Ati observat si voi ca in ultima vreme au cam lipsit prajiturile cu ciocolata sau numai ciocoholicul din mine ma avertizeaza ca am facut cam multe retete de prajituri cu branza? :))) Dar cum sa poti rezista unui blat pufos si aromat, cu branza fina si cremoasa? Si unde mai pui ca e si o prajitura rapida si cu putine ingrediente…
Ingrediente
- 2 oua
- 150 g zahar
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 praf de copt
- Crema de branza:
- 300 g branza de vaci
- 100 g zahar
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- coaja de portocale
Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci:
Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele. Punem cate 4 linguri de faina, apoi 3 de lapte… si tot asa pana terminam.
Vom obtine o compozitie cam ca o smantana mai groasa, pe acre o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Branza de vaci o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si o mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.
- Gustati! Daca o sa considerati ca mai trebuie zahar, puneti dupa dorinta.
O punem in tava peste compozitia pentru blat, apoi cu o lingura sau spatula amestecam usor cele 2 compozitii, formand spirale in tava.
Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste usor.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
31 comentarii
Magnifique gâteau les ingrédients sont superbes ils doit être une délice, bravo
Foarte gustoasa e! Si eu stiu o reteta asemanatoare si intr-adevar e rapida si delicioasa. Cred ca am s-o fac si eu in curand. Pana atunci ma delectez cu pozele tale 😉 Pupici!
buna.maine o fac deja imi ploua ingura,sarutmana.usor si gustos.pop
arata bestial! Si ce mult imi plac prajoturile cu branza! Felicitari pentru reteta!
Buuunaaa!!! Pufoasa si delicioasa!
Mmm, o prajiturica de care nu ma mai satur!Pup!
buna.a iesit super iar am facut-o am bagat-o acum la cup.sarutmana.pop o zi faina
O mare bunatate.pup
nu mia esit foarte bine
de ce? ce anume nu ti-a iesit?
am avut o tava prea mare si in unele locuri a fost prea multa branza dar a fost minunata.osamai fac aceasta prajitura.parintilor le-a placut
Daca tava e prea mare mareste cantitatile si va iesi ok. 🙂
Ma bucur ce v-a placut! 😉
scriemipe danut.savastache@yahoo.com
Ce sa-ti scriu? Retete? :))
da mai ales deserturi
am refa cut in seara aceasta prajitura
ai mai mult de 12 ani? sa nu te superi ca te intreb
Hai ca esti simpatic! :))) Da, am mai mult de 12 ani, am copiii care-s cu cativa ani mai mici ca tine. :))
:)))) Miha, sigur ai mai mult de 12 ani, eu zic sa aduci si dovezi 😛 :*
Ma duc acum sa le caut! :))))
Felicitari pentru blog!Intru foarte des aici…Am facut si eu prajitura asta, dar nu a crescut absolut deloc!!!??Nu stiu ce am gresit, am respectat intocmai reteta.As vrea sa o mai fac pentru ca e foarte gustoasa…
Maria, prajitura e una simpla si se face extrem de usor. Nu-mi dau seama de ce nu ti-a crescut blatul. Daca ai batut ouale suficient si ai pus si praf de copt, n-ar trebui sa fie probleme.
Eu fac tot felul de prajituri, mult mai complicate ca asta siimi ies foarte bine…sa fie sa la faina sau de la praful de copt…mi-am dat seama prea tarziu ca nu am, si am apelat la magazinul din colt :D…Multumesc frumos pentru raspuns!
Nuuu…n-am vrut sa se inteleaga ca n-ai fi priceputa, doar ca nu inteleg eu ce s-a intamplat de nu ti-a iesit. 🙂 Dar dupa cum spui, cel mai posibil e sa fie din cauza prafului de copt. Sper din suflet ca data viitoare sa iasa super super bine. >:D<
foarte buna mi-a facut nevasta, s-a tot mananci
Grozava!! Mii de multumiri pentru aceasta reteta!! A iesit extraordinar de buna!! Tin sa mentionez ca eu sunt persoana celiaca asa ca am inlocuit faina de grau cu faina fara gluten care de altfel se comporta complet diferit in prezenta prafului de copt sau a drojdiei, fata de faina normala, din grau!! De obicei se pietrifica, nu creste! Insa cu aceasta reteta prajitura a iesit extraordinara!! Inca o data mii de multumiri!!
Camy, nu stiu cum sta treaba cu faina fara gluten, dar daca zici ca prajitura asta ti-a iesit buna nu pot decat sa ma bucur. 🙂
Multumesc! >:D<
De ce apare zaharul de 2 ori in reteta? Multumesc.
O data pentru blat, o data pentru crema de branza 😉
Câte grade înseamnă foc mediu?
170-180 grade