Provizia mea de spanac congelat a fost grav compromisa :)) cand am fost nevoita sa dezghet congelatorul. Am tot stat si m-am gandit, m-am scarpinat dupa ceafa, am studiat diverse retete culinare si nu ma puteam hotari cu ce i-as putea ademeni pe pitici. Pana la urma, am hotarat „ori la bal ori la spital” :)) , vorba cantecului…
50 g unt
1 lingura faina
400 ml lapte
sare si piper
3 catei de usturoi
2 frunze de busuioc verde
spanac (dupa preferinta)
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se strecoara si se pun intr-un castron.
Untul il topim la foc mic. Dam deoparte si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare si piper. Punem vasul din nou pe foc, adaugam spanacul si busuiocul tocate si fierbem pana incepe sa se ingroase. La sfarsit, aprope de momentul in care este gata, punem usturoiul pisat.
Se da deoparte si se toarna peste paste in castron. Se amesteca bine, astfel incat pastele sa fie bine acoperite de sos.
Pofta buna!
14 comentarii
Ce plat de pâtes et tout simplement magnifique bravo!
Se numeste sos Bechamel cu spanac. foarte bun.
Nora
http://notenora.blogspot.com
trebuie sa le incerc si eu
Nu am incercat niciodata combinatia asta, dar mi se pare ca arata foarte bine, iar spanacul e preferatul meu. 🙂
Felicitari pentru reteta!
Ador spanacul!Si pastele la fel, asa ca vin la masa:)Pupici!
Este Delicios de Bun!
Ti-am zis ca eu am facut ieri spanac cu orez si sos de smantana (pastele nu plac familiei mele mofturoase ) . Au mancat piticii verdeata ?
Chiar acuma am pe blog o reteta de paste cu spanac si pui, pur si simplu asa mult imi place ca l-as folosi la orice. Iar referitor la rezerva ta de spanac, cred ca ar trebui sa iti faci provizii serioase pana il mai gasesti pe piata si sa ne incanti cu retete ca si aceasta.
Multumesc tuturor de aprecieri! Va imbratisez!
Claudia, din pacate n-am mai gasit spanac cand am fost ultima oara la piata. 🙁 Cu siguranta, stocul trebuie innoit! :))
Diana, daaa… au mancat. Altfel nu cred ca mai vedea reteta asta lumina blogului… :))))
Nora Fab… ii putem spune si asa, daca zici ca suna mai bine… :)))
arata minunat! Ador spanacul 😉
te pup draga mea!
Pupici Emily, multumesc!