Prajitura cu branza de vaci

de Miha
1026 vizualizări
Prajitura rapida cu branza

Ati observat si voi ca in ultima vreme au cam lipsit prajiturile cu ciocolata sau numai ciocoholicul din mine ma avertizeaza ca am facut cam multe retete de prajituri cu branza? :)))  Dar cum sa poti rezista unui blat pufos si aromat, cu branza fina si cremoasa? Si unde mai pui ca e si o prajitura rapida si cu putine ingrediente…

Prajitura rapida cu branza

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema de branza:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • coaja de portocale

Mod de preparare Prajitura cu branza de vaci:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana  compozitia devine ca o crema si isi tripleaza volumul. Se pune apoi si uleiul si se omogenizeaza. Faina amestecata cu praful de copt se incorporeaza treptat in compozitie, alternand cu laptele. Punem cate 4 linguri de faina, apoi 3 de lapte… si tot asa pana terminam.

Vom obtine o compozitie cam ca o smantana mai groasa, pe acre o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Branza de vaci o punem intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si o mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina de branza.

  • Gustati! Daca o sa considerati ca mai trebuie zahar, puneti dupa dorinta.

O punem in tava peste compozitia pentru blat, apoi cu o lingura sau spatula amestecam usor cele 2 compozitii, formand spirale in tava.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana prajitura se rumeneste usor.

Cum se prepara prajitura cu branza de vaci

Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu branza dulce

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

Beth 7 iunie 2012 - 10:29

Magnifique gâteau les ingrédients sont superbes ils doit être une délice, bravo

Răspuns
Poliana 7 iunie 2012 - 10:37

Foarte gustoasa e! Si eu stiu o reteta asemanatoare si intr-adevar e rapida si delicioasa. Cred ca am s-o fac si eu in curand. Pana atunci ma delectez cu pozele tale 😉 Pupici!

Răspuns
speranta 7 iunie 2012 - 17:46

buna.maine o fac deja imi ploua ingura,sarutmana.usor si gustos.pop

Răspuns
Roxana 8 iunie 2012 - 14:32

arata bestial! Si ce mult imi plac prajoturile cu branza! Felicitari pentru reteta!

Răspuns
The Wandering Oltean 8 iunie 2012 - 15:39

Buuunaaa!!! Pufoasa si delicioasa!

Răspuns
Licuta Marin 8 iunie 2012 - 19:20

Mmm, o prajiturica de care nu ma mai satur!Pup!

Răspuns
speranta 9 iunie 2012 - 11:31

buna.a iesit super iar am facut-o am bagat-o acum la cup.sarutmana.pop o zi faina

Răspuns
Rocsy Ciobanu 10 iunie 2012 - 20:23

O mare bunatate.pup

Răspuns
dan 12 ani 28 octombrie 2012 - 13:03

nu mia esit foarte bine

Răspuns
Miha 28 octombrie 2012 - 14:02

de ce? ce anume nu ti-a iesit?

Răspuns
dan 12 ani 29 octombrie 2012 - 6:30

am avut o tava prea mare si in unele locuri a fost prea multa branza dar a fost minunata.osamai fac aceasta prajitura.parintilor le-a placut

Răspuns
Miha 29 octombrie 2012 - 7:04

Daca tava e prea mare mareste cantitatile si va iesi ok. 🙂
Ma bucur ce v-a placut! 😉

Răspuns
dan 12 ani 29 octombrie 2012 - 7:04

scriemipe danut.savastache@yahoo.com

Răspuns
Miha 29 octombrie 2012 - 8:14

Ce sa-ti scriu? Retete? :))

Răspuns
dan 12 ani 29 octombrie 2012 - 16:49

da mai ales deserturi

Răspuns
dan 12 ani 29 octombrie 2012 - 16:50

am refa cut in seara aceasta prajitura

Răspuns
dan 12 ani 29 octombrie 2012 - 16:53

ai mai mult de 12 ani? sa nu te superi ca te intreb

Răspuns
Miha 29 octombrie 2012 - 17:57

Hai ca esti simpatic! :))) Da, am mai mult de 12 ani, am copiii care-s cu cativa ani mai mici ca tine. :))

Răspuns
Paula Gafitescu 5 ianuarie 2013 - 12:58

:)))) Miha, sigur ai mai mult de 12 ani, eu zic sa aduci si dovezi 😛 :*

Răspuns
Miha 5 ianuarie 2013 - 13:08

Ma duc acum sa le caut! :))))

Răspuns
Maria Deaconescu 27 ianuarie 2013 - 10:25

Felicitari pentru blog!Intru foarte des aici…Am facut si eu prajitura asta, dar nu a crescut absolut deloc!!!??Nu stiu ce am gresit, am respectat intocmai reteta.As vrea sa o mai fac pentru ca e foarte gustoasa…

Răspuns
Miha 27 ianuarie 2013 - 20:05

Maria, prajitura e una simpla si se face extrem de usor. Nu-mi dau seama de ce nu ti-a crescut blatul. Daca ai batut ouale suficient si ai pus si praf de copt, n-ar trebui sa fie probleme.

Răspuns
Maria Deaconescu 28 ianuarie 2013 - 8:59

Eu fac tot felul de prajituri, mult mai complicate ca asta siimi ies foarte bine…sa fie sa la faina sau de la praful de copt…mi-am dat seama prea tarziu ca nu am, si am apelat la magazinul din colt :D…Multumesc frumos pentru raspuns!

Răspuns
Miha 28 ianuarie 2013 - 9:11

Nuuu…n-am vrut sa se inteleaga ca n-ai fi priceputa, doar ca nu inteleg eu ce s-a intamplat de nu ti-a iesit. 🙂 Dar dupa cum spui, cel mai posibil e sa fie din cauza prafului de copt. Sper din suflet ca data viitoare sa iasa super super bine. >:D<

Răspuns
florin 21 februarie 2013 - 19:12

foarte buna mi-a facut nevasta, s-a tot mananci

Răspuns
Camyz 15 martie 2013 - 23:02

Grozava!! Mii de multumiri pentru aceasta reteta!! A iesit extraordinar de buna!! Tin sa mentionez ca eu sunt persoana celiaca asa ca am inlocuit faina de grau cu faina fara gluten care de altfel se comporta complet diferit in prezenta prafului de copt sau a drojdiei, fata de faina normala, din grau!! De obicei se pietrifica, nu creste! Insa cu aceasta reteta prajitura a iesit extraordinara!! Inca o data mii de multumiri!!

Răspuns
Miha 16 martie 2013 - 12:34

Camy, nu stiu cum sta treaba cu faina fara gluten, dar daca zici ca prajitura asta ti-a iesit buna nu pot decat sa ma bucur. 🙂

Multumesc! >:D<

Răspuns
liliana 6 mai 2015 - 11:15

De ce apare zaharul de 2 ori in reteta? Multumesc.

Răspuns
Miha 6 mai 2015 - 11:25

O data pentru blat, o data pentru crema de branza 😉

Răspuns
Mihaela Ene 21 aprilie 2018 - 8:55

Câte grade înseamnă foc mediu?

Răspuns
Miha 22 aprilie 2018 - 11:12

170-180 grade

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: