* 1 piept de pui
* 1 lingurita piper boabe
* 1 foaie dafin
* 1/2 lingurita sare
* Pentru sosul de nuci:
* 100 g nuca
* patrunjel
* 1/2 ceapa
* 1 felie paine neagra
* 1 catel de usturoi
* 2 linguri suc de lamaie
* 2 linguri ulei de masline
* 1 lingurita boia de ardei
* 1/2 lingurita sare
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare, boabele de piper si frunza de dafin.
Dupa ce-a fiert strecuram supa, iar carnea o desfacem in fasiute.
Peste felia de paine punem 2 polonice de supa, sa se inmoaie.
Punem intr-un blender nuca, patrunjelul, ceapa, felia de paine inmuiata si catelul de usturoi. Mixam foarte bine si adaugam si cca 1/2 de cana de supa, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte moale.
Uleiul de masline il amestecam cu boiaua de ardei si incorporam in sosul de nuci.
Adaugam si carnea stropita cu zeama de lamaie.
Se serveste cu paine prajita sau piadine aromate.
7 comentarii
bunuuut!
neata Miha!
zi frumoasa.
bunuuut!
neata Miha!
zi frumoasa.
Buna dimineata Gabi!
O cafeluta? 🙂
Hallo Miha,
excellentä Umpluturä ai fäcut.
Foarte echilbratä si harmonisch la Gust. Compliment
salutäri Jacob
Ce de bunatati ai facut iara (de pui numai zic nimic :))))) te dau direct in gat la Brigid Barjou, just kidding, un we fai sa ai draga mea!
in loc de ulei de masline as putea folosi ulei de nuci?sau ar fi prea puternic gustul?
N-am folosit niciodata ulei de nuci, nu stiu cat de aromat este. 🙁 Imi pare rau, ca nu te pot sfatui.