Aluat dospit / Retete culinare

Piadine aromate

loading...

by Ina

Avem nevoie de:

200 g faina integrala
1 lingurita sare
1 catel usturoi pisat
160 ml apa calduta
1 lingura ulei de masline

Faina se amesteca intr-un castron cu sare,apoi cu restul ingredientelor. Se framanta pana aluatul devine neted si elastic.

Lasam putin aluatul sa se odihneasca, apoi il impartim in 5 parti egale.

Fiecare bucatica de aluat o indindem cu sucitorul pe masa infaina, cat mai subtire posibil.

Intr-o tigaie teflonata bine incinsa se coc piadinele pe rand cate 2 minute pe o parte si 1 minut pe cealalta. Se pastreaza calde sub un prosop pana la servire.

Foarte aromate si delicioase!

Data viitoare voi incerca varianta cu ierburi aromate. 😉

loading...
Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Suna bine…cum le-ati consumat?
    Ai un premiu la mine…:))

  2. Arata foarte frumos, cred ca merg bine si unse cu putin ulei de masline sau umplute cu o pasta de avocado si rosii tocate. Mmm… foarte delicios.

  3. Hallo Miha,

    fein ti-au iestit Naan piinile astea.

    Sint tare practice si se pot folosi si ca Wrap.

    Salutäri Jacob

  4. deci asa,ai comis si piadinele…cind doamne,oare,ca mie nu-mi ajunge timpul deloc!super ti-au iesit!

  5. Ana-Maria, multumesc! Voi trece negresit sa-l iau!

    Le-am papat cu piept de pui si sos de nuca. 🙂 Curand voi pune si reteta!

    Pup!

  6. Ligia, tare apetisanta si tentanta propunerea ta. 🙂

  7. Salut Jacob! Multumesc!

  8. Alison, le-am facut cat ai fost tu la serviciu! :)))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Paine fara drojdie

Paine fara drojdie

Incercam sa gasim gasim solutii si sa trecem optimisti peste vremurile grele pe care le traim. Astazi va propun o varianta la painea de casa cu drojdie. Este o reteta de paine fara drojdie, in care aceasta este inlocuita cu bicarbonat sau cu praf de copt. Mod de preparare Paine […]

Paine de casa pufoasa

Paine de casa pufoasa

Aceasta este o reteta de paine pe care o fac foarte des, uneori sub forma de chifle, dar de cele mai multe ori imi place sa fac paine la tava. Este o paine de casa pufoasa si moale, care tine bine cateva zile, fara sa se faramiteze. Merge de minune […]

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Focaccia cu rozmarin la Multicooker Crock Pot cu gatire sub presiune

Cu un Multicooker Crock Pot Express poti gati ciorba sau supa, tocanita si friptura, ba chiar si desert. Azi am vrut sa vad daca se poate face paine la Multicooker si am testat reteta de focaccia cu rozmarin. Haideti sa vedeti cum a iesit! 😉 Mod de preparare Focaccia cu […]

Chifle pentru hamburger

Chifle pentru hamburger

La noi „in cartier” e de ajuns sa se pomeneasca o data de „Hamburger Party” si toata lumea intra in febra pregatirilor… Adina face cea mai buna compozitie pentru hamburgeri (ever!), Petronela cea mai buna prajitura cu gem si bezea cu nuca, Alexandra e maestra visinatei :)))) Si eu? Eu […]

%d blogeri au apreciat: