Drob de pui in bacon

de Miha
525 vizualizări
Drob de pui invelit in bacon

Reteta Drob de pui in bacon

 

Ingrediente

  • * 1 piept de pui
  • * 4 catei usturoi
  • * 1 morcov
  • * 1 ou
  • * sare si piper
  • * patrunjel verde
  • * 100 g bacon feliat

Reteta de Drob de pui in bacon este varianta mea la drobul traditional, o varianta care a placut mult si copiilor.

Mod de preparare Drob de pui in bacon:

Pieptul de pui se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu morcovul tocat marunt, usturoiul pisat, oul, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust. Sarea se pune mai putina decat de obicei, pentru ca baconul e destul de sarat.

Din feliile de bacon se face o impletitura patrata. Se pune compozitia de carne pe mijloc, modeland-o si dandu-i o forma usor alungita. Se inveleste cu “paturica” de bacon, apoi se transfera intr-un vas termorezistent sau intr-o forma de chec/cozonac.

Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste cald, cu garnitura preferata.

RETETA IN IMAGINI

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Gabriel Ionescu 3 decembrie 2010 - 9:30

arata bestial, nu mai zic gustul…cred ca e nebunie

Răspuns
alialexa2006 3 decembrie 2010 - 9:38

interesanta ideea ta….imi place….pupici si o zi buna

Răspuns
Fuat Gencal 3 decembrie 2010 - 10:22

Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

Răspuns
Ioana.Nagy 3 decembrie 2010 - 11:03

Miha draga,

te urmaresc de mult in tacere si reusesti sa ma uimesti de fiecare data cu cite ceva nou. Dar de data asta am zis ca rup tacerea pentru ca ideea ta este chiar deosebita, nici nu vreau sa ma gandesc la gust. Felicitari!

Ioana

Răspuns
Livia 3 decembrie 2010 - 12:43

Ce bine arata, trebuie incercat si de mine, cred o alternativa tare gustoasa a droblui obisnuit!

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:07

Multumesc Gabriel.
Intr-adevar a fost foarte bun. Pe langa un plus de gust, baconul a facut ca pieptul de pui sa nu fie uscat, ca atunci cand e gatit fara grasime.

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:08

Alialexa, e ideea Nataliei, eu doar am pus-o in practica. 😉
Pupici!

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:09

Fuat Gencal, multumesc! 🙂

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:10

Ioana, multumesc tare mult de aprecieri. Ma bucur ca iti place ceea ce gatesc. Sper sa te mai surprind placut si alta data.
Imbratisari cu drag!

Răspuns
Miha 3 decembrie 2010 - 15:11

Livia, merita incercat. Pe langa faptul ca arata foarte bine, este si foarte gustos.

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 3 decembrie 2010 - 17:20

Minunat arata eu cand vad cum le impletesti mor de pofta, de Rev fac clar ceva impletitura in bacon de-a ta 🙂 abia astept sa o mananc postul asta mi-a aratat clar ca nu-s facuta sa fiu vegetariana :)))))))))) daca mai aveam dubii

Răspuns
claudia 3 decembrie 2010 - 17:34

Vai,ce bine arata,Miha! dar tu cand te odihnesti,femeie,daca faci atatea bunatati! o sa fac si eu reteta asta si multe altele,ca prea apetisant arata! te pup!!!

Răspuns
Doina 26 decembrie 2011 - 14:59

Excelente toate retetele, am notat prajitura Tosca pe care o fac de Anul Nou pt baiatul meu, dar as vrea sa stiu daca la acest drob “impaturit” in bacon ai fiert pieptul de pui si morcovul in prealabil sau le-ai tocat crude? Multumesc si tb sa stii ca retetele sunt explicate frumos. Sarbatori delicioase!

Răspuns
Miha 26 decembrie 2011 - 16:34

Doina, atat carnea cat si morcovul sunt tocate crude. Se face o compozitie ca pentru chiftelute.

Multumesc frumos de aprecieri, ma bucur tare mult ca-ti place ce ai gasit aici pe blog. Te mai astept si iti doresc un Craciun fericit, alaturi de cei dragi tie.

Răspuns
Miha 26 decembrie 2011 - 16:35

Pupici Claudia si scuze ca am omis sa o fac mai devreme. :*

Răspuns
Anonymous 12 aprilie 2012 - 15:04

Miha, am incercat toate retetele tale, in special cel de cozonac, chec, drob si mi-au iesit foarte foarte bune. Totul este explicat atat de clar ajutata fiind si de imagini …ce sa-mi doresc mai mult. Multumesc din inima pentru aceste retete, eu sunt plecata din Romania de ceva timp si datorita retetelor tale am adus aici in acest “colt de lume” acest minunat “acel ceva” din bucataria noastra romaneasca, din traditia noastra si gatind imi aduc lumea mea, mai aproape …Multumesc Miha, inca o data pentru TOT …

Răspuns
Miha 12 aprilie 2012 - 18:23

Nici nu stii cat de mult ma bucura aprecierile tale si mai ales faptul ca pot fi de ajutor, sa aduc “ceva” din bucataria noastra acolo departe.

Multumesc frumos si iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi tie.

Răspuns
Liliana Toma 13 aprilie 2012 - 9:03

ce bine arata!!!Iti doresc un Paste fericit!!!

Răspuns
Anonymous 13 aprilie 2012 - 13:42

Am o intrebare te rog daca poti sa mi raspunzi!Carnea o toc de mana sau la masina?Multumesc !

Răspuns
Miha 13 aprilie 2012 - 15:08

Carnea se toaca la masina sau la robot, nu manual.

Răspuns
Anonymous 14 aprilie 2012 - 8:23

am in meniu de Paste acest drob de pui,arata nemaipomenit si cred ca e foarte bun pentru copii.crema si nucile caramelizate pt tiramisu cu nuci caramelizate sunt la racit,acum ma apuc de drob …si sa nu uit de vol-au-vent-urile cu crema de branza.am emotii …sper sa-mi iasa totul bine!multumim pentru retetele extraordinare!!!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: