspuns
felis 3 decembrie 2010 - 22:28

Mmmm … cat de bine poate sa aratee…

Răspuns
Violeta Trandafir 5 decembrie 2010 - 22:17

o incantare pentru ochi

Răspuns
Miha 6 decembrie 2010 - 7:25

Felis, Violeta…va multumesc! Pupici!

Răspuns
EVELYNN 17 noiembrie 2012 - 19:33

HMMM……NE PUI LA GREA INCERCARE SIMTURILE CU ACEASTA PRAJITURICA PACATOS DE CIOCOLATOASA….NOI,CEI CE IUBIM CIOCOLATA,TANJIM DUPA O BUCATICA MACAR DIN ACEST DELICIU……..FELICITARI,MIHA!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: